Forum

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    April 2015
    Posts
    2

    TS3-Server stops after about 24 minutes using MariaDB

    Hi,

    I installed Teamspeak3 on a vServer and everything works if I use sqlite3. But if I switch to mariadb it works just for about 24 minutes.

    The biggest problem is that I don't get any useful log.

    The message I get in ssh-consol if I'm loged in:
    Code:
    unknown: debugger aborting because missing DBUG_RETURN or DBUG_VOID_RETURN macro in function "?func"

    log from the instance:
    Code:
    2015-04-13 18:28:44.223996|INFO    |ServerLibPriv |   | TeamSpeak 3 Server 3.0.11.2 (2014-12-15 14:43:52)
    2015-04-13 18:28:44.230846|INFO    |ServerLibPriv |   | SystemInformation: Linux 3.13.0-24-generic #47-Ubuntu SMP Fri May 2 23:30:00 UTC 2014 x86_64 Binary: 64bit
    2015-04-13 18:28:44.230939|INFO    |ServerLibPriv |   | Using hardware aes
    2015-04-13 18:28:44.442409|INFO    |DatabaseQuery |   | dbPlugin name:    MariaDB plugin, (c)TeamSpeak Systems GmbH
    2015-04-13 18:28:44.442552|INFO    |DatabaseQuery |   | dbPlugin version: 1
    2015-04-13 18:28:44.545068|WARNING |Accounting    |   | Unable to find valid license key, falling back to limited functionality
    2015-04-13 18:28:45.819130|INFO    |              |   | Puzzle precompute time: 1061
    2015-04-13 18:28:45.819608|INFO    |FileManager   |   | listening on 0.0.0.0:30033
    2015-04-13 18:28:46.032200|INFO    |CIDRManager   |   | updated query_ip_whitelist ips: 127.0.0.1,
    2015-04-13 18:28:46.035972|INFO    |Query         |   | listening on 127.0.0.1:10011
    log from apport.log :
    Code:
    ERROR: apport (pid 1862) Mon Apr 13 20:40:46 2015: called for pid 1797, signal 6, core limit 0
    ERROR: apport (pid 1862) Mon Apr 13 20:40:46 2015: executable: /opt/teamspeak/ts3server_linux_amd64 (command line "./ts3server_linux_amd64 inifile=ts3server.ini")
    ERROR: apport (pid 1862) Mon Apr 13 20:40:47 2015: is_closing_session(): no DBUS_SESSION_BUS_ADDRESS in environment
    ERROR: apport (pid 1862) Mon Apr 13 20:40:49 2015: wrote report /var/crash/_opt_teamspeak_ts3server_linux_amd64.1000.crash
    For the fastest.
    Code:
    $ dpkg -l | grep -i dbus
    ii  dbus                                1.6.18-0ubuntu4.3                amd64        simple interprocess messaging system (daemon and utilities)
    ii  libdbus-1-3:amd64                   1.6.18-0ubuntu4.3                amd64        simple interprocess messaging system (library)
    ii  libdbus-glib-1-2:amd64              0.100.2-1                        amd64        simple interprocess messaging system (GLib-based shared library)
    ii  libnih-dbus1:amd64                  1.0.3-4ubuntu25                  amd64        NIH D-Bus Bindings Library
    ii  python3-dbus                        1.2.0-2build2                    amd64        simple interprocess messaging system (Python 3 interface)
    I have Ubuntu 14.04 LTS and MariaDB 5.5.42 (I tried it also with MariaDB 10)

    Please help me.

    P.S. I know my english is terrible

  2. #2
    Join Date
    June 2008
    Posts
    17,824
    Indeed there is nothing usefull in the logs. This happens everytime or did it happen once only?

    Which command do oyu use to start the server?
    Do you use root for this? In case you do, please move the server to an user account.
    When sending me private messages: Please make sure to include reference link to your forum thread or post.

    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread?

  3. #3
    Join Date
    April 2015
    Posts
    2
    Hi, it happens everytime in case i use Mariadb. Sqlite3 works fine.

    I tied to start the server with minimum script as well as with the start script. In both I set inifile=ts3server.ini as a parameter. For switching to sqlite3 I only removed the db attributes from the inifile.

    I can't reproduce this crash on a virtual box at home. It only does on that server (netcup 5.45.108.56) . I got a bad answer on my support request, so I decided to cancel my contract.

    However, it would be nice to know what causes this crash.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [Resolved] Sound Input stops after about 10 minutes
    By bzf-online in forum Windows
    Replies: 2
    Last Post: November 11th, 2015, 11:09 AM
  2. TS3 server Debian MariaDB not working (Permissions bug?)
    By triggerim in forum Linux / FreeBSD
    Replies: 4
    Last Post: July 12th, 2014, 01:22 PM
  3. server stops after a few minutes
    By lawndart in forum Linux / FreeBSD
    Replies: 2
    Last Post: April 15th, 2012, 03:43 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •