Greetings,

Description of the problem:
Suddenly (no changes in my PC done, nothing new installed, no config changed), I started having lag/packet loss (hearing people like robots) at a TS3 server, while one other worked fine. I tried to check more server adresses and most of them didn't allow me to connect ("Failed to connect to server"):
<03:20:38> Trying to resolve hostname voice.teamspeak.com
<03:20:39> Trying to connect to server on voice.teamspeak.com
<03:20:55> Failed to connect to server
I tried with like 50 server addresses, only 2 worked fine, the rest failed to connect or connected but I had huge lag inside (takes a lot to load and move to channels, hear people like robots). It is not problem of the servers cause other people can use them fine (I tested)

However I tested it with a friend and he said he hears me nice (seems no outgoing packet loss, just incoming)

I read some topics on this forum, my router has no "IP flood" firewall enabled, which seemed to cause related problems to mine.

I also tried resetting internet connection (I use a cable), updating to last TS3 version (3.0.18.1)
I also did tracert and ping to two example server that I got problems with:


tracert - in Spanish (noted timeouts)
>tracert ts3.swifthosting.dk

Traza a la dirección ts3.swifthosting.dk [151.80.90.218]
sobre un máximo de 30 saltos:

1 1 ms <1 ms <1 ms 192.168.0.1
2 13 ms 40 ms 63 ms cm-93-156-72-254.telecable.es [93.156.72.254]
3 7 ms 9 ms 5 ms cm-staticIP-212-89-30-21.telecable.es [212.89.30
.21]
4 8 ms 7 ms 7 ms te0-0-0-3.rcr11.ovd01.atlas.cogentco.com [149.6.
106.1]
5 10 ms 11 ms 12 ms te0-1-0-6.ccr22.bio02.atlas.cogentco.com [154.54
.39.201]
6 15 ms 15 ms 15 ms be2293.ccr22.mad05.atlas.cogentco.com [130.117.5
0.26]
7 17 ms 15 ms 18 ms francetelecom.mad05.atlas.cogentco.com [130.117.
14.138]
8 * 16 ms * mad-5-6k.es.eu [91.121.131.105]
9 31 ms 31 ms 31 ms gsw-1-a9.fr.eu [178.33.100.245]
10 37 ms 35 ms 35 ms rbx-g2-a9.fr.eu [213.251.130.54]
11 37 ms 35 ms 39 ms vac1-0-a9.fr.eu [178.33.100.151]
12 37 ms 35 ms 35 ms vac1-1-n7.fr.eu.firewall [178.33.100.152]
13 37 ms 35 ms 35 ms vac1-2-n7.fr.eu [91.121.215.9]
14 38 ms 35 ms 35 ms vac1-3-n7.fr.eu [91.121.215.13]
15 * * * Tiempo de espera agotado para esta solicitud. (timeout)
16 * * * Tiempo de espera agotado para esta solicitud.
17 * * * Tiempo de espera agotado para esta solicitud.
18 * * * Tiempo de espera agotado para esta solicitud.
19 * * * Tiempo de espera agotado para esta solicitud.
20 * * * Tiempo de espera agotado para esta solicitud.
21 * * * Tiempo de espera agotado para esta solicitud.
22 * * * Tiempo de espera agotado para esta solicitud.
23 * * * Tiempo de espera agotado para esta solicitud.
24 * * * Tiempo de espera agotado para esta solicitud.
25 * * * Tiempo de espera agotado para esta solicitud.
26 * * * Tiempo de espera agotado para esta solicitud.
27 * * * Tiempo de espera agotado para esta solicitud.
28 * * * Tiempo de espera agotado para esta solicitud.
29 * * * Tiempo de espera agotado para esta solicitud.
30 * * * Tiempo de espera agotado para esta solicitud.

Traza completa.

>tracert voice.teamspeak.com

Traza a la dirección voice.teamspeak.com [194.97.114.2]
sobre un máximo de 30 saltos:

1 5 ms <1 ms <1 ms 192.168.0.1
2 8 ms 45 ms 9 ms cm-93-156-72-254.telecable.es [93.156.72.254]
3 7 ms 6 ms 7 ms cm-staticIP-212-89-30-21.telecable.es [212.89.30
.21]
4 6 ms 8 ms 7 ms 212.89.3.225
5 18 ms 20 ms 45 ms 212.89.3.42
6 20 ms 20 ms 19 ms mad-b2-link.telia.net [195.12.254.133]
7 37 ms 38 ms 35 ms prs-bb3-link.telia.net [213.155.133.200]
8 44 ms 47 ms 47 ms ffm-bb1-link.telia.net [62.115.143.88]
9 46 ms 47 ms 56 ms ffm-b1-link.telia.net [62.115.137.249]
10 44 ms 47 ms 47 ms freenet-ic-138218-ffm-b11.c.telia.net [213.248.7
1.2]
11 49 ms 51 ms 52 ms xe-0-1-1-0.dus2-j.mcbone.net [62.104.191.196]
12 49 ms 51 ms 51 ms Vlan61.dus1-x0.mcbone.net [62.104.198.178]
13 51 ms 51 ms 52 ms pollard.kreml.4players.de [62.104.16.240]
14 50 ms 51 ms 51 ms laurel.teamspeak.4players.de [194.97.114.2]

Traza completa.
ping:
>ping voice.teamspeak.com

Haciendo ping a voice.teamspeak.com [194.97.114.2] con 32 bytes de datos:
Respuesta desde 194.97.114.2: bytes=32 tiempo=49ms TTL=48
Respuesta desde 194.97.114.2: bytes=32 tiempo=49ms TTL=48
Respuesta desde 194.97.114.2: bytes=32 tiempo=48ms TTL=48
Respuesta desde 194.97.114.2: bytes=32 tiempo=51ms TTL=48

Estadísticas de ping para 194.97.114.2:
Paquetes: enviados = 4, recibidos = 4, perdidos = 0
(0% perdidos),
Tiempos aproximados de ida y vuelta en milisegundos:
Mínimo = 48ms, Máximo = 51ms, Media = 49ms

C:\Users\Ignacio>ping ts3.swifthosting.dk

Haciendo ping a ts3.swifthosting.dk [151.80.90.218] con 32 bytes de datos:
Tiempo de espera agotado para esta solicitud.
Tiempo de espera agotado para esta solicitud.
Tiempo de espera agotado para esta solicitud.
Tiempo de espera agotado para esta solicitud.

Estadísticas de ping para 151.80.90.218:
Paquetes: enviados = 4, recibidos = 0, perdidos = 4
(100% perdidos), (100%lost)
"voice.teamspeak.com" seemed to be "ok" on the tests but I still get "Failed to connect" - on the other hand, I can log into the other TS3 in this example (after a few mins waiting), which had ping and tracer problems, but I have a lot of lag inside it.



Any idea what can be the source of this problem?
I am really confused that some servers work fine.
I also have no lag in any other program or application that uses internet. (I have a 100mbps DL/10mbps UL connection)
Also while writing this very post, I stopped having lag for 3min, then it's again bad.

Thanks in advance!