Forum

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    May 2016
    Posts
    1

    After few second, speech is partitional

    Hello,

    So I had a little problems with my microphone and I thought that all of them was mics fault. So I installed a virtual-xlr drivers and used adobe audition to make my microphone work better in real time. It works perfectly when recording ex. Audacity, but in TS, after 2-3 seconds of talking, speech go partitional and have a huge disruption sound. Lemme explain more specific (or at least i'm going to try).

    I'm using push-to-talk, every time I press button and speak and the blue ball changes to light blue, my voice is getting partitional lik(e) (th)at w(he)n u ca(n't) he(ar) le(tt)er(s) (in) sq(ua)res.

    This doesn't exist when recording with some program, so it's not a mic problem anymore. But when using TS and speaking, even with voice recognition, it happens and it's annoying.

  2. #2
    Join Date
    May 2016
    Posts
    1
    Quote Originally Posted by SurvivalRacer View Post
    Hello,

    So I had a little problems with my microphone and I thought that all of them was mics fault. So I installed a virtual-xlr drivers and used adobe audition to make my microphone work better in real time. It works perfectly when recording ex. Audacity, but in TS, after 2-3 seconds of talking, speech go partitional and have a huge disruption sound. Lemme explain more specific (or at least i'm going to try).

    I'm using push-to-talk, every time I press button and speak and the blue ball changes to light blue, my voice is getting partitional lik(e) (th)at w(he)n u ca(n't) he(ar) le(tt)er(s) (in) sq(ua)res.

    This doesn't exist when recording with some program, so it's not a mic problem anymore. But when using TS and speaking, even with voice recognition, it happens and it's annoying.

    Having the exact same problem, even after installing a brand new sound card and buying a new head set, so it can't possibly be a hardware issue.
    It makes TS unusable, since people i talk to can barely understand what I'm saying.

    Help would be greatly appreciated, thanks!

  3. #3
    Join Date
    October 2012
    Location
    Germany
    Posts
    553
    Is it also choppy in local test mode?
    Make sure "Use Voice Activation while using Push-To-Talk" setting in capture options is disabled / not causing this.
    Client logs might be helpful.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Text to speech
    By Jeeke in forum General Questions
    Replies: 0
    Last Post: September 25th, 2013, 01:23 PM
  2. Problem with Txt to Speech
    By MinerMalfunction in forum macOS
    Replies: 3
    Last Post: June 1st, 2011, 04:24 PM
  3. max. clients speech?
    By gevatter in forum Permission System
    Replies: 3
    Last Post: January 15th, 2010, 05:53 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •