Forum


Notice to all users

We are migrating towards a new forum system located at community.teamspeak.com, as such this forum will become read-only on January 29, 2020

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    July 2015
    Posts
    2

    Clients losing connection

    VPS hosted in Roubix
    Debian Linux 8 x64
    3 cores
    4 GB Ram

    Load: 0.26 (1 min) 0.67 (5 mins) 0.43 (15 mins)
    Running a single virtual server

    ts3server.ini
    Code:
    machine_id=
    default_voice_port=9987
    voice_ip=xxx.xxx.xxx.xxx
    licensepath=
    filetransfer_port=30033
    filetransfer_ip=xxx.xxx.xxx.xxx
    query_port=10011
    query_ip=xxx.xxx.xxx.xxx
    query_ip_whitelist=query_ip_whitelist.txt
    query_ip_blacklist=query_ip_blacklist.txt
    dbplugin=ts3db_sqlite3
    dbpluginparameter=
    dbsqlpath=sql/
    dbsqlcreatepath=create_sqlite/
    dbconnections=10
    logpath=logs
    logquerycommands=0
    dbclientkeepdays=120
    logappend=0
    query_skipbruteforcecheck=0
    Starting Log:
    Code:
    2015-07-19 18:09:37.821626|INFO    |ServerLibPriv |   | TeamSpeak 3 Server 3.0.11.3 (2015-04-13 13:26:31)
    2015-07-19 18:09:37.822563|INFO    |ServerLibPriv |   | SystemInformation: Linux 2.6.32-042stab108.5 #1 SMP Wed Jun 17 20:20:17 MSK 2015 x86_64 Binary: 64bit
    2015-07-19 18:09:37.822619|INFO    |ServerLibPriv |   | Using hardware aes
    2015-07-19 18:09:37.839635|INFO    |DatabaseQuery |   | dbPlugin name:    SQLite3 plugin, Version 2, (c)TeamSpeak Systems GmbH
    2015-07-19 18:09:37.841267|INFO    |DatabaseQuery |   | dbPlugin version: 3.6.21
    2015-07-19 18:09:37.848851|INFO    |DatabaseQuery |   | checking database integrity (may take a while)
    2015-07-19 18:09:38.180638|INFO    |Accounting    |   | Licensing Information
    2015-07-19 18:09:38.180727|INFO    |Accounting    |   | type              : Non-profit
    2015-07-19 18:09:38.180790|INFO    |Accounting    |   | starting date     : Mon Jun  1 00:00:00 2015
    2015-07-19 18:09:38.180834|INFO    |Accounting    |   | ending date       : Thu Dec 10 00:00:00 2015
    2015-07-19 18:09:38.180869|INFO    |Accounting    |   | max virtualservers: 10
    2015-07-19 18:09:38.180901|INFO    |Accounting    |   | max slots         : 512
    2015-07-19 18:09:39.061555|INFO    |              |   | Puzzle precompute time: 850
    2015-07-19 18:09:39.062047|INFO    |FileManager   |   | listening on xxx.xxx.xxx.xxx:30033
    2015-07-19 18:09:39.147230|INFO    |CIDRManager   |   | updated query_ip_whitelist ips: 127.0.0.1, yyy.yyy.yyy.yyy, 
    2015-07-19 18:09:39.150408|INFO    |Query         |   | listening on xxx.xxx.xxx.xxx:10011
    Virtual server start:
    Code:
    2015-07-19 18:09:39.145094|INFO    |VirtualServer |  2| listening on xxx.xxx.xxx.xxx:9987


    At random occasions clients are dropped:
    Code:
    2015-07-20 21:33:10.870739|INFO    |VirtualServerBase|  2| client disconnected '*****'(id:27) reason 'reasonmsg=connection lost'
    2015-07-20 21:33:12.274579|INFO    |VirtualServerBase|  2| client disconnected '*****'(id:4) reason 'reasonmsg=connection lost'
    2015-07-20 21:33:15.009013|INFO    |VirtualServerBase|  2| client disconnected '*****'(id:61) reason 'reasonmsg=connection lost'
    2015-07-20 21:33:15.311134|INFO    |VirtualServerBase|  2| client disconnected '*****'(id:10) reason 'reasonmsg=connection lost'
    2015-07-20 21:33:16.013816|INFO    |VirtualServerBase|  2| client disconnected '*****'(id:4) reason 'reasonmsg=connection lost'
    2015-07-20 21:33:22.466609|INFO    |VirtualServerBase|  2| client disconnected '*****'(id:61) reason 'reasonmsg=connection lost'
    Mtr's run at same time from VPS to my home IP. The 100% loss is due to my router config. I believe the reports do not reveal the problem.

    Code:
    Start: Mon Jul 20 21:32:41 2015
    HOST: devils-battalion.com        Loss%   Snt   Last   Avg  Best  Wrst StDev
      1.|-- 43.ip-37-187-242.eu        0.0%    12    0.1   0.1   0.1   0.1   0.0
      2.|-- rbx-g2-a9.fr.eu            0.0%    12    1.4   1.1   0.8   2.6   0.3
      3.|-- ldn-5-a9.uk.eu             0.0%    12   10.5  10.6  10.2  13.8   0.9
      4.|-- ldn-1-a9.uk.eu             0.0%    12   10.3  10.3  10.2  10.5   0.0
      5.|-- linx-gw2.plus.net          0.0%    12   10.1  10.2  10.1  11.0   0.0
      6.|-- irb.10.central10.ptn-bng0  0.0%    12   10.2  10.5  10.2  11.2   0.0
      7.|-- ???                       100.0    12    0.0   0.0   0.0   0.0   0.0
    
    Start: Mon Jul 20 21:33:41 2015
    HOST: devils-battalion.com        Loss%   Snt   Last   Avg  Best  Wrst StDev
      1.|-- 43.ip-37-187-242.eu        0.0%    12    0.1   0.1   0.0   0.1   0.0
      2.|-- rbx-g2-a9.fr.eu            0.0%    12    2.7   1.4   0.8   2.7   0.6
      3.|-- ldn-5-a9.uk.eu             0.0%    12   10.8  10.5  10.1  10.8   0.0
      4.|-- ldn-1-a9.uk.eu             0.0%    12   10.5  10.3  10.2  10.5   0.0
      5.|-- linx-gw2.plus.net          0.0%    12   10.2  10.5  10.1  13.3   0.7
      6.|-- irb.10.central10.ptn-bng0  0.0%    12   10.2  10.5  10.2  12.3   0.4
      7.|-- ???                       100.0    12    0.0   0.0   0.0   0.0   0.0
    
    Start: Mon Jul 20 21:34:42 2015
    HOST: devils-battalion.com        Loss%   Snt   Last   Avg  Best  Wrst StDev
      1.|-- 43.ip-37-187-242.eu        0.0%    12    0.1   0.1   0.1   0.1   0.0
      2.|-- rbx-g2-a9.fr.eu            0.0%    12    1.2   1.2   0.6   2.3   0.3
      3.|-- ldn-5-a9.uk.eu             0.0%    12   10.2  11.2  10.2  16.4   1.8
      4.|-- ldn-1-a9.uk.eu            16.7%    12   10.4  13.8  10.4  30.2   6.5
      5.|-- linx-gw2.plus.net          0.0%    12   10.1  13.5  10.1  30.0   7.2
      6.|-- irb.10.central10.ptn-bng0  0.0%    12   10.3  10.6  10.2  12.1   0.3
      7.|-- ???                       100.0    12    0.0   0.0   0.0   0.0   0.0
    I have had the occasional drop of connection via SSH to the VPS. The VPS host is not aware of any problems. Is there a way I can stress test teamspeak, or the VPS in general? Or take further steps to find and solve the my issue?

    Thanks

  2. #2
    Join Date
    June 2011
    Location
    Germany
    Posts
    4,368
    Mtr's running at the same time but only 12 ticks? That makes no sense.

  3. #3
    Join Date
    July 2015
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by numma_cway View Post
    Mtr's running at the same time but only 12 ticks? That makes no sense.
    I had it run a tick each 5 seconds, so 12 ticks per minute. This was repeated for over a time period

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Clients losing connection at random times.
    By archina in forum Linux / FreeBSD
    Replies: 0
    Last Post: August 31st, 2015, 11:31 PM
  2. TS Losing Connection
    By Maumau in forum Windows
    Replies: 0
    Last Post: December 12th, 2013, 03:03 PM
  3. Losing connection
    By zaynekro in forum Client Support
    Replies: 1
    Last Post: May 6th, 2013, 10:14 AM
  4. Losing connection
    By fabianmdp in forum Windows
    Replies: 10
    Last Post: November 25th, 2010, 01:48 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •