Forum

Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Join Date
    July 2019
    Posts
    3

    VirtualServer never starts listening.

    Hello, so i have a peculiar problem with my server. It worked fine up until i did a reboot off the server.

    My logs are here

    Code:
    | 2019-07-18 20:11:24.562762|INFO    |ServerLibPriv |   |TeamSpeak 3 Server 3.9.1 (2019-07-02 13:17:23)
    | 2019-07-18 20:11:24.562993|INFO    |ServerLibPriv |   |SystemInformation: Linux 4.4.0-139-generic #165-Ubuntu SMP Wed Oct 24 10:58:50 UTC 2018 x86_64 Binary: 64bit
    | 2019-07-18 20:11:24.563047|INFO    |ServerLibPriv |   |Using hardware aes
    | 2019-07-18 20:11:24.563507|INFO    |DatabaseQuery |   |dbPlugin name:    SQLite3 plugin, Version 3, (c)TeamSpeak Systems GmbH
    | 2019-07-18 20:11:24.563587|INFO    |DatabaseQuery |   |dbPlugin version: 3.11.1
    | 2019-07-18 20:11:24.563922|INFO    |DatabaseQuery |   |checking database integrity (may take a while)
    | 2019-07-18 20:11:24.627184|WARNING |Accounting    |   |Unable to open licensekey.dat, falling back to limited functionality
    | 2019-07-18 20:11:24.647107|INFO    |Accounting    |   |Licensing Information
    | 2019-07-18 20:11:24.647208|INFO    |Accounting    |   |licensed to       : Anonymous
    | 2019-07-18 20:11:24.647257|INFO    |Accounting    |   |type              : No License
    | 2019-07-18 20:11:24.647300|INFO    |Accounting    |   |starting date     : Tue Jan  1 00:00:00 2019
    | 2019-07-18 20:11:24.647337|INFO    |Accounting    |   |ending date       : Fri Jan 31 00:00:00 2020
    | 2019-07-18 20:11:24.647370|INFO    |Accounting    |   |max virtualservers: 1
    | 2019-07-18 20:11:24.647402|INFO    |Accounting    |   |max slots         : 32
    | 2019-07-18 20:11:24.715099|INFO    |              |   |myTeamSpeak identifier revocation list was downloaded successfully - all related features are activated
    | 2019-07-18 20:11:25.782405|INFO    |              |   |Puzzle precompute time: 1080
    | 2019-07-18 20:11:25.782886|INFO    |FileManager   |   |listening on 0.0.0.0:30033
    | 2019-07-18 20:11:25.794095|INFO    |Query         |   |listening for query on 0.0.0.0:10011
    | 2019-07-18 20:11:25.794261|INFO    |CIDRManager   |   |updated query_ip_whitelist ips: 127.0.0.1/32, ::1/128,
    No mention off the Virtualserver starting to listen nowhere. Have anyone else encountered the same error?
    Last edited by rushkib; July 19th, 2019 at 11:32 AM.

  2. #2
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,143
    The instance only shows content for the instance but not what is happening on virtual servers. The name of the log always ends with a _0.

    Virtual servers have their own log. They have the number of their Server ID at the end.
    When sending me private messages: Please make sure to include reference link to your forum thread or post.

    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread?

  3. #3
    Join Date
    July 2019
    Posts
    3
    The instance log with a _0 at the end shows the exact same thing. It appears that the virtual/voice part just doesnt start listening.

    Here is my netstat output
    if that would help.
    Code:
    tcp        0      0 *:30033                 *:*                     LISTEN      6195/ts3server
    tcp        0      0 *:10011                 *:*                     LISTEN      6195/ts3server
    tcp6       0      0 [::]:30033              [::]:*                  LISTEN      6195/ts3server
    tcp6       0      0 [::]:10011              [::]:*                  LISTEN      6195/ts3server
    I have also done a tcpdump udp port 9987 and tried connecting once the server is listening. The clients requests comes through but the server doesn't respond. Pointing to my previous claim that the server just doesn't start listening. Also nothing else is bound to port 9987.

  4. #4
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,143
    As said. Both are log 0 and this is not the log where you find the information about any virtual server.

    You may have disabled the autostart for virtual servers?
    Try command serverstart sid=1 in ServerQuery.
    Then on the server perform command virtualserver_autostart=1

    You may did setup not to create any server on first start.
    So you need to perform command servercreate.
    When sending me private messages: Please make sure to include reference link to your forum thread or post.

    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread?

  5. #5
    Join Date
    July 2019
    Posts
    3

    Solved

    Removing the sqlite file also fixed the issue.
    Anyways thank you for the help.

  6. #6
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,143
    That would've been my last offer but wanted to wait wit that.
    When sending me private messages: Please make sure to include reference link to your forum thread or post.

    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 6
    Last Post: May 13th, 2011, 03:50 PM
  2. TS3 might have a new way of listening to muisc on ts3
    By DJ-Pham in forum General Questions
    Replies: 2
    Last Post: March 4th, 2011, 05:31 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •