Forum


Notice to all users

We are migrating towards a new forum system located at community.teamspeak.com, as such this forum will become read-only on January 29, 2020

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    November 2017
    Posts
    3

    Help! "SRV DNS resolve unsuccessful"

    So I've been using teamspeak now for years without a problem in fact I can use TS2! But recently TeamSpeak 3 won't connect to any servers. I've tried turning off my firewall, forwarding ports, clearing the cache, reinstalling TS3.... Nothing works the only error message I can clearly see is "SRV DNS resolve unsuccessful". Here is a copy of my logs.


    LOGS:
    2017-11-10 08:19:38.289030|INFO | | | TeamSpeak 3 Client 3.0.14 (2014-03-12 11:49:03)
    2017-11-10 08:19:38.290046|INFO | | | SystemInformation: Windows 8 (9200) x64 (AMD or Intel) Binary: 32bit
    2017-11-10 08:19:38.290046|INFO | | | Using hardware aes
    2017-11-10 08:19:38.301062|DEBUG |Direct Sound | | setting timer resolution to 1ms
    2017-11-10 08:19:38.362224|INFO | | | Loading plugin: appscanner_plugin
    2017-11-10 08:19:38.362224|INFO | | | Loading plugin: clientquery_plugin
    2017-11-10 08:19:38.362224|INFO | | | Loading plugin: lua_plugin
    2017-11-10 08:19:38.362224|INFO | | | Loading plugin: teamspeak_control_plugin
    2017-11-10 08:19:38.362224|INFO | | | Loading plugin: test_plugin
    2017-11-10 08:19:38.362224|INFO | | | Loading plugin: ts3g15
    2017-11-10 08:19:38.366235|INFO |Query | | listening on 127.0.0.1:25639
    2017-11-10 08:19:38.374259|DEBUG |Overwolf | | Detected Overwolf start
    2017-11-10 08:19:38.465145|DEVELOP |Windows Audio Session| | DeviceDeleteList::waitForDeletes - enter
    2017-11-10 08:19:38.465145|DEVELOP |Windows Audio Session| | DeviceDeleteList::waitForDeletes - leave
    2017-11-10 08:19:38.533186|INFO |InputDevices | | Input device name: CH Products, Inc. Flight Sim Yoke
    2017-11-10 08:19:38.534189|INFO |InputDevices | | Input device name: CH Products, Inc. Flight Sim Pedals
    2017-11-10 08:19:38.535194|INFO |Input | | Default monitoring enabled
    2017-11-10 08:19:38.568785|INFO | | | *** Time [MAINWINDOW]: 282
    2017-11-10 08:19:38.569787|INFO | | | *** Time [INIT]: 283
    2017-11-10 08:19:38.586332|INFO |ClientUI | | Qt version: 5.2.1
    2017-11-10 08:19:38.586332|INFO |ClientUI | | Using configuration location: C:\Users\rober\AppData\Roaming\TS3Client\settings. db
    2017-11-10 08:19:39.088040|INFO |ClientUI | | Last update check was:
    2017-11-10 08:19:40.592062|INFO |ClientUI | 1| Connect to server: vs34.tserverhq.com
    2017-11-10 08:19:40.595071|INFO |ClientUI | 1| Trying to resolve vs34.tserverhq.com
    2017-11-10 08:19:40.601087|INFO |TSDNS | | DNS resolve successful, "vs34.tserverhq.com"=167.114.138.120
    2017-11-10 08:19:40.675007|INFO |TSDNS | | SRV DNS resolve unsuccessful for "_ts3._udp.vs34.tserverhq.com"
    2017-11-10 08:19:41.774820|INFO |ClientUI | 1| Lookup finished: 167.114.138.120 7022 vs34.tserverhq.com 0 0
    2017-11-10 08:19:41.774820|INFO |ClientUI | 1| Resolve successful: 167.114.138.120:7022
    2017-11-10 08:19:41.775823|INFO |ClientUI | 1| Blacklist check ok
    2017-11-10 08:19:41.775823|INFO |ClientUI | 1| Initiating connection: 167.114.138.120:7022 vs34.tserverhq.com
    2017-11-10 08:19:41.837755|DEVELOP |Windows Audio Session| | DeviceDeleteList::waitForDeletes - enter
    2017-11-10 08:19:41.837755|DEVELOP |Windows Audio Session| | DeviceDeleteList::waitForDeletes - leave
    2017-11-10 08:19:41.837755|DEBUG |Windows Audio Session| | WAS:penDevice-enter
    2017-11-10 08:19:41.852824|DEBUG |Windows Audio Session| | WAS Buffer size: 1056
    2017-11-10 08:19:41.852824|DEBUG |Windows Audio Session| | WAS:penDevice-leave
    2017-11-10 08:19:41.853799|DEBUG |Windows Audio Session| | WAS::startDevice-enter
    2017-11-10 08:19:41.853799|DEBUG |Windows Audio Session| | WAS::startDevice-leave
    2017-11-10 08:19:41.889768|DEVELOP |Windows Audio Session| | DeviceDeleteList::waitForDeletes - enter
    2017-11-10 08:19:41.889768|DEVELOP |Windows Audio Session| | DeviceDeleteList::waitForDeletes - leave
    2017-11-10 08:19:41.889768|DEBUG |Windows Audio Session| | WAS:penDevice-enter
    2017-11-10 08:19:41.897784|DEBUG |Windows Audio Session| | WAS Buffer size: 1056
    2017-11-10 08:19:41.897784|DEBUG |Windows Audio Session| | WAS:penDevice-leave
    2017-11-10 08:19:41.897784|INFO |PreProSpeex | 1| Speex version: speex-1.2beta3
    2017-11-10 08:19:41.898313|DEBUG |Windows Audio Session| | WAS::startDevice-enter
    2017-11-10 08:19:41.899318|DEBUG |Windows Audio Session| | WAS::startDevice-leave
    2017-11-10 08:19:41.903325|INFO |ClientUI | 1| Connect status: Connecting
    2017-11-10 08:19:41.922616|INFO |ClientUI | 1| Connect status: Disconnected
    2017-11-10 08:19:43.756269|INFO |ClientUI | 1| Failed to connect to server because client is too old
    2017-11-10 08:19:47.848663|INFO |ClientUI | 1| Connect to server: vs34.tserverhq.com
    2017-11-10 08:19:47.851171|INFO |ClientUI | 1| Trying to resolve vs34.tserverhq.com
    2017-11-10 08:19:47.852174|INFO |TSDNS | | DNS resolve successful, "vs34.tserverhq.com"=167.114.138.120
    2017-11-10 08:19:47.892876|INFO |TSDNS | | SRV DNS resolve unsuccessful for "_ts3._udp.vs34.tserverhq.com"
    2017-11-10 08:19:48.455561|INFO |ClientUI | 1| Lookup finished: 167.114.138.120 7022 vs34.tserverhq.com 0 0
    2017-11-10 08:19:48.455561|INFO |ClientUI | 1| Resolve successful: 167.114.138.120:7022
    2017-11-10 08:19:48.456067|INFO |ClientUI | 1| Blacklist check ok
    2017-11-10 08:19:48.456572|INFO |ClientUI | 1| Initiating connection: 167.114.138.120:7022 vs34.tserverhq.com
    2017-11-10 08:19:48.522153|INFO |ClientUI | 1| Connect status: Connecting
    2017-11-10 08:19:53.613529|INFO |ClientUI | 1| Connect status: Disconnected
    2017-11-10 08:19:53.614534|INFO |ClientUI | 1| Failed to connect to server, want autoreconnect = 0
    2017-11-10 08:20:37.334588|INFO |ClientUI | 1| Connect to server: 167.114.138.120
    2017-11-10 08:20:37.336091|INFO |ClientUI | 1| Blacklist check ok
    2017-11-10 08:20:37.336593|INFO |ClientUI | 1| Initiating connection: 167.114.138.120:7022 167.114.138.120
    2017-11-10 08:20:37.416807|INFO |ClientUI | 1| Connect status: Connecting
    2017-11-10 08:20:42.501811|INFO |ClientUI | 1| Connect status: Disconnected
    2017-11-10 08:20:42.503729|INFO |ClientUI | 1| Failed to connect to server, want autoreconnect = 0
    2017-11-10 08:20:56.223978|DEBUG |Windows Audio Session| | WAS::associateAECDevice-enter
    2017-11-10 08:20:56.223978|DEBUG |Windows Audio Session| | WAS::associateAECDevice-leave
    2017-11-10 08:20:56.223978|DEBUG |Windows Audio Session| | WAS::stopDevice-enter
    2017-11-10 08:20:56.223978|DEBUG |Windows Audio Session| | WAS::stopDevice-leave
    2017-11-10 08:20:56.223978|DEBUG |Windows Audio Session| | WAS::closeDevice-enter
    2017-11-10 08:20:56.223978|DEVELOP |Windows Audio Session| | DeviceDeleteList::queueDeviceDelete - enter
    2017-11-10 08:20:56.223978|DEVELOP |Windows Audio Session| | DeviceDeleteList::queueDeviceDelete - leave
    2017-11-10 08:20:56.223978|DEBUG |Windows Audio Session| | WAS::closeDevice-leave
    2017-11-10 08:20:56.223978|DEVELOP |Windows Audio Session| | DeviceDeleteList::clearQueue - enter
    2017-11-10 08:20:56.223978|DEVELOP |Windows Audio Session| | DeviceDeleteList::waitForDeletes - enter
    2017-11-10 08:20:56.223978|DEVELOP |Windows Audio Session| | Waiting for device to close
    2017-11-10 08:20:56.241558|DEVELOP |Windows Audio Session| | DeviceDeleteList::waitForDeletes - leave
    2017-11-10 08:20:56.241558|DEVELOP |Windows Audio Session| | DeviceDeleteList::clearQueue - leave
    2017-11-10 08:20:56.418469|DEBUG |Windows Audio Session| | WAS::stopDevice-enter
    2017-11-10 08:20:56.418469|DEBUG |Windows Audio Session| | WAS::stopDevice-leave
    2017-11-10 08:20:56.418469|DEBUG |Windows Audio Session| | WAS::closeDevice-enter
    2017-11-10 08:20:56.418469|DEVELOP |Windows Audio Session| | DeviceDeleteList::queueDeviceDelete - enter
    2017-11-10 08:20:56.418469|DEVELOP |Windows Audio Session| | DeviceDeleteList::queueDeviceDelete - leave
    2017-11-10 08:20:56.418469|DEBUG |Windows Audio Session| | WAS::closeDevice-leave
    2017-11-10 08:20:56.418469|DEVELOP |Windows Audio Session| | DeviceDeleteList::clearQueue - enter
    2017-11-10 08:20:56.418469|DEVELOP |Windows Audio Session| | DeviceDeleteList::waitForDeletes - enter
    2017-11-10 08:20:56.419482|DEVELOP |Windows Audio Session| | Waiting for device to close
    2017-11-10 08:20:56.422486|DEVELOP |Windows Audio Session| | DeviceDeleteList::waitForDeletes - leave
    2017-11-10 08:20:56.422486|DEVELOP |Windows Audio Session| | DeviceDeleteList::clearQueue - leave
    2017-11-10 08:20:56.573085|DEVELOP |Windows Audio Session| | DeviceDeleteList::waitForDeletes - enter
    2017-11-10 08:20:56.573085|DEVELOP |Windows Audio Session| | DeviceDeleteList::waitForDeletes - leave
    2017-11-10 08:20:56.574482|DEVELOP |Windows Audio Session| | DeviceDeleteList::clearQueue - enter

    ----------------------------
    Please help me figure this out! I will literally give you five bucks on paypal if you fix this!

  2. #2
    Join Date
    June 2011
    Location
    Germany
    Posts
    4,368
    Quote Originally Posted by robguthy View Post
    So I've been using teamspeak now for years without a problem in fact I can use TS2! But recently TeamSpeak 3 won't connect to any servers. I've tried turning off my firewall, forwarding ports, clearing the cache, reinstalling TS3.... Nothing works the only error message I can clearly see is "SRV DNS resolve unsuccessful".
    Quote Originally Posted by robguthy View Post
    2017-11-10 08:19:40.675007|INFO |TSDNS | | SRV DNS resolve unsuccessful for "_ts3._udp.vs34.tserverhq.com"
    Not sure where you see an error, I see an information.

    If you cannot connect to any server, that's because of either firewall blocking TS3 or the router or internet provider blocking UDP. If you have ruled out the firewall, you have the other two left.

  3. #3
    Join Date
    November 2017
    Posts
    3
    neither. When I open up teamspeak I see zero bars. I don't know what is happening. Is there anything I can do? How exactly would I be able to see what's is stopping my PC from connecting to any servers?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 6
    Last Post: March 13th, 2019, 06:17 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: February 11th, 2016, 04:24 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: January 1st, 2016, 11:40 PM
  4. Replies: 2
    Last Post: July 8th, 2015, 11:39 AM
  5. Replies: 0
    Last Post: June 9th, 2014, 12:22 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •