Forum

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Join Date
    September 2012
    Posts
    6,078

    [Discussion] TeamSpeak 3.1.2 Beta Channel

    Feel free to discuss the current beta release of client 3.1.2
    Beta Announcement
    When sending PMs please make sure to include a reference link to the thread in question in the body of your message.

  2. #2
    Join Date
    June 2011
    Location
    Germany
    Posts
    4,350
    TSDNS deprecated dialog is now a message in the server tab.
    People will care even less now I guess.

    (experimental) added command line arguments to let users with broken gfx drivers force using Angle DirectX backend or software rendering: --force-opengl-angle --force-opengl-soft
    Both help with the bug that drains laptop batteries on Intel IGPs.
    Still noone of TeamSpeak could explain to me why on earth OpenGL is used at all. Just a waste of disk space (20 MB or so) and RAM (~350% compared to 3.0) for absolutely no advantage at all.

    RAM Private Bytes / Working Set (x86 on Windows 7 x64, not connected to anything)
    - 3.0.20: 22 MB / 35.5 MB (had no other version without OpenGL available for testing)
    - 3.1.2 OpenGL Software: 45.5 MB / 55.5 MB
    - 3.1.2 OpenGL Angle: 65.5 MB / 52 MB
    - 3.1.2 OpenGL (default): 78.5 MB / 44 MB

  3. #3
    Join Date
    September 2012
    Posts
    6,078
    Quote Originally Posted by numma_cway View Post
    Still noone of TeamSpeak could explain to me why on earth OpenGL is used at all.
    You never asked (at least not that I'm aware)
    OpenGL is a requirement of QtWebEngine, which is used.

    Quote Originally Posted by numma_cway View Post
    Just a waste of disk space (20 MB or so) and RAM (~350% compared to 3.0) for absolutely no advantage at all.
    In your opinion.
    When sending PMs please make sure to include a reference link to the thread in question in the body of your message.

  4. #4
    Join Date
    June 2011
    Location
    Germany
    Posts
    4,350
    I did ask in some threads. What is the advantage of Qt web engine? Being used for browsing addons?

  5. #5
    Join Date
    May 2016
    Location
    Idar-Oberstein
    Posts
    163
    The statement that it is being used for the addon browser is correct, indeed.
    However the statement that it is being used exclusively for the addon browser would be incorrect, as it is also being used in the first-start popup.

  6. #6
    Join Date
    February 2017
    Location
    Australia
    Posts
    105
    Quote Originally Posted by thorwe View Post
    as it is also being used in the first-start popup.
    Did a simple popup have to be rendered in a web engine?

  7. #7
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,151
    With client 3.1.0 - 3.1.2 we started using the web engine for "Options -> Addons" and the "myTeamSpeak dialog" on client start.
    There will be more in the future that will use the web engine. The options dialog and the myTeamsepak dialog are just the beginning.
    Last edited by dante696; March 17th, 2017 at 01:15 PM.
    When sending me private messages: Please make sure to include reference link to your forum thread or post.

    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread?

  8. #8
    Join Date
    February 2017
    Location
    Australia
    Posts
    105
    Is this partially because you believe that qt can't provide you with the solution to do what you want?
    Or is there another reason?

  9. #9
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,151
    Not directly. The web engine is from Qt, but yes Qt alone has it's limits.
    We use the QtWebEngine as an extension and do have more options now to add or change things in our GUI.
    When sending me private messages: Please make sure to include reference link to your forum thread or post.

    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread?

  10. #10
    Join Date
    June 2011
    Location
    Germany
    Posts
    4,350
    Quote Originally Posted by dante696 View Post
    Not directly. The web engine is from Qt, but yes Qt alone has it's limits.
    We use the QtWebEngine as an extension and do have more options now to add or change things in our GUI.
    In other words, the whole client will soon be implemented in QtWebEngine and TeamSpeak will be renamed into TiScord.

  11. #11
    Join Date
    June 2016
    Location
    Germany
    Posts
    54
    Got a minor bug to report. You fixed the UTF8-BOM issue in the plugin installer, however it now seems to be impossible to have multi-line text enclosed in double quotes (") in package.ini. Lets assume the following content in package.ini:
    Code:
    Description = "Awesome plugin version 1.3.3.7
    
    This really is an awesome plugin, you will see."
    The plugin installer then just displays:
    Code:
    "Awesome plugin version 1.3.3.7
    So the first quote (which normally is INI file standard conform I guess) is printed as literal and all stuff following a newline is discarded.

    It also doesn't help to delete the spaces around the equal sign after Description or to convert package.ini from UTF8-w/o-BOM to UTF8-BOM.

  12. #12
    Join Date
    August 2013
    Location
    Germany
    Posts
    540
    Quote Originally Posted by RedPuma View Post
    Got a minor bug to report. You fixed the UTF8-BOM issue in the plugin installer, however it now seems to be impossible to have multi-line text enclosed in double quotes (") in package.ini. Lets assume the following content in package.ini:
    Code:
    Description = "Awesome plugin version 1.3.3.7
    
    This really is an awesome plugin, you will see."
    The plugin installer then just displays:
    Code:
    "Awesome plugin version 1.3.3.7
    So the first quote (which normally is INI file standard conform I guess) is printed as literal and all stuff following a newline is discarded.

    It also doesn't help to delete the spaces around the equal sign after Description or to convert package.ini from UTF8-w/o-BOM to UTF8-BOM.

    Try \n maybe

  13. #13
    Join Date
    February 2012
    Location
    Germany
    Posts
    575
    This works for multiline descriptions:

    Code:
    Description = "line 1\nline2 \nline3"

  14. #14
    Join Date
    February 2017
    Location
    Australia
    Posts
    105
    Quote Originally Posted by numma_cway View Post
    In other words, the whole client will soon be implemented in QtWebEngine and TeamSpeak will be renamed into TiScord.
    SlackSpeak3 :v

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [Discussion] TeamSpeak 3.1.1 Beta Discussion
    By Chris in forum Suggestions and Feedback
    Replies: 15
    Last Post: February 10th, 2017, 05:02 PM
  2. [Beta Channel] TeamSpeak 3 Client 3.1.1
    By Chris in forum Archive
    Replies: 1
    Last Post: February 8th, 2017, 09:00 AM
  3. [Discussion] TeamSpeak 3 Client 3.1 [BETA]
    By KIDINK^ in forum Suggestions and Feedback
    Replies: 249
    Last Post: January 10th, 2017, 03:12 PM
  4. [Discussion] [PreRelease] TeamSpeak 3 Server 3.0.13 Beta
    By Chris in forum Suggestions and Feedback
    Replies: 40
    Last Post: July 26th, 2016, 10:26 PM
  5. [Beta Channel] TeamSpeak 3 Client 3.0.15
    By Chris in forum Archive
    Replies: 42
    Last Post: June 24th, 2014, 09:57 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •