Forum

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Join Date
    September 2017
    Posts
    3

    Media keys don't work when "tabbed into" TeamSpeak

    I can't pause/play/skip my music when I'm "tabbed into" TeamSpeak, I have to be tabbed out

  2. #2
    Join Date
    November 2011
    Location
    Belarus
    Posts
    141
    What's your music player + combinations of keys you use to pause/play/skip?
    I use foobar2000 + default multimedia actions (FN+F10/F11/F12) and everything works fine (i set up these hotkeys globally in foobar settings)

  3. #3
    Join Date
    September 2017
    Posts
    3
    I'm using Google Play Music Desktop Player with the dedicated play/pause button on my keyboard. Sorry it took so long to respond.

  4. #4
    Join Date
    June 2008
    Posts
    17,942
    It could be that TeamSpeak is started in admin mode? while your music play isn't?
    When sending me private messages: Please make sure to include reference link to your forum thread or post.

    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread?

  5. #5
    Join Date
    September 2017
    Posts
    3
    I've done some testing and I've figured out what's wrong. Apparently if you have the Google Play Music extension in chrome the media keys might not work reliably in GPMDP. If you remove it and restart chrome they might start working more reliably. I did this and they started working is TS. It is kind of weird that they only didn't work while tabbed into TS though.
    I tried what you suggested and the media keys started working if GPMDP was started in admin mode. It didn't matter whether TS was started in admin mode or not.

    On an unrelated note, if you find that your media keys aren't working at all in a program it may be because of the "Windows Media Player Network Sharing Service". If you disable the service via MSConfig and restart your computer they might start working.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: July 8th, 2015, 10:39 AM
  2. [Resolved] privilege keys for custom group doesn't "save" between sessions
    By kaninus in forum Server Support
    Replies: 2
    Last Post: January 23rd, 2015, 06:16 AM
  3. Replies: 0
    Last Post: July 18th, 2014, 11:52 PM
  4. Replies: 7
    Last Post: November 10th, 2013, 10:25 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •