Forum

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 26
  1. #1
    Join Date
    February 2017
    Posts
    2

    PTT Stops Working After 20 to 30 Minutes

    Hi! So I've been having this issue lately with the last update. Whatever I am doing, game, browser of even having only TS opened, my PTT hotkey stops being recognized after a random time. So when I press the button, the light doesn't light up anymore, but I can still interact with the app. Restarting the app seems to temporarily fix the bug, and it repeats itself about every 15 minutes. Also, I noticed that when the bug happens the TS3 instance that was opened doesn't shut down. It stays ''active'' in my hidden icons and when I restart the app, it creates another one. So I get something like this http://imgur.com/a/V81GK . So I have an unclosable TS3 on the left, and the active window where I'm connected on the right. Also, whenever this bug happens, I lose all my server settings, meaning if I set the volume for someone on the server it gets reset, and I also lose all my groups so all my permissions on the server, probably more but I don't use all the features.

    I have tried reinstalling TS3 and I even formatted my PC. If someone has a fix for this issue or encountered it and knows a workaround, please advise! Thanks!

  2. #2
    Join Date
    March 2014
    Posts
    4

    PTT Stops Working After 20 to 30 Minutes [Might be Add-On Related]

    So as the title indicates, my push-to-talk key stops working after 30 minutes. It can not be reset by changing it in the options. Only thing that I do to make it work again is close teamspeak and start it up again. Everything works fine again, until 30 minutes later again.

    I am using ACRE 2 plugin with Arma3 when this happens. I am not sure if it is happening with the mod right now. I will test that soon. (posting on both these forums and the acre 2 forums).

    This issue has already ruined several game nights, for me and caused issues in game for others as well so I need to fix it. Any ideas on what to check would be greatly appreciated.

    Two logs are included and should have the issue included in at least one of them
    Attached Files Attached Files

  3. #3
    Join Date
    June 2008
    Posts
    17,928
    What I see from the logs is that your audio device starts to disconnect and reconnect after you disconnect or got kicked from server?
    Could be related, but we are not sure here.


    What audio device and keyboard/mouse or gamepad/joystick do you use?
    You may try this without using ACRE to see if this is the root of your problems.
    When sending me private messages: Please make sure to include reference link to your forum thread or post.

    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread?

  4. #4
    Join Date
    March 2014
    Posts
    4
    Quote Originally Posted by dante696 View Post
    What audio device and keyboard/mouse or gamepad/joystick do you use?
    You may try this without using ACRE to see if this is the root of your problems.
    I'm using:
    Logitech G430 headset (plugged straight into the PC)
    Razer Blackwidow Ultimate/ Razer Naga Hex
    I also have my flight gear plugged in when playing (CH Fighterstick and ProThrottle, with Saitek Rudder Pedals)
    None of these are new however, and the problem only began occurring after a fresh OS install of windows 7 and immediate upgrade to windows 10 (64-bit).

    I have just tested without the plugin running, but in an empty chat room and it still cut out.
    I can switch to continuous transmission or voice detection and it will continue reading the microphone, just push to talk no longer works even if I rebind it to a new key or the same key.
    90% certain I am launching as admin. The 10% is just me not knowing windows 10 too well.
    I also did the normal uninstall/reinstall of teamspeak before I made this thread due to the persisting issue.

  5. #5
    Join Date
    March 2014
    Posts
    4
    Bump. Issue still unresolved in version 1.1.3

  6. #6
    Join Date
    April 2017
    Posts
    1

    Push to Talk stops working.

    While playing a game (Playerunknown's Battlegrounds), my push to talk will work for a certain period of time. Then, usually inconveniently it will no longer allow me to push to talk. the orb doesn't light up, and no solution has been found yet. I run as administrator, and I have no other hotkeys set for Teamspeak. If someone knows a solution I am all ears, it is frustrating that I have to quit out mid game, and rejoin my server.

  7. #7
    Join Date
    June 2008
    Posts
    17,928
    And what hardware and operation system do you use.
    When sending me private messages: Please make sure to include reference link to your forum thread or post.

    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread?

  8. #8
    Join Date
    April 2017
    Posts
    2
    I have a similar issue as the OP (might be the same).

    With time, TS3 develops a delay of several seconds between me pushing the PTT key and it activating. When I release the key the same delay is applied before it stops transmitting.

    Restarting TS3 is the only method I have discovered that fixes this, and the problem always returns with time (seems to be random how long it takes, sometimes hours, sometimes 5min).

    I am using Windows Audio Session as opposed to DirectSound as per instruction in this thread.

    ---
    Windows 10 x64
    i7-2600k
    1080Ti
    24GiB RAM

  9. #9
    Join Date
    April 2017
    Posts
    1
    I am having a similar issue as OP. Everything was fine up until i updated TS today. My PTT stops working after a while, usually while i am ingame. I always run TS as admin as i know this can be an issue when not running it as admin.

    After some tests i notice that when my PTT stops working, not even voice activation or continuous transmission work. I found a way to get it to work by going on Self > Capture Profile, disabling and re-enabling the default profile. After i do this it seems to work.

    My only changes to the computer today were the installation of a 1080Ti and driver update. All cables are connected to the same USB ports as previously.

    My mouse is a Razer Imperator and i am using one of the side buttons as my PTT hotkey. My Mic is an AKG P120 with a Behringer U-Phoria UM2.

    The mic still works in other apps, it is just TS that stops working with it. Here is the client LOG:

    Code:
    4/13/2017 21:22:14		Info	TeamSpeak 3 Client 3.1.4 (2017-04-12 10:36:18)	
    4/13/2017 21:22:14		Info	SystemInformation: Windows 8.1 (9600) x64 (AMD or Intel) Binary: 64bit	
    4/13/2017 21:22:14		Info	Using hardware aes	
    4/13/2017 21:22:14	Direct Sound	Debug	setting timer resolution to 1ms - 	
    4/13/2017 21:22:14	ClientUI	Info	OpenGL Info: LibGLES, Vendor: Google Inc., Renderer: ANGLE (NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti Direct3D11 vs_5_0 ps_5_0), Version: OpenGL ES 2.0 (ANGLE 2.1.99f075dade7c)	
    4/13/2017 21:22:14	Addons	Info	Checking for addon updates...	
    4/13/2017 21:22:14	Addon	Devel	Download blocked.	
    4/13/2017 21:22:14	Plugins	Info	Loading plugin: gamepad_joystick_win64.dll	
    4/13/2017 21:22:14	Plugins	Info	Loading plugin: clientquery_plugin_win64.dll	
    4/13/2017 21:22:14	Gamepad Plugin	Info	Found client raw input wnd proc	
    4/13/2017 21:22:14	Gamepad Plugin	Info	Cleared device list	
    4/13/2017 21:22:14	Query	Info	listening on 127.0.0.1:25639	
    4/13/2017 21:22:14	Plugins	Info	Loading plugin: teamspeak_control_plugin_win64.dll	
    4/13/2017 21:22:15	Addon	Info	Addon up to date.	
    4/13/2017 21:22:15	Addon	Info	Addon up to date.	
    4/13/2017 21:22:15	Addon	Info	Addon up to date.	
    4/13/2017 21:22:15	Windows Audio Session	Devel	DeviceDeleteList::wait_for_deletes - enter - DeviceDeleteList	
    4/13/2017 21:22:15	Addon	Info	Addon up to date.	
    4/13/2017 21:22:15	Windows Audio Session	Devel	DeviceDeleteList::wait_for_deletes - leave - DeviceDeleteList	
    4/13/2017 21:22:15		Info	*** Time [SERVERVIEWMANAGER]: 243	
    4/13/2017 21:22:15	Addon	Info	Addon up to date.	
    4/13/2017 21:22:15		Info	*** Time [MAINWINDOW]: 712	
    4/13/2017 21:22:15		Info	*** Time [INIT]: 712	
    4/13/2017 21:22:15	ClientUI	Devel	Notifications init: Soundpack path: C:/Program Files/TeamSpeak 3 Client/sound\default_male	
    4/13/2017 21:22:15	ClientUI	Info	Qt version: 5.6.1	
    4/13/2017 21:22:15	ClientUI	Info	Using configuration location: C:\Users\Shir0\AppData\Roaming\TS3Client\settings.db	
    4/13/2017 21:22:15	Bookmarks	Info	Collecting autoconnect bookmarks	
    4/13/2017 21:22:15	ClientUI	Info	Last update check was: Thu Apr 13 20:27:33 2017	
    4/13/2017 21:22:15		Info	Statistics report: User previously denied participation	
    4/13/2017 21:22:16	Newsticker	Info	Newsticker next check: Thu Apr 13 22:28:03 2017	
    4/13/2017 21:26:46	ClientUI	Info	Connect to server: ts.taw.net	
    4/13/2017 21:26:46	ClientUI	Info	Trying to resolve ts.taw.net	
    4/13/2017 21:26:46	TSDNS	Info	A/AAAA DNS resolve for possible TSDNS successful, "taw.net" =(h: 107.151.3.250 p:0)	
    4/13/2017 21:26:46	TSDNS	Info	SRV DNS resolve successful, "_tsdns._tcp.taw.net" =(h: ts.taw.net p:41144)	
    4/13/2017 21:26:46	TSDNS	Info	SRV DNS resolve successful, "_ts3._udp.ts.taw.net" =(h: ts.taw.net p:10000)	
    4/13/2017 21:26:46	TSDNS	Info	A/AAAA DNS resolve successful, "ts.taw.net" =(h: 107.151.3.250 p:0)	
    4/13/2017 21:26:46	TSDNS	Info	A/AAAA DNS resolve for possible TSDNS successful, "ts.taw.net" =(h: 107.151.3.250 p:0)	
    4/13/2017 21:26:46	TSDNS	Info	A/AAAA DNS resolve successful, "ts.taw.net" =(h: 107.151.3.250 p:0)	
    4/13/2017 21:26:46	ClientUI	Info	Lookup finished: ip=107.151.3.250 port=10000 query=ts.taw.net error=0	
    4/13/2017 21:26:46	ClientUI	Info	Resolve successful: 107.151.3.250:10000	
    4/13/2017 21:26:46	ClientUI	Info	Blacklist check ok	
    4/13/2017 21:26:46	ClientUI	Info	Initiating connection: 107.151.3.250:10000	
    4/13/2017 21:26:46	TSDNS	Info	A/AAAA DNS resolve successful, "blacklist.teamspeak.com" =(h: 46.105.112.65 p:0)	
    4/13/2017 21:26:46	Windows Audio Session	Devel	DeviceDeleteList::wait_for_deletes - enter - DeviceDeleteList	
    4/13/2017 21:26:47	TSDNS	Info	TSDNS found at 107.151.3.250:41144 and queried successfully. Result: (h: 107.151.3.250 p:10000)	
    4/13/2017 21:26:47	Windows Audio Session	Devel	DeviceDeleteList::wait_for_deletes - leave - DeviceDeleteList	
    4/13/2017 21:26:47	Windows Audio Session	Debug	WAS::openDevice-enter - {0.0.0.00000000}.{3514e396-7d22-4bdd-a9fd-bac8f2718591}	
    4/13/2017 21:26:47	Windows Audio Session	Devel	Format detected: Multichannel capable Float - Speakers (2- Razer Megalodon)	
    4/13/2017 21:26:47	Windows Audio Session	Info	Initialized with 8 channels in 16bit, 48kHz. - Speakers (2- Razer Megalodon)	
    4/13/2017 21:26:47	Windows Audio Session	Devel	WAS Buffer size: 960 - Speakers (2- Razer Megalodon)	
    4/13/2017 21:26:47	Windows Audio Session	Debug	WAS::openDevice-leave - {0.0.0.00000000}.{3514e396-7d22-4bdd-a9fd-bac8f2718591}	
    4/13/2017 21:26:47	Windows Audio Session	Debug	WAS::startDevice-enter - {0.0.0.00000000}.{3514e396-7d22-4bdd-a9fd-bac8f2718591}	
    4/13/2017 21:26:47	Windows Audio Session	Debug	WAS::startDevice-leave - {0.0.0.00000000}.{3514e396-7d22-4bdd-a9fd-bac8f2718591}	
    4/13/2017 21:26:47	TSDNS	Info	TSDNS found at 107.151.3.250:41144 and queried successfully. Result: (h: 107.151.3.250 p:10000)	
    4/13/2017 21:26:47	Windows Audio Session	Devel	DeviceDeleteList::wait_for_deletes - enter - DeviceDeleteList	
    4/13/2017 21:26:47	Windows Audio Session	Devel	DeviceDeleteList::wait_for_deletes - leave - DeviceDeleteList	
    4/13/2017 21:26:47	Windows Audio Session	Debug	WAS::openDevice-enter - {0.0.1.00000000}.{b0df9a2e-54e2-4cb8-8f3b-3e55c098c459}	
    4/13/2017 21:26:47	Windows Audio Session	Devel	Format detected: Multichannel capable Float - Microphone (USB Audio CODEC )	
    4/13/2017 21:26:47	Windows Audio Session	Info	Initialized with 1 channels in 16bit, 48kHz. - Microphone (USB Audio CODEC )	
    4/13/2017 21:26:47	Windows Audio Session	Devel	WAS Buffer size: 962 - Microphone (USB Audio CODEC )	
    4/13/2017 21:26:47	Windows Audio Session	Debug	WAS::openDevice-leave - {0.0.1.00000000}.{b0df9a2e-54e2-4cb8-8f3b-3e55c098c459}	
    4/13/2017 21:26:47	PreProSpeex	Info	Speex version: speex-1.2beta3	
    4/13/2017 21:26:47	Windows Audio Session	Debug	WAS::startDevice-enter - {0.0.1.00000000}.{b0df9a2e-54e2-4cb8-8f3b-3e55c098c459}	
    4/13/2017 21:26:47	Windows Audio Session	Debug	WAS::startDevice-leave - {0.0.1.00000000}.{b0df9a2e-54e2-4cb8-8f3b-3e55c098c459}	
    4/13/2017 21:26:47	Windows Audio Session	Debug	WAS::associateAECDevice-enter - {0.0.1.00000000}.{b0df9a2e-54e2-4cb8-8f3b-3e55c098c459}	
    4/13/2017 21:26:47	Windows Audio Session	Devel	Format detected: Multichannel capable Float - Speakers (2- Razer Megalodon)	
    4/13/2017 21:26:47	Windows Audio Session	Info	Initialized with 8 channels in 16bit, 48kHz. - Speakers (2- Razer Megalodon)	
    4/13/2017 21:26:47	Windows Audio Session	Devel	WAS Buffer size: 960 - Speakers (2- Razer Megalodon)	
    4/13/2017 21:26:47	Windows Audio Session	Debug	WAS::associateAECDevice-leave - {0.0.1.00000000}.{b0df9a2e-54e2-4cb8-8f3b-3e55c098c459}	
    4/13/2017 21:26:47	Windows Audio Session	Devel	[Echo] IAudioClient::GetDevicePeriod - 10.000000ms - Speakers (2- Razer Megalodon)	
    4/13/2017 21:26:47	ClientUI	Info	Connect status: Connecting	
    4/13/2017 21:26:47	PktHandler	Devel	Puzzle solve time: 5	
    4/13/2017 21:26:48	ClientUI	Info	Connect status: Connected	
    4/13/2017 21:26:49	ClientUI	Info	Connect status: Establishing connection	
    4/13/2017 21:26:49	ClientUI	Info	Connect status: Connection established	
    4/13/2017 21:26:49	PermManager	Info	Loading permissions from cache	
    4/13/2017 21:26:49		Info	Failed to download remote image: Error transferring http://pub.taw.net/TAWMedia/Images/TAWLogo_280pixels_25percent.png - server replied: Not Found 203	
    4/13/2017 21:26:49	UIHelpers	Info	setClientVolumeModifier: 411 0	
    4/13/2017 21:28:02	Newsticker	Info	Newsticker next check: Thu Apr 13 22:28:03 2017	
    4/13/2017 21:28:12	Newsticker	Info	Newsticker next check: Thu Apr 13 22:28:03 2017	
    4/13/2017 21:28:12	Newsticker	Info	Newsticker received for language en, expires on Thu Apr 13 22:58:12 2017, next check in 1800 seconds	
    4/13/2017 21:34:07	Windows Audio Session	Devel	DeviceDeleteList::wait_for_deletes - enter - DeviceDeleteList	
    4/13/2017 21:34:07	Windows Audio Session	Devel	DeviceDeleteList::wait_for_deletes - leave - DeviceDeleteList	
    4/13/2017 21:34:07	Windows Audio Session	Debug	WAS::associateAECDevice-enter - {0.0.1.00000000}.{b0df9a2e-54e2-4cb8-8f3b-3e55c098c459}	
    4/13/2017 21:34:07	Windows Audio Session	Devel	DeviceDeleteList::queue_device_delete - enter - DeviceDeleteList	
    4/13/2017 21:34:07	Windows Audio Session	Devel	DeviceDeleteList::queue_device_delete - leave - DeviceDeleteList	
    4/13/2017 21:34:07	Windows Audio Session	Devel	DeviceDeleteList::clear_queue - enter - DeviceDeleteList	
    4/13/2017 21:34:07	Windows Audio Session	Debug	WAS::associateAECDevice-leave - {0.0.1.00000000}.{b0df9a2e-54e2-4cb8-8f3b-3e55c098c459}	
    4/13/2017 21:34:07	Windows Audio Session	Devel	DeviceDeleteList::clear_queue - leave  - DeviceDeleteList	
    4/13/2017 21:34:07	Windows Audio Session	Debug	WAS::associateAECDevice-enter - {0.0.1.00000000}.{b0df9a2e-54e2-4cb8-8f3b-3e55c098c459}	
    4/13/2017 21:34:07	Windows Audio Session	Devel	Format detected: Multichannel capable Float - Speakers (2- Razer Megalodon)	
    4/13/2017 21:34:07	Windows Audio Session	Info	Initialized with 8 channels in 16bit, 48kHz. - Speakers (2- Razer Megalodon)	
    4/13/2017 21:34:07	Windows Audio Session	Devel	WAS Buffer size: 960 - Speakers (2- Razer Megalodon)	
    4/13/2017 21:34:07	Windows Audio Session	Debug	WAS::associateAECDevice-leave - {0.0.1.00000000}.{b0df9a2e-54e2-4cb8-8f3b-3e55c098c459}	
    4/13/2017 21:34:07	Windows Audio Session	Devel	[Echo] IAudioClient::GetDevicePeriod - 10.000000ms - Speakers (2- Razer Megalodon)	
    4/13/2017 21:34:25	Windows Audio Session	Devel	DeviceDeleteList::wait_for_deletes - enter - DeviceDeleteList	
    4/13/2017 21:34:25	Windows Audio Session	Devel	DeviceDeleteList::wait_for_deletes - leave - DeviceDeleteList	
    4/13/2017 21:34:25	Windows Audio Session	Devel	DeviceDeleteList::wait_for_deletes - enter - DeviceDeleteList	
    4/13/2017 21:34:25	Windows Audio Session	Devel	DeviceDeleteList::wait_for_deletes - leave - DeviceDeleteList	
    4/13/2017 21:34:25	Windows Audio Session	Devel	DeviceDeleteList::wait_for_deletes - enter - DeviceDeleteList	
    4/13/2017 21:34:25	Windows Audio Session	Devel	DeviceDeleteList::wait_for_deletes - leave - DeviceDeleteList	
    4/13/2017 21:34:25	Windows Audio Session	Debug	WAS::associateAECDevice-enter - {0.0.1.00000000}.{b0df9a2e-54e2-4cb8-8f3b-3e55c098c459}	
    4/13/2017 21:34:25	Windows Audio Session	Devel	DeviceDeleteList::queue_device_delete - enter - DeviceDeleteList	
    4/13/2017 21:34:25	Windows Audio Session	Devel	DeviceDeleteList::queue_device_delete - leave - DeviceDeleteList	
    4/13/2017 21:34:25	Windows Audio Session	Devel	DeviceDeleteList::clear_queue - enter - DeviceDeleteList	
    4/13/2017 21:34:25	Windows Audio Session	Devel	DeviceDeleteList::clear_queue - leave  - DeviceDeleteList	
    4/13/2017 21:34:25	Windows Audio Session	Devel	Format detected: Multichannel capable Float - Speakers (2- Razer Megalodon)	
    4/13/2017 21:34:25	Windows Audio Session	Info	Initialized with 8 channels in 16bit, 48kHz. - Speakers (2- Razer Megalodon)	
    4/13/2017 21:34:25	Windows Audio Session	Devel	WAS Buffer size: 960 - Speakers (2- Razer Megalodon)	
    4/13/2017 21:34:25	Windows Audio Session	Debug	WAS::associateAECDevice-leave - {0.0.1.00000000}.{b0df9a2e-54e2-4cb8-8f3b-3e55c098c459}	
    4/13/2017 21:34:25	Windows Audio Session	Devel	[Echo] IAudioClient::GetDevicePeriod - 10.000000ms - Speakers (2- Razer Megalodon)	
    4/13/2017 21:35:58	Windows Audio Session	Debug	WAS::stopDevice-enter - {0.0.1.00000000}.{b0df9a2e-54e2-4cb8-8f3b-3e55c098c459}	
    4/13/2017 21:35:58	Windows Audio Session	Debug	WAS::stopDevice-leave - {0.0.1.00000000}.{b0df9a2e-54e2-4cb8-8f3b-3e55c098c459}	
    4/13/2017 21:35:58	Windows Audio Session	Debug	WAS::closeDevice-enter - {0.0.1.00000000}.{b0df9a2e-54e2-4cb8-8f3b-3e55c098c459}	
    4/13/2017 21:35:58	Windows Audio Session	Devel	DeviceDeleteList::queue_device_delete - enter - DeviceDeleteList	
    4/13/2017 21:35:58	Windows Audio Session	Devel	DeviceDeleteList::queue_device_delete - leave - DeviceDeleteList	
    4/13/2017 21:35:58	Windows Audio Session	Devel	DeviceDeleteList::clear_queue - enter - DeviceDeleteList	
    4/13/2017 21:35:58	Windows Audio Session	Debug	WAS::closeDevice-leave - {0.0.1.00000000}.{b0df9a2e-54e2-4cb8-8f3b-3e55c098c459}	
    4/13/2017 21:35:58	Windows Audio Session	Devel	DeviceDeleteList::wait_for_deletes - enter - DeviceDeleteList	
    4/13/2017 21:35:58	Windows Audio Session	Devel	Waiting for device to close  - DeviceDeleteList	
    4/13/2017 21:35:59	Windows Audio Session	Devel	DeviceDeleteList::queue_device_delete - enter - DeviceDeleteList	
    4/13/2017 21:35:59	Windows Audio Session	Devel	DeviceDeleteList::queue_device_delete - leave - DeviceDeleteList	
    4/13/2017 21:35:59	Windows Audio Session	Devel	DeviceDeleteList::clear_queue - leave  - DeviceDeleteList	
    4/13/2017 21:35:59	Windows Audio Session	Devel	DeviceDeleteList::wait_for_deletes - leave - DeviceDeleteList	
    4/13/2017 21:35:59	Windows Audio Session	Devel	DeviceDeleteList::clear_queue - enter - DeviceDeleteList	
    4/13/2017 21:35:59	Windows Audio Session	Debug	WAS::openDevice-enter - {0.0.1.00000000}.{b0df9a2e-54e2-4cb8-8f3b-3e55c098c459}	
    4/13/2017 21:35:59	Windows Audio Session	Devel	DeviceDeleteList::clear_queue - leave  - DeviceDeleteList	
    4/13/2017 21:35:59	Windows Audio Session	Devel	Format detected: Multichannel capable Float - Microphone (USB Audio CODEC )	
    4/13/2017 21:35:59	Windows Audio Session	Info	Initialized with 1 channels in 16bit, 48kHz. - Microphone (USB Audio CODEC )	
    4/13/2017 21:35:59	Windows Audio Session	Devel	WAS Buffer size: 962 - Microphone (USB Audio CODEC )	
    4/13/2017 21:35:59	Windows Audio Session	Debug	WAS::openDevice-leave - {0.0.1.00000000}.{b0df9a2e-54e2-4cb8-8f3b-3e55c098c459}	
    4/13/2017 21:35:59	Windows Audio Session	Debug	WAS::startDevice-enter - {0.0.1.00000000}.{b0df9a2e-54e2-4cb8-8f3b-3e55c098c459}	
    4/13/2017 21:35:59	Windows Audio Session	Debug	WAS::startDevice-leave - {0.0.1.00000000}.{b0df9a2e-54e2-4cb8-8f3b-3e55c098c459}	
    4/13/2017 21:35:59	Windows Audio Session	Debug	WAS::associateAECDevice-enter - {0.0.1.00000000}.{b0df9a2e-54e2-4cb8-8f3b-3e55c098c459}	
    4/13/2017 21:35:59	Windows Audio Session	Devel	Format detected: Multichannel capable Float - Speakers (2- Razer Megalodon)	
    4/13/2017 21:35:59	Windows Audio Session	Info	Initialized with 8 channels in 16bit, 48kHz. - Speakers (2- Razer Megalodon)	
    4/13/2017 21:35:59	Windows Audio Session	Devel	WAS Buffer size: 960 - Speakers (2- Razer Megalodon)	
    4/13/2017 21:35:59	Windows Audio Session	Debug	WAS::associateAECDevice-leave - {0.0.1.00000000}.{b0df9a2e-54e2-4cb8-8f3b-3e55c098c459}	
    4/13/2017 21:35:59	Windows Audio Session	Devel	[Echo] IAudioClient::GetDevicePeriod - 10.000000ms - Speakers (2- Razer Megalodon)	
    4/13/2017 21:37:15		Info	Memory usage: 120.61 MiB	
    4/13/2017 21:38:02		Info	Failed to read image C:/Users/Shir0/AppData/Roaming/TS3Client/cache/remote/xpNctbscmIXdPq0dr4T0zmlv6cM2k4KmMKgjPm0w1GdFzfxPQfCfZnXc7lXgxKN7lW8v4A+o18LWsEJgiridLQ==	
    4/13/2017 21:52:15		Info	Memory usage: 121.85 MiB	
    4/13/2017 21:58:12	Newsticker	Info	Newsticker next check: Thu Apr 13 22:58:12 2017	
    4/13/2017 21:58:12	Newsticker	Info	Newsticker received for language en, expires on Thu Apr 13 23:28:12 2017, next check in 1800 seconds
    Any help would be appreciated.

  10. #10
    Join Date
    April 2017
    Posts
    1

    Hotkeys stop working in a while!

    NOTES: Now in use version 3.1.4 but the problem started during the last version. I always run TS3 as admin.


    So when I launch ts3 my hotkeys work (I use push to talk "mouse 5" and mute/unmute mic at numpad "*") But after about 30minutes give or take, my hotkeys stop working. Both of them so it's not my mouse that is causing this. The problem get's fixed when I relaunch ts3 but it's quite hard and irritating to do while playing a game since I only have one monitor. But even if I do this the problem comes back in another 30mins. So what could be causing this?

    Things I have tried: I always run TS3 as admin, reinstall TS3, Deleting and remaking the hotkeys, making new hotkey profiles and changing a setting from the hotkey menu between "default" and "keyboard & mouse only"
    Last edited by dante696; April 18th, 2017 at 08:01 AM. Reason: merged

  11. #11
    Join Date
    April 2017
    Posts
    2

    Very long delay on PTT

    Quote Originally Posted by aniron View Post
    I have a similar issue as the OP (might be the same).

    With time, TS3 develops a delay of several seconds between me pushing the PTT key and it activating. When I release the key the same delay is applied before it stops transmitting.

    Restarting TS3 is the only method I have discovered that fixes this, and the problem always returns with time (seems to be random how long it takes, sometimes hours, sometimes 5min).

    I am using Windows Audio Session as opposed to DirectSound as per instruction in this thread.

    ---
    Windows 10 x64
    i7-2600k
    1080Ti
    24GiB RAM

    Same problem here.

    When I start the client everything works fine, but after some minutes a delay starts to build up between pressing the PTT key and activation of the microphone. And when releasing PTT the microphone keeps activated for the time of the delay. The delay is moderate at the beginning (about 2 seconds) but gets worse with time, I experienced delays around 20 seconds.

    The problem is gone after restarting the client, but occurs again after a few minutes.

    I found another aspect of this problem.
    When I try to assign/reassign the PTT hotkey in the client some time after starting the client, the same delay occurs between pressing the key to assign to PTT and the grey box accepting and showing the assignment.

  12. #12
    Join Date
    April 2017
    Posts
    1
    Hey

    I'm having the same problem for the last 3 patches now. After 20-30 minutes the TS refuses to recognizse my PTT button.
    In this state, in the settings I can go and use the continous activation, but can't switch the PTT button, I can only ESC it.
    This is more than troublesome having to alt-tab in the middle of the game just to reset the TS all over again. My PC was reinstalled today, TS has no add-ons attached to it.

  13. #13
    Join Date
    May 2017
    Posts
    3

    Push-to-talk key bind stops working

    Hello the issue is that my push to talk keybind (R CTRL) stops working after an indeterminate amount of time (usually in the neighborhood of 40 minutes, I've had this issue for the past couple of months and have done some searching in the forums but to no avail. I have also checked recent change logs, some of which would seem to fix this issue, yet it persists. I have done all of the following trying to resolve the issue.
    • Restarted the client
    • Reinstalled the client without deleting profile info
    • Reinstalled the client with deleting profile info
    • Deleted Teamspeak entries in the registry, and reinstalled the client


    Any help would be appriciated!

    -Cheers
    Last edited by dante696; May 8th, 2017 at 10:46 AM. Reason: merged

  14. #14
    Join Date
    September 2005
    Location
    Niceville FL, USA
    Posts
    5
    If you are running a third party profile app, configure the push to talk you use on the throttle as a keyboard key (like Caps Lock). Then go to the Hotkeys tab and in the bottom right change the dropdown from Default to Keyboard and Mouse only.
    Last edited by dante696; May 8th, 2017 at 10:46 AM. Reason: merged

  15. #15
    Join Date
    June 2008
    Posts
    17,928
    Does this still happen with the latest client 3.1.4 and installed "Gamepad and Joystick Hotkey Support" plugin version 1.1?
    When sending me private messages: Please make sure to include reference link to your forum thread or post.

    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. TeamSpeak 3 stops sending my voice after a few minutes
    By TheJanzap in forum Client Support
    Replies: 4
    Last Post: June 11th, 2016, 02:26 PM
  2. [Resolved] Sound Input stops after about 10 minutes
    By bzf-online in forum Windows
    Replies: 2
    Last Post: November 11th, 2015, 11:09 AM
  3. TS3-Server stops after about 24 minutes using MariaDB
    By whfor in forum Linux / FreeBSD
    Replies: 2
    Last Post: April 15th, 2015, 03:53 PM
  4. server stops after a few minutes
    By lawndart in forum Linux / FreeBSD
    Replies: 2
    Last Post: April 15th, 2012, 03:43 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •