Forum

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Join Date
    July 2015
    Posts
    1

    AT2020 USB Quality Drop

    My AT2020 works flawlessly in the Audacity program, although when I set to use it in TS3 is muffled and at a much lower quality. I've made sure skype isn't effecting my mic like others have suggested, and I've found no "volume boost" that might be effecting it either. I'm still looking for a solution. If you have any help at all please let me know!

  2. #2
    Join Date
    February 2013
    Posts
    24
    If you're checking with the integrated mic test, that's "normal" behaviour. It apply some compression like speex narrowband I think. Just test it with a direct feedback client in a opus voice channel.

  3. #3
    Join Date
    January 2016
    Posts
    1

    AT2020 Sounds bad in TS?

    I use my AT2020 and my Scarlett 2i2, now in windows my mic sounds perfectly fine and of really high quality but when using it on teamspeak it sounds really muffled and of low quality, which it is not. If anyone has any solutions as to how I might be able to fix this any help is appreciated

    Thanks.

  4. #4
    Join Date
    April 2014
    Posts
    12
    Quote Originally Posted by Cian_ View Post
    I use my AT2020 and my Scarlett 2i2, now in windows my mic sounds perfectly fine and of really high quality but when using it on teamspeak it sounds really muffled and of low quality, which it is not. If anyone has any solutions as to how I might be able to fix this any help is appreciated

    Thanks.
    Hey mate, is it anything like this issue?

    http://forum.teamspeak.com/threads/9...862#post376862

    Problem for me for 2 years now, almost...

  5. #5
    Join Date
    October 2012
    Location
    Germany
    Posts
    553
    Win+r
    Code:
    control mmsys.cpl sounds
    Recording tab -> mic device -> Properties

    Information of interest:
    * Enhancement tab: Settings
    * Advanced tab: Settings (+ possible selections of default shared mode combo box)
    * Level tab: Setting of Level + Mic Boost (preferably while doing the local mic test in TS and that being active (light blue light) just in case)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Does XLR Audio Technica AT2020 Work with TS
    By pole_po1er in forum General Questions
    Replies: 0
    Last Post: December 5th, 2014, 09:46 PM
  2. Replies: 3
    Last Post: February 20th, 2014, 03:03 AM
  3. Replies: 9
    Last Post: September 19th, 2013, 03:49 PM
  4. Replies: 1
    Last Post: January 29th, 2013, 07:43 AM
  5. Sound Quality Drop Windows 7
    By RobertMcLoughlin in forum Windows
    Replies: 1
    Last Post: December 12th, 2010, 05:48 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •