Forum

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Join Date
    March 2018
    Posts
    6

    Crash when removing audio device (Windows)

    Currently the way I have teamspeak configured is to use the default Windows Audio playback device which is my Xonar U7 MKII
    https://www.asus.com/Sound-Cards/Xonar-U7-MKII/
    This sound card supports switching between headphones and speakers by hitting a button on the device.
    The way it does this is when I hit the button on the sound card, it destroys the current audio device (Example: Headphones) and creates a new one (Example: Speakers)

    Example:

    Click image for larger version. 

Name:	xonar1.png 
Views:	18 
Size:	9.7 KB 
ID:	18402

    When I switch from headphones to speakers on the latest version of teamspeak, it crashses:

    Click image for larger version. 

Name:	xonar2.png 
Views:	19 
Size:	22.9 KB 
ID:	18403

    I've used this device for years without issue, but latest teamspeak crashses when I change device.

    I've submitted a bug report with a link to this thread.

  2. #2
    Join Date
    August 2016
    Posts
    21
    Quote Originally Posted by q3dm6 View Post
    The way it does this is when I hit the button on the sound card, it destroys the current audio device (Example: Headphones) and creates a new one (Example: Speakers)
    To be a little more specific, as I also own this sound card, it does not actually destroy the output device but rather make it "disconnected" Click image for larger version. 

Name:	EGMr.png 
Views:	15 
Size:	10.4 KB 
ID:	18405

    That being said, it does not crash my teamspeak client when I push the button. Maybe check if some of your plugins are not causing the crash.

  3. #3
    Join Date
    March 2018
    Posts
    6
    Hmm. I've diabled all plugins, restarted the client and I'm getting the same issue. Crashed again.

    I should say I'm on 3.3.2.

    I've just tried with a fresh config and relaunched, still crashes. Going to try a full reinstall.
    Last edited by q3dm6; October 13th, 2019 at 05:54 PM.

  4. #4
    Join Date
    March 2018
    Posts
    6
    Even on a fresh install it's crashing

  5. #5
    Join Date
    March 2018
    Posts
    6
    In fact, it has nothing to do with the Xonar U7 MKII. TS3 crashes when I simply disable an audio device that is in use.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Audio-Technica AT2020USB+ and TeamSpeak breaks windows audio
    By Telendrith in forum Bug Reports [EN/DE]
    Replies: 0
    Last Post: June 3rd, 2018, 02:37 AM
  2. Replies: 0
    Last Post: August 8th, 2015, 01:08 AM
  3. Replies: 1
    Last Post: January 27th, 2011, 02:54 PM
  4. Audio device
    By ieatpixels in forum General Questions
    Replies: 0
    Last Post: December 24th, 2009, 11:26 PM
  5. Replies: 0
    Last Post: December 22nd, 2009, 06:06 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •