Forum

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
Results 46 to 60 of 80
  1. #46
    Join Date
    May 2007
    Location
    Eastern NC
    Posts
    1,799
    Quote Originally Posted by dante696 View Post
    No. We won't announce this twice.

    This is a hotfix and will not be part of the log for 3.7.1.
    Version 3.8.0 will require glibc 2.17 or newer.
    OK, understand the last line, that is was I was expecting from a hotfix, but wanted to be sure.

  2. #47
    Join Date
    June 2011
    Location
    Germany
    Posts
    4,365
    Quote Originally Posted by dante696 View Post
    Like Johnny Wiseau once said "we did nat".
    The setting is still included and working as before.
    The latency setting is ignored in Opus channels.

    Quote Originally Posted by boehseronkel View Post
    Maybe Teamspeak can give us the option to set a codec quality beyond 10.
    Maybe to 12 or 15 for people who want an extremely high quality.
    It's not the bitrate. Some tool developers did a test with some people who did not believe that and showed these people that the highest quality Opus music bitrates are already indistinguishable. BUT: Only if the input processing as not done using the TeamSpeak client but came from other sources (the channel codec setting is a suggestion to the clients what to send, however, neither server nor the client will care if clients transmit in their own codec settings, like mobile clients will transmit mono in stereo channels). So I would guess that tweaks should be made to sound processing and maybe other codec settings. Further increase in bitrate will not help.

    Quote Originally Posted by boehseronkel View Post
    Why was the latency setting dropped with opus?
    That's somewhat explained on yat.qa.

  3. #48
    Join Date
    March 2019
    Posts
    2

    Server Crash 3.7.0

    Hi,

    bin am verzweifeln. Ich besitze eine gültige NPL Lizenz, aber der Teamspeak crasht jetzt seit heute ich habe schon länger auf 3.7.0 geupdated und ich kann die Server nicht mehr starten. Crashed jetzt auch nach Neuinstallation zuerst nicht so schnell aber nachdem er das erste mal gescrasht ist, crasht er jede Minute. Fehler dann: http://prntscr.com/n4ao64 Über den Server muss man den Ts neustarten, dann crasht er aber wieder nach 1 Minute mit einfach virtualserver stopped im Log.http://prntscr.com/n4aok7

    Bitte um Hilfe.

    Mit freundlichen Grüßen
    Lukas
    Last edited by dante696; March 29th, 2019 at 11:14 AM. Reason: merged

  4. #49
    Join Date
    October 2016
    Posts
    130
    Thanks for the information

  5. #50
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,248
    Quote Originally Posted by lukass12 View Post
    Hi,

    bin am verzweifeln. Ich besitze eine gültige NPL Lizenz, aber der Teamspeak crasht jetzt seit heute ich habe schon länger auf 3.7.0 geupdated und ich kann die Server nicht mehr starten. Crashed jetzt auch nach Neuinstallation zuerst nicht so schnell aber nachdem er das erste mal gescrasht ist, crasht er jede Minute. Fehler dann: http://prntscr.com/n4ao64 Über den Server muss man den Ts neustarten, dann crasht er aber wieder nach 1 Minute mit einfach virtualserver stopped im Log.http://prntscr.com/n4aok7
    Warum er nicht startet ist klar. Der alte Server kontne sich nicht abmelden.

    Jetzt müssen wir nur noch wissen warum er crashed. Dafür brauchen wir eine Log und eventuell ein Crash log.
    Aber davor, bitte erst auf Version 3.7.1 updaten.

    Edit
    @ hunter PL and elipef
    I moved the IPv6 discussion to https://forum.teamspeak.com/threads/139379. This has nothing to do with that release.
    Last edited by dante696; April 1st, 2019 at 09:04 AM.
    When sending me private messages: Please make sure to include reference link to your forum thread or post.

    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread?

  6. #51
    Join Date
    March 2019
    Posts
    3
    German:
    Grüße,
    ich habe nun auf die 3.7.1 geupdated und mein problem besteht weiterhin. Nach einigen Stunden kann keiner mehr connecten, trotz das der Server zu laufen scheint. Nach einem Server Neustart geht es wieder, dauert allerdings recht lang (ca 6sec).
    Gleiches Problem bestand bei der 3.7.0. Mit der 3.6.1 funktionierte jedoch alles problemlos. Wir nutzen einen SRV Record für das connecten. Hier mal der log Auszug dazu, ich hoffe das mir bitte jemand helfen kann Die Domain und IP habe ich ersetzt, der Server scheint den SRV nicht richtig aufzulösen, der Server läuft auf port 9953.

    English:
    Greetings,
    I updated our server to version 3.7.1. Like in my previous post, the problem stitll exists. The server is running for hours, but nobody is able to connect anymore, after an while. If i restart the server, connecting is possible, but takes some time (arround 6 sec). The same problem exists on 3.7.0 for me. On server version 3.6.1 everything worked fine without any problems. We use a SRV-Record to connect to our server. Here is a part oft the log, i hope somebody can help pls The server seems to not resolve the port correctly, our server is running on 9953.


    Log before restart Server:

    30.03.2019 12:09:28 ClientUI Info Connect to server: ts.exampledomain.de
    30.03.2019 12:09:28 ClientUI Info Connect status: Disconnected
    30.03.2019 12:09:28 ClientUI Info Disconnected or forced to leave, want autoreconnect = 0
    30.03.2019 12:09:28 ClientUI Info Connecting to next server...
    30.03.2019 12:09:28 ClientUI Info Connect to server: ts.exampledomain.de
    30.03.2019 12:09:28 ClientUI Info Trying to resolve ts.exampledomain.de
    30.03.2019 12:09:28 TSDNS Info A/AAAA DNS resolve successful, "ts.exampledomain.de" =(h: xx.xxx.xxx.xxx p:0)
    30.03.2019 12:09:28 TSDNS Info A/AAAA DNS resolve for possible TSDNS successful, "ts.exampledomain.de" =(h: xx.xxx.xxx.xxx p:0)
    30.03.2019 12:09:28 TSDNS Info A/AAAA DNS resolve for possible TSDNS successful, "exampledomain.de" =(h: xx.xxx.xxx.xxx p:0)
    30.03.2019 12:09:28 TSDNS Info SRV DNS resolve unsuccessful, "_tsdns._tcp.exampledomain.de" Domain name not found
    30.03.2019 12:09:28 TSDNS Info SRV DNS resolve unsuccessful, "_ts3._udp.ts.exampledomain.de" DNS server returned answer with no data
    30.03.2019 12:09:30 TSDNS Info TSDNS queried unsuccessfully xx.xxx.xxx.xxx:41144
    30.03.2019 12:09:30 TSDNS Info No TSDNS found
    30.03.2019 12:09:30 TSDNS Info TSDNS queried unsuccessfully xx.xxx.xxx.xxx:41144
    30.03.2019 12:09:30 TSDNS Info No TSDNS found
    30.03.2019 12:09:30 ClientUI Info Lookup finished: ip=xx.xxx.xxx.xxx port=9987 query=ts.exampledomain.de error=0
    30.03.2019 12:09:30 ClientUI Info Resolve successful: xx.xxx.xxx.xxx:9987
    30.03.2019 12:09:30 ClientUI Info Initiating connection: xx.xxx.xxx.xxx:9987
    30.03.2019 12:09:30 ClientUI Info Connect status: Connecting
    30.03.2019 12:09:35 ClientUI Info Connect status: Disconnected
    30.03.2019 12:09:35 ClientUI Info Failed to connect to server, want autoreconnect = 0

    Log after server restarted:

    30.03.2019 12:16:38 ClientUI Info Connect to server: ts.exampledomain.de
    30.03.2019 12:16:38 ClientUI Info Trying to resolve ts.exampledomain.de
    30.03.2019 12:16:38 TSDNS Info SRV DNS resolve unsuccessful, "_tsdns._tcp.exampledomain.de" Domain name not found
    30.03.2019 12:16:38 TSDNS Info SRV DNS resolve successful, "_ts3._udp.ts.exampledomain.de" =(h: ejsa9olavsz9jaae.myfritz.net p:9953)
    30.03.2019 12:16:38 TSDNS Info A/AAAA DNS resolve successful, "ts.exampledomain.de" =(h: xx.xxx.xxx.xxx p:0)
    30.03.2019 12:16:38 TSDNS Info A/AAAA DNS resolve for possible TSDNS successful, "ts.exampledomain.de" =(h: xx.xxx.xxx.xxx p:0)
    30.03.2019 12:16:38 TSDNS Info A/AAAA DNS resolve for possible TSDNS successful, "exampledomain.de" =(h: xx.xxx.xxx.xxx p:0)
    30.03.2019 12:16:38 TSDNS Info A/AAAA DNS resolve successful, "ejsa9olavsz9jaae.myfritz.net" =(h: 2a01:c23:7a00:33a4:e228:6dff:fe99:d194 p:0), (h: xx.xxx.xxx.xxx p:0)
    30.03.2019 12:16:38 ClientUI Info Lookup finished: ip=2a01:c23:7a00:33a4:e228:6dff:fe99:d194 port=9953 query=ts.exampledomain.de error=0
    30.03.2019 12:16:38 ClientUI Info Resolve successful: [2a01:c23:7a00:33a4:e228:6dff:fe99:d194]:9953xx.xxx.xxx.xxx:9953
    30.03.2019 12:16:38 ClientUI Info Initiating connection: [2a01:c23:7a00:33a4:e228:6dff:fe99:d194]:9953
    30.03.2019 12:16:38 ClientUI Info Connect status: Connecting
    30.03.2019 12:16:40 TSDNS Info TSDNS queried unsuccessfully xx.xxx.xxx.xxx:41144
    30.03.2019 12:16:40 TSDNS Info No TSDNS found
    30.03.2019 12:16:40 TSDNS Info TSDNS queried unsuccessfully xx.xxx.xxx.xxx:41144
    30.03.2019 12:16:40 TSDNS Info No TSDNS found
    30.03.2019 12:16:44 ClientUI Info Connect status: Disconnected
    30.03.2019 12:16:44 ClientUI Info Initiating connection: xx.xxx.xxx.xxx:9953
    30.03.2019 12:16:44 ClientUI Info Connect status: Connecting
    30.03.2019 12:16:44 PktHandler Devel Puzzle solve time: 4
    30.03.2019 12:16:44 ClientUI Info Connect status: Connected

  7. #52
    Join Date
    June 2011
    Location
    Germany
    Posts
    4,365
    Server lösen SRV nicht auf. Der Client macht das.
    Der Nameserver, der den SRV-RR ausliefern sollte, arbeitet nicht richtig. Steht zumindest im Log. Liegt also nicht am TS3-Server sondern am Nameserver. Einfach für die Domain einen anderen Nameserver verwenden oder sich beim Hoster beschweren. Alternativ gibt es auch noch YaTQA als TeamSpeak-DNS-Testclient, der den Fehler ebenfalls überprüft und vielleicht etwas schöner darstellt.

  8. #53
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,248
    Wurde in der ersten log die IPv6 entfernt oder gab es diese dort nicht?
    In der 2. ist auf einmal IPv6 vorhanden.

    Wie startest du den Server neu?
    Einfach nur die Binary oder die ganze Maschine oder per Script (falls ja ist da etwas relavnetes für firewall oder deinen DNS server enthalten?)

    Es sieht für uns halt so aus als hört einfach bei dir ein Service auf zu arbeiten.
    When sending me private messages: Please make sure to include reference link to your forum thread or post.

    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread?

  9. #54
    Join Date
    March 2019
    Posts
    3
    Quote Originally Posted by dante696 View Post
    Wurde in der ersten log die IPv6 entfernt oder gab es diese dort nicht?
    In der 2. ist auf einmal IPv6 vorhanden.

    Wie startest du den Server neu?
    Einfach nur die Binary oder die ganze Maschine oder per Script (falls ja ist da etwas relavnetes für firewall oder deinen DNS server enthalten?)

    Es sieht für uns halt so aus als hört einfach bei dir ein Service auf zu arbeiten.
    IPv6 wurde von mir nicht hinzugefügt. Bisher auf alter TS Version funktionierte es, ka. warum. Beide Varianten des Neustarts führen zum Erfolg. Ich habe jetzt im Netzwerk IPv6 komplett abgestellt und siehe da, es funktioniert. Instant Connection für alle User und kein spürbarer Delay mehr. Hoffe nur das ich damit niemanden aussperre xD Sollte aber nicht der Falls sein, da meine Firewall IPv6 so oder so immer abgewiesen hat. Tut sich mir nur die Frage auf, warum die Auflösung auf IPv4 hängen blieb und vorher nicht. Grundlegend ist es ja eher ein Workarround wenn man auf IPv6 verzichten kann.

  10. #55
    Join Date
    August 2014
    Posts
    146
    Hi since the last update the users login time is wrong

    Click image for larger version. 

Name:	bug ts 2.PNG 
Views:	71 
Size:	31.4 KB 
ID:	17711 Click image for larger version. 

Name:	bug ts.PNG 
Views:	71 
Size:	35.7 KB 
ID:	17712

  11. #56
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,248
    Don't think it's related to TeamSpeak server or client.

    In the past this happened when the machine where the TeamSpeak server is running on had a wrong time zone and/or wrong time set.
    When sending me private messages: Please make sure to include reference link to your forum thread or post.

    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread?

  12. #57
    Join Date
    August 2014
    Posts
    146
    I thank you for your answer I confirm that the problem come from my side good evening

  13. #58
    Join Date
    August 2017
    Posts
    5
    ERROR: openFile( file:logs/ts3server_2019-04-02__13_23_35.268918_1.log) failed
    This error in 3.7.1

  14. #59
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,248
    Please check your user permissions. It seems that the file could not be read or created.
    When sending me private messages: Please make sure to include reference link to your forum thread or post.

    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread?

  15. #60
    Join Date
    August 2017
    Posts
    5
    Quote Originally Posted by dante696 View Post
    Please check your user permissions. It seems that the file could not be read or created.
    Was there any change in this respect in this version? because the server came walking with the 3.7.0 when updated step that

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [Discussion] TeamSpeak 3 Server 3.4.0
    By dante696 in forum Suggestions and Feedback
    Replies: 3
    Last Post: September 15th, 2018, 09:24 PM
  2. [Discussion] TeamSpeak 3 Server 3.2.0
    By dante696 in forum Suggestions and Feedback
    Replies: 24
    Last Post: July 19th, 2018, 10:34 AM
  3. [Discussion] TeamSpeak 3 server 3.1.2
    By Chris in forum Suggestions and Feedback
    Replies: 0
    Last Post: April 23rd, 2018, 10:03 AM
  4. [Discussion] TeamSpeak 3 Server 3.0.13
    By Chris in forum Suggestions and Feedback
    Replies: 96
    Last Post: September 24th, 2017, 03:45 AM
  5. [Discussion] TeamSpeak 3.1.1 Beta Discussion
    By Chris in forum Suggestions and Feedback
    Replies: 15
    Last Post: February 10th, 2017, 06:02 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •