Forum

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 30
  1. #1
    Join Date
    May 2007
    Location
    Canada
    Posts
    39

    Use Hotkey only on current tab

    I hope im overlooking something obvious. Im sure I am, but will there be a feature implemented, like how were able to mute mic for current tab, for muting your speakers for current tab?

    Right now the only way I can see to do it is to right click on the tab and mute speakers there. I can't find a corresponding hotkey for that. Sometimes yes, I would like to hear if someone talks to me in a non active tab, but alot of times I don't.

  2. #2
    Join Date
    January 2010
    Location
    East Haddam, CT
    Posts
    40
    Quote Originally Posted by Pickerd View Post
    I hope im overlooking something obvious. Im sure I am, but will there be a feature implemented, like how were able to mute mic for current tab, for muting your speakers for current tab?

    Right now the only way I can see to do it is to right click on the tab and mute speakers there. I can't find a corresponding hotkey for that. Sometimes yes, I would like to hear if someone talks to me in a non active tab, but alot of times I don't.
    if you go through the setup wizard, at the end it has 2 hotkeys you can set, a mute microphone and a mute "speaker" which is what your looking for, but currently it mutes all the tabs, but you could set the hotkey, hit the button to mute it, it will mute them all, and then on the tab you want to hear on, click the "unmute speakers" button on your toolbar.

    if you don't want to set the hotkey, just click the Mute Speakers button on the toolbar and it will mute just that tab.

    hope that helps.

  3. #3
    Join Date
    January 2010
    Location
    Catalunya
    Posts
    2,350
    In Toolbar, displays the speaker icon and you have two options.

  4. #4
    Join Date
    May 2007
    Location
    Canada
    Posts
    39
    Aight. Thats basically everything i found as well. You can actually right click the server tab you want to mute sound from individually, so the ability is present in TS3, just needs the hot keys.

    Hint hint Mr Dev person.

  5. #5
    Join Date
    January 2010
    Location
    Catalunya
    Posts
    2,350
    In the ServerTabs is as you say, can be muted individually.
    But above the ServerTabs, in the ToolBar, display the speaker icon, and you can mute individual or general.

    You can also set the hotkeys directly at:
    Settings > Options > Hotkeys > Add (in Profile Details) > Misc > Capture profile > Toggle > Default > .... Set Hotkey > OK
    Last edited by Jordi; September 11th, 2010 at 10:30 AM.

  6. #6
    Join Date
    May 2007
    Location
    Canada
    Posts
    39
    Quote Originally Posted by Jordi View Post
    In the ServerTabs is as you say, can be muted individually.
    But above the ServerTabs, in the ToolBar, display the speaker icon, and you can mute individual or general.

    You can also set the hotkeys directly at:
    Settings > Options > Hotkeys > Add (in Profile Details) > Misc > Capture profile > Toggle > Default > .... Set Hotkey > OK
    Most I see happening when I do that is my mic mutes. Just need a hot key to mute current tab sound/speakers, just like how you can mute current tabs mic. I realize I can use the toolbar, or right click the tab, but was hoping for a hotkey to support this so we dont have to minimize games.

  7. #7
    Join Date
    January 2010
    Location
    Catalunya
    Posts
    2,350
    If you read my answers, you will see that you can create your self, a hotkey:

    You can also set the hotkeys:
    Settings > Options > Hotkeys > Add (in Profile Details) > Misc > Capture profile > Toggle > Default > .... Set Hotkey > OK
    or, for more information, you can use the search function

  8. #8
    Join Date
    May 2007
    Location
    Canada
    Posts
    39
    Like I was saying, that only muted my mic.

    And I do search. Searched 'Mute speakers for tab' 'Mute sound for tab' & 'Custom hotkeys', even simply 'hotkeys'. I cant guess what people make the post names for this info is, can only hope they have tags that match the search, if not people like myself cant find the info readily enough. Im sure you'll respond with the thread like it was the easiest thing in the world to find though, but bear in mind alot of us arent on the forums alot if at all, but some of us do try to make the effort to find the info before posting.

    ty for the help though.

  9. #9
    Join Date
    January 2010
    Location
    Catalunya
    Posts
    2,350
    Well, try for the speakers:

    Settings > Options > Hotkeys > Add (in Profile Details) > Misc > Playback profile > Toggle > Default > .... Set Hotkey > OK

  10. #10
    Join Date
    May 2007
    Location
    Canada
    Posts
    39
    That way mutes globally unfortunately.

  11. #11
    Join Date
    January 2010
    Location
    Catalunya
    Posts
    2,350
    Well, this is what is available.
    I'm sorry but I can not help you in what your looking for

  12. #12
    Join Date
    May 2007
    Location
    Canada
    Posts
    39
    Is all good. TY for trying though, but brings me back to the point of the thread then.

    Can the devs add a hotkey for this pretty please with maple syrup?

  13. #13
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,020
    Why you don't use another hotkey profile for your second or third tab?
    You just set an hotkey there and don't have to minimize the game again.

  14. #14
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,020
    Update

    We will try to add this feature, after final release of client.
    When sending me private messages: Please make sure to include reference link to your forum thread or post.

    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread?

  15. #15
    Join Date
    May 2007
    Location
    Eastern NC
    Posts
    1,798
    Quote Originally Posted by dante696 View Post
    Why you don't use another hotkey profile for your second or third tab?
    You just set an hotkey there and don't have to minimize the game again.
    This is what I do.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. How to get current Identity?
    By Bluscream in forum Client Plugins / Lua Scripts
    Replies: 2
    Last Post: November 23rd, 2015, 06:29 PM
  2. Do not see current clients
    By Ghazer in forum Permission System
    Replies: 1
    Last Post: July 20th, 2013, 02:37 PM
  3. [Resolved] Hotkey Crash with 2 devices and same hotkey
    By bignewy in forum Bug Reports [EN/DE]
    Replies: 10
    Last Post: March 11th, 2013, 02:17 PM
  4. Replies: 2
    Last Post: June 29th, 2012, 06:26 PM
  5. [Resolved] Toggle Speaker Mute on current server only - hotkey
    By Messerschmitt in forum Client Support
    Replies: 4
    Last Post: January 13th, 2012, 07:05 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •