Community Forums Today's Posts     Member List     Archive    
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    5

    Solved Teamspeak 3 quit working, setup not the same now either

    I have used teamspeak 3 for over a month, made my own server for my pc at home and logged in just fine every time. I had some internet issues with being kicked offline and i think they fixed the problem but i noticed the next day that when i ran the client i can no longer log into the server. it just sits there now and says cant connect. I decided to try and rerun the setup, but following the tutorial where you enter your data, it shows a space where you put in the port, i remember doing it the first time, now the setup has no field to enter the port. I watched a youtube video of someone installing it and the port is right there on the setup window, 4 boxes total on that page, i get 3 now. What happened and how to i redo it to get it working again?

  2. #2
    Join Date
    May 2010
    Posts
    6,362
    Hello

    There seems you has use an old version along time.
    There is no port field since several version (just wirte <address>:<port>)

    About you connection problem,
    Are you 100% sure that your server is started ?
    Do you check your firewall ?
    Do you check your client log ?
    Etc

    It's hard to help you without so little informations...

  3. #3
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    5
    Where is the log file that you are refering to? What is the name? for server or for client?

    --- Merged ---

    I think this is the one maybe

    2/26/2012 8:07:42 AM Info TeamSpeak 3 Client 3.0.5 (2012-02-15 10:30:01)
    2/26/2012 8:07:42 AM Direct Sound Debug setting timer resolution to 1ms
    2/26/2012 8:07:42 AM Info Registering plugin command id: {76fe6a17-1e8d-4f40-a664-440ac2af2c05} appscanner_plugin
    2/26/2012 8:07:42 AM Query Info listening on 127.0.0.1:25639
    2/26/2012 8:07:42 AM Info Registering plugin command id: {5bd9cda8-29f5-48a5-8bc3-31e7060df449} clientquery_plugin
    2/26/2012 8:07:42 AM Windows Audio Session Devel DeviceDeleteList::waitForDeletes - enter
    2/26/2012 8:07:42 AM Windows Audio Session Devel DeviceDeleteList::waitForDeletes - leave
    2/26/2012 8:07:42 AM ClientUI Info Qt version: 4.7.2
    2/26/2012 8:07:42 AM ClientUI Info Using configuration location: C:/Users/CMStorm/AppData/Roaming/TS3Client/ts3clientui_qt.conf
    2/26/2012 8:07:42 AM Input Info Input device name: Mouse
    2/26/2012 8:07:42 AM Input Info Input device name: Keyboard
    2/26/2012 8:07:42 AM ClientUI Info Last update check was: Sun Feb 26 08:04:01 2012
    2/26/2012 8:07:51 AM ClientUI Info Connect to server: 67.236.55.90
    2/26/2012 8:07:51 AM ClientUI Info Checking blacklist
    2/26/2012 8:07:51 AM Info Trying to resolve blacklist server
    2/26/2012 8:07:51 AM ClientUI Info Blacklist check ok
    2/26/2012 8:07:51 AM ClientUI Info Initiating connection: 67.236.55.90:9987 67.236.55.90
    2/26/2012 8:07:51 AM Windows Audio Session Devel DeviceDeleteList::waitForDeletes - enter
    2/26/2012 8:07:51 AM Windows Audio Session Devel DeviceDeleteList::waitForDeletes - leave
    2/26/2012 8:07:51 AM Windows Audio Session Debug WAS:penDevice-enter
    2/26/2012 8:07:51 AM Windows Audio Session Debug WAS Buffer size: 960
    2/26/2012 8:07:51 AM Windows Audio Session Debug WAS:penDevice-leave
    2/26/2012 8:07:51 AM Windows Audio Session Debug WAS::startDevice-enter
    2/26/2012 8:07:51 AM Windows Audio Session Debug WAS::startDevice-leave
    2/26/2012 8:07:51 AM Windows Audio Session Devel DeviceDeleteList::waitForDeletes - enter
    2/26/2012 8:07:51 AM Windows Audio Session Devel DeviceDeleteList::waitForDeletes - leave
    2/26/2012 8:07:51 AM Windows Audio Session Debug WAS:penDevice-enter
    2/26/2012 8:07:51 AM Windows Audio Session Debug WAS Buffer size: 896
    2/26/2012 8:07:51 AM Windows Audio Session Debug WAS:penDevice-leave
    2/26/2012 8:07:51 AM PreProSpeex Info Speex version: speex-1.2beta3
    2/26/2012 8:07:51 AM Windows Audio Session Debug WAS::startDevice-enter
    2/26/2012 8:07:51 AM Windows Audio Session Debug WAS::startDevice-leave
    2/26/2012 8:07:51 AM ClientUI Info Connect status: Connecting
    2/26/2012 8:07:51 AM Info Blacklist server resolved
    2/26/2012 8:07:51 AM Info Data sent to blacklist server
    2/26/2012 8:07:51 AM Info Data received from blacklist server: 1,
    2/26/2012 8:07:57 AM ClientUI Info Connect status: Disconnected
    Last edited by florian_fr40; 26-02-2012 at 23:04.

  4. #4
    Join Date
    May 2010
    Posts
    6,362
    I can't connect too.
    There seems the server is off.

  5. #5
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    5

    So whats wrong with server?

    Well when you tried it, it wasnt running, its on my pc, has been for over a month, worked great everyday, then last week it was on but client cant log in anymore, the icon is in the corner like always and it says its on but will no longer log in, i didnt change anything on pc. What file can i check as what appears to be the serverlog is mostly blank. I have reinstalled it more than once, same thing each time.

  6. #6
    Join Date
    May 2010
    Posts
    6,362
    So do you try to conect with the loopback address : write 127.0.0.1 in the address field
    (the port in this case is useless because this is the default port 9987)

  7. #7
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    5

    127.0.0.1 logs me in

    This connects fine, however this is not the wan ip address given by my server, nobody including me can connect with my server. However when i put in 128.0.0.1 it connects. Whats going on then?

  8. #8
    Join Date
    May 2010
    Posts
    6,362
    It was just to be sure that there is no problem in local.

    Make a point:
    Do you check the forwarded port on your router ?
    Do you check your windows firewall ?
    You external IP is dynamic or static ?
    With a right click on the server icon (taskbar) check if the serv get the good wan ip (external IP).

  9. #9
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    5

    Cool Settings

    Problem fixed. When a tech worked on my connection recently he must have changed my ip settings from outside. The numbers i used all this time are no longer what i have, i noticed i was 1 number off, edited it and back online. Not sure why it was changed. Thanks for the help.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Client quit working
    By [BK] Doc in forum [TeamSpeak 2] Client Support
    Replies: 2
    Last Post: 21-11-2004, 14:02
  2. Client says webpost quit working... HELP
    By Fazooly in forum [TeamSpeak 2] Addons & Scripts
    Replies: 3
    Last Post: 29-10-2004, 13:32
  3. Working ALSA setup
    By furrycat in forum [TeamSpeak 2] Client Support
    Replies: 0
    Last Post: 10-07-2003, 23:59

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •