Forum

Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Join Date
    May 2019
    Posts
    3

    [SDK] Get playback device fail

    Hi there,

    I am using the teamSpeak SDK on a C++/QT application.
    I thinks, I successfully integrate the DLL and everything needed to use TeamSpeak SDK.
    My client application successfully connects to the teamSpeak server (the basic server from the example folder).
    BUT I didn't succeeded to get playback and capture device!!!
    The ts3client function (ts3client_getCurrentPlaybackDeviceName, ts3client_getCaptureDeviceList...) return error 2321 (from function_error.h)
    ERROR_sound_unknown_device

    Ts3 SDK didn't found any audio input/output device...and I have absolutely no idea how I could fix it.

    When I execute (in another application) the C client example, it works. But when I use a similar code on my C++/QT application it doesn’t.

    If someone have any suggestion...

    <Dev information>
    i am using QT creator,
    msvc2015 32bit
    compiling with Microsoft visual C++ compiler 15.0 (x86)
    on Windows 10

  2. #2
    Join Date
    September 2012
    Posts
    6,079
    Did you include the soundbackends folder in your applications root directory?
    When sending PMs please make sure to include a reference link to the thread in question in the body of your message.

  3. #3
    Join Date
    May 2019
    Posts
    3
    Quote Originally Posted by Chris View Post
    Did you include the soundbackends folder in your applications root directory?
    Yes, but Something seems to be going wrong:

    Name:  TeamSpeak_ERROR.png
Views: 42
Size:  17.5 KB

    I don't understand if QT didn't found directsound_win32.dll and windowsaudiosession_win32.dll.
    Or the DLL didn't work...

  4. #4
    Join Date
    May 2019
    Posts
    3
    Okay! i finally found a solution.

    ts3client_initClientLib(&_funcs, NULL, LogType_FILE | LogType_CONSOLE | LogType_USERLOGGING,"", _path);

    the last argument (_path)==> must not be empty but point on current directory and not into the folder soundbackend folder

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Custum Capture Device(s) with Default Playback Device
    By Mike Holland in forum General Questions
    Replies: 0
    Last Post: July 3rd, 2014, 04:18 PM
  2. Help with playback device
    By TLLucifer in forum General Questions
    Replies: 0
    Last Post: May 28th, 2014, 11:35 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: March 1st, 2014, 02:43 AM
  4. [Windows 8] Playback device
    By Nieknikey in forum Windows
    Replies: 13
    Last Post: March 19th, 2013, 04:22 PM
  5. Playback at wrong device
    By chellseymarie in forum Windows
    Replies: 2
    Last Post: January 19th, 2012, 09:33 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •