Forum

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Join Date
    April 2013
    Posts
    3

    The system locale is set to "C" this can cause unexpected behavior. We advice you to

    Server closed and the only thing the console gave is below.

    This is from the console

    Code:
    2016-04-17 16:02:53.540438|INFO    |VirtualServerBase|  1| client disconnected 'agro_Fich'(id:352) reason 'reasonmsg=Verlassen'
    2016-04-17 16:02:54.223560|INFO    |VirtualServerBase|  1| client disconnected 'SA Torbomat'(id:241) reason 'reasonmsg=Verlassen'
    terminate called after throwing an instance of 'std::runtime_error'
      what():  locale::facet::_S_create_c_locale name not valid
    ./ts3server_minimal_runscript.sh: line 31:  1520 Aborted
    I have included the log in attached files.
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    Join Date
    April 2016
    Posts
    5

    The system locale is set to "C" this can cause unexpected behavior.

    How to fix this? (I know it's just a warning, but I want to fix it)

    2016-04-18 16:26:46.599227|WARNING |ServerLibPriv | |The system locale is set to "C" this can cause unexpected behavior. We advice you to repair your locale!

    This happened after putting license file in ts3 main directory (and server stops after few days from startup.)

    2016-04-18 01:05:03.577528|INFO |ServerMain | |Received signal SIGTERM, shutting down.

    So I think this 2 things are somehow connected.
    Last edited by dante696; April 19th, 2016 at 07:49 AM. Reason: merged

  3. #3
    Join Date
    December 2004
    Location
    RF
    Posts
    3,006
    Bring this to your distribution support forums. Or Google.
    Changing locales is not a TeamSpeak question. (strictly speaking)

  4. #4
    Join Date
    April 2013
    Posts
    3
    Quote Originally Posted by ANR Daemon View Post
    Bring this to your distribution support forums. Or Google.
    Changing locales is not a TeamSpeak question. (strictly speaking)
    Any help with the issue I have, from what i read I don't see what caused it.

  5. #5
    Join Date
    April 2016
    Posts
    4

    We advice you to repair your locale!

    Hello,

    when i want to start my server this error shows up in the logs:
    The system locale is set to "C" this can cause unexpected behavior. We advice you to repair your locale!

    I've found this post, in which a user adivses so change the locale LANG to LANG="en_US.UTF-8"
    I also made that.

    I'm refering to this post: https://forum.teamspeak.com/threads/...ocale-question


    Has anyone a fix for this?
    Last edited by dante696; June 11th, 2019 at 11:30 AM. Reason: merged

  6. #6
    Join Date
    April 2016
    Posts
    4
    I've found a solution:
    apt install locales-all

  7. #7
    Join Date
    December 2004
    Location
    RF
    Posts
    3,006
    That's an unnecessary overload.
    Just edit /etc/default/locale

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Locale question
    By shadow_lmd in forum Linux / FreeBSD
    Replies: 5
    Last Post: August 2nd, 2018, 10:25 AM
  2. Replies: 2
    Last Post: July 3rd, 2015, 09:14 AM
  3. Replies: 2
    Last Post: June 7th, 2015, 02:27 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •