Forum

Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Join Date
    January 2017
    Posts
    3

    OS X client now uses discrete/dedicated graphic card on launch

    Hello,

    Using a macbook pro with a discrete/dedicated graphic card, I noticed that with the latest 3.1.X update, teamspeak is requiring a switch and use this dedicated card to run.

    I was quite surprised to notice this as we're here only speaking about audio. I don't think this was intended, so can it be fixed? Otherwise, why this strange choice?

    Regards

  2. #2
    Join Date
    September 2012
    Posts
    6,035
    Please do the following:
    http://apple.stackexchange.com/a/74882

    for every one that is listed post a screenshot with the card selected. (In above link image that would mean two screenshots).
    When sending PMs please make sure to include a reference link to the thread in question in the body of your message.

  3. #3
    Join Date
    January 2017
    Posts
    3
    Quote Originally Posted by Chris View Post
    Please do the following:
    http://apple.stackexchange.com/a/74882

    for every one that is listed post a screenshot with the card selected. (In above link image that would mean two screenshots).
    Click image for larger version. 

Name:	IGP.png 
Views:	88 
Size:	155.3 KB 
ID:	14911
    Click image for larger version. 

Name:	AMD_discrete_card.png 
Views:	67 
Size:	175.7 KB 
ID:	14912

    Here goes the two screenshots.

  4. #4
    Join Date
    January 2017
    Posts
    3
    Hello, is there some updates on the topic?

    Regards

  5. #5
    Join Date
    December 2016
    Posts
    19

    [Bug] TS 3.1.3 forces dedicated graphics card on macOS

    Hi!

    I want to bring the following issue to your attention: when starting the newest TeamSpeak 3.1.3 I noticed it forces my Mac (MBP 15" Retina, model 2015, 10.12.4) to activate the dedicated graphics chip. This is not supposed to happen.
    Last edited by dante696; March 29th, 2017 at 09:15 AM. Reason: merged

  6. #6
    Join Date
    December 2016
    Posts
    19
    Here are the screenshots as requested.

    Click image for larger version. 

Name:	Bildschirmfoto 2017-03-29 um 10.09.06 Kopie.png 
Views:	64 
Size:	180.5 KB 
ID:	15272
    Click image for larger version. 

Name:	Bildschirmfoto 2017-03-29 um 10.09.16.png 
Views:	67 
Size:	205.8 KB 
ID:	15273

  7. #7
    Join Date
    June 2008
    Posts
    17,241
    Thank you for that informmation.

    I will add this to our ticket.
    When sending me private messages: Please make sure to include reference link to your forum thread or post.

    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread?

  8. #8
    Join Date
    September 2012
    Posts
    6,035
    You can try to launch the client with the --force-opengl-soft parameter. No guarantees it does anything on Mac though.
    When sending PMs please make sure to include a reference link to the thread in question in the body of your message.

  9. #9
    Join Date
    November 2018
    Posts
    1
    Quote Originally Posted by dante696 View Post
    Thank you for that informmation.

    I will add this to our ticket.
    Has there been any update on this matter? I'm running up to date TS3 client on my mac, and it is still using dedicated GPU since that update. It is annoying as it makes the battery drain faster when unplugged from power, and also makes the computer warmer.

  10. #10
    Join Date
    June 2008
    Posts
    17,241
    There is no update for this issue and it looks like there is nothing we can do to change that.

    Since client 3.1 features for web content have been added and we think this is why Mac OS or the graphics driver starts using the dedicated graphics card. It's not in our hands if that's the case.
    When sending me private messages: Please make sure to include reference link to your forum thread or post.

    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. TS3 Client on a linux dedicated server
    By rossmann in forum Linux
    Replies: 2
    Last Post: October 22nd, 2012, 02:43 PM
  2. Teamspeak wakes Graphic card from zerocore ( HD7000 series)
    By Nemesis757 in forum Bug Reports [EN/DE]
    Replies: 9
    Last Post: June 14th, 2012, 03:31 PM
  3. (Graphic runs slow) BattleField 3 graphic lag when TS is on!
    By enklast in forum Bug Reports [EN/DE]
    Replies: 3
    Last Post: January 23rd, 2012, 07:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •