Community Forums Today's Posts     Member List     Archive    
Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Pakistan
    Posts
    22

    How To Update Teamspeak 3 Server?

    Hey Guyz ,
    Just A Got A Problem That People Connection Lost To My Server , Bundle Of Users Lost Their Connection With My Server , I Need To Know How To Upgrade To Teamspeak 3 Server rc1 From beta 30 Without Losing Channels And Other Stuff.!!

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    9,399
    You won't loose any channel or user or permission during your update from beta30 to Rc1 server!
    Make a copy of your database file called ts3server.sqlitedb (needed for a downgrade and it's alwasy better to have a backup)
    Now download the server and extract it to the old server folder. Overwrite all files.
    Start the server > done
    ---------------------------------------------------------
    Please don't send me private messages with support questions as long I or someone else from Teamspeak Staff asked for it.
    Seriously > They belong into the forum and maybe other users have these questions/problems too.


    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread? || Report and upload your Crashdump here
    NPL License (Registration)

  3. #3
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Iran
    Posts
    21
    Does this also work for upgrading from beta29?

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    9,399
    It works from server beta 1-30
    But some permissions won't be assigned to your groups when you update your server from beta1-21.
    ---------------------------------------------------------
    Please don't send me private messages with support questions as long I or someone else from Teamspeak Staff asked for it.
    Seriously > They belong into the forum and maybe other users have these questions/problems too.


    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread? || Report and upload your Crashdump here
    NPL License (Registration)

  5. #5
    Join Date
    May 2008
    Location
    Here
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by dante696 View Post
    You won't loose any channel or user or permission during your update from beta30 to Rc1 server!
    Make a copy of your database file called ts3server.sqlitedb (needed for a downgrade and it's alwasy better to have a backup)
    Now download the server and extract it to the old server folder. Overwrite all files.
    Start the server > done
    Tried this^ and screwed the pooch. Now my fully working Teamspeak 3 beta 30 is non-functional at all. Wow what a waste

  6. #6
    Join Date
    May 2008
    Location
    Here
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by sir420 View Post
    Tried this^ and screwed the pooch. Now my fully working Teamspeak 3 beta 30 is non-functional at all. Wow what a waste
    Luckily my web host could roll back my whole site a few hours. Now that I have everything working as it was, I am not even going to dare to try the update process again. I followed the instructions for upgrading word by word and failure. Never again.

  7. #7
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Norway
    Posts
    16
    This failed miserably for me. I even backed up the ts3server.sqlitedb which I assumed containted all the settings. Now I have to reinstall from scratch and set everything up again. When I moved the new ts3server.sqlitedb files the server jus fails instead :P


    Exactly what file contains all the settings so I know this in the future cause now I am going to spend at least an hour setting everything up again...

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    9,399
    ts3server.sqlitedb < This is your database for SQL and contains all servers, channels, permissions and users.
    ---------------------------------------------------------
    Please don't send me private messages with support questions as long I or someone else from Teamspeak Staff asked for it.
    Seriously > They belong into the forum and maybe other users have these questions/problems too.


    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread? || Report and upload your Crashdump here
    NPL License (Registration)

  9. #9
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    28
    Is it correct, that I'll get a *.run file by downloading the new Serverversion RC1?

    I doesn't know, what should I dow now? Additional I use not the sqlitedb, I use the MySQL Database. What must be saved? How I must use the RUN - File?

    Chaos234

  10. #10
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    9,399
    .run is for the client. the server is compressed in a .tar file.
    ---------------------------------------------------------
    Please don't send me private messages with support questions as long I or someone else from Teamspeak Staff asked for it.
    Seriously > They belong into the forum and maybe other users have these questions/problems too.


    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread? || Report and upload your Crashdump here
    NPL License (Registration)

  11. #11
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    28
    Oh, thank You. It was the Client wich I've choose. You're right, now, I've the new .tar-File.

    Thanks

  12. #12
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Norway
    Posts
    16
    I did a fresh install and just moved in the database file, the server then fails to run, any chance you could tell me why or if i forgot something? :P I assume I have to do a fresh install, NOT RUN the server and then put the file in, or do I run the server first and then put the file in on the second run?

  13. #13
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    1
    I've got the same problem.

    Fresh install and copied the sql library from the beta30 version.

    It works if i remove the sqllib file.

    Copy pasted log from my terminal.
    2011-06-01 14:51:54.852398|INFO |ServerLibPriv | | Server Version: 3.0.0-r\
    c1 [Build: 14468], Linux
    2011-06-01 14:51:54.852729|INFO |DatabaseQuery | | dbPlugin name: SQLit\
    e3 plugin, Version 2, (c)TeamSpeak Systems GmbH
    2011-06-01 14:51:54.852779|INFO |DatabaseQuery | | dbPlugin version: 3.7.3
    2011-06-01 14:51:54.853167|INFO |DatabaseQuery | | checking database integ\
    rity (may take a while)
    2011-06-01 14:51:54.941870|INFO |SQL | | pruning old database lo\
    g entries where timestamp is older than 90 days
    2011-06-01 14:51:54.954669|WARNING |Accounting | | Unable to find valid li\
    cense key, falling back to limited functionality
    2011-06-01 14:51:54.984264|INFO |FileManager | | listening on 0.0.0.0:30\
    033
    2011-06-01 14:51:55.005187|ERROR |VirtualSvrMgr | | loading VirtualServer(1\
    ) failed to start, error: max slot limit reached
    2011-06-01 14:51:55.005282|INFO |VirtualServer | 1| stopped
    2011-06-01 14:51:55.006180|INFO |CIDRManager | | updated query_ip_whitel\
    ist ips: 127.0.0.1,
    2011-06-01 14:51:55.006978|INFO |Query | | listening on 0.0.0.0:10\
    011
    Also im bafed that the server doesnt see my license key as valid....

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Teamspeak 3 Server Update (beta30)
    By Invisible85 in forum Server Support
    Replies: 1
    Last Post: 19-12-2010, 18:34
  2. TeamSpeak 3 Update
    By JANEWAY in forum Bug Reports
    Replies: 14
    Last Post: 04-08-2010, 12:40
  3. Update not querying to update server
    By Fha-Patch in forum Windows
    Replies: 1
    Last Post: 20-01-2010, 16:11
  4. Teamspeak Server update auf 2.0.20.1
    By [E-Z]Liberation in forum [TeamSpeak 2] Server Support
    Replies: 7
    Last Post: 23-03-2004, 21:18

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •