Forum

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Join Date
    October 2014
    Posts
    60

    Connect to different server on channel switch.

    Here's one for people in the know.

    Can I configure a channel on my server so that when people join it they automatically join a channel on a different server?

    Could it be done with some kind of ts3 address link?

  2. #2
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,301
    Not without user's interaction. The user must see and click on the link on his own and free will.

    A link for this is possible, to answer the question about such "ts3 address link".
    https://support.teamspeakusa.com/ind...-on-my-webpage
    This is how such link can look like
    Code:
    ts3server://ts3.hoster.com
    ts3server://ts3.hoster.com?port=9247
    
    ts3server://ts3.hoster.com?port=9247&nickname=UserNickname&password=serverPassword&channel=MyDefaultChannel
    &cid=channelID&channelpassword=defaultChannelPassword&token=TokenKey&addbookmark=MyBookMarkLabel
    When sending me private messages: Please make sure to include reference link to your forum thread or post.

    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread?

  3. #3
    Join Date
    October 2014
    Posts
    60
    Quote Originally Posted by dante696 View Post
    Not without user's interaction. The user must see and click on the link on his own and free will.

    A link for this is possible, to answer the question about such "ts3 address link".
    https://support.teamspeakusa.com/ind...-on-my-webpage
    This is how such link can look like
    Code:
    ts3server://ts3.hoster.com
    ts3server://ts3.hoster.com?port=9247
    
    ts3server://ts3.hoster.com?port=9247&nickname=UserNickname&password=serverPassword&channel=MyDefaultChannel
    &cid=channelID&channelpassword=defaultChannelPassword&token=TokenKey&addbookmark=MyBookMarkLabel
    Thank you.
    The reason I asked is that I created a Plugin for FSX flight simulator a while ago that would auto switch channels when frequencies were selected in the aircraft.

    I thought the method in my first post may have been handy for a pilot to switch to a controller on a different network/server.

    If needed I'm sure I could add it to my Plugin, but the method above would have been easier for server admin.
    And I understand why it's not available by default.

  4. #4
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,301
    You can generate your own link via "Tools -> Invite Buddy"
    Just moderate the channel and put the link into the channel description if the hcnanel should not be used for something else.

    I should've mentioned that in the post above
    When sending me private messages: Please make sure to include reference link to your forum thread or post.

    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread?

  5. #5
    Join Date
    October 2014
    Posts
    60
    Quote Originally Posted by dante696 View Post
    You can generate your own link via "Tools -> Invite Buddy"
    Just moderate the channel and put the link into the channel description if the hcnanel should not be used for something else.

    I should've mentioned that in the post above

    Thanks, but that would still require user interaction as you mentioned above.

    The idea is to hide TS in the background as the game would be in full screen mode.

    Thanks for the advice though.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: January 31st, 2015, 11:06 AM
  2. [Resolved] [Suggestion] Hotkey - Switch to channel in channel family
    By DragonFly in forum Suggestions and Feedback
    Replies: 21
    Last Post: October 6th, 2012, 10:02 PM
  3. Replies: 4
    Last Post: June 29th, 2010, 01:22 PM
  4. [Question] With AHK Connect to TS3 Server and switch channel
    By Denniminator in forum Tools / Web Based
    Replies: 1
    Last Post: May 1st, 2010, 08:06 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •