Forum


Notice to all users

We are migrating towards a new forum system located at community.teamspeak.com, as such this forum will become read-only on January 29, 2020

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
  1. #1
    Join Date
    December 2019
    Posts
    3

    Whisper issues (started in 3.10.0)

    Ever since the new TEAMSPEAK server version and client version whispers have been really messed up. Sometimes you can hear them but sometimes they cut out. What’s the best option for fixing this

  2. #2
    Join Date
    December 2019
    Posts
    5

    Channel Commander/Whispers Bugged.. Please Help

    Hello,

    We use Teamspeak for a 40 v 40 FPS game, basically in the game there are different "Squads" and we want to have the ability to cross communicate between squads using channel commander. So we went ahead and set up channel commander and made sure we did it correctly, we found out that only some of us could hear each other.. it was random, some of us could hear some people while others could not, everyone was different. keep in mind this is a group of like 5 of us each the "squad leaders". So between the 5 of us we all couldn't hear each other. What we found was we had to restart the whole teamspeak server itself to get it to fix.

    After we did that the next day, we needed someone else to be one of the "SquadLeaders" so we had to set him up with the Channel Commander.. once we did that he couldn't hear everyone an some of us couldn't hear him.. SO we restarted the TS server and it was fine, Everything worked. So it's like everytime you add a new channel commander you have to restart the TS server to get it to work, but this doesn't happen to everyone, some people that are new channel commanders can set it up and everything is fine.

    I'm not sure if there is a known bug with this but I can't find one anywhere. This whole story also applies to whispers as well. Yes we all set it up correctly.

    Can anyone help please?
    Last edited by dante696; December 27th, 2019 at 11:28 AM. Reason: merged

  3. #3
    Join Date
    December 2019
    Posts
    1

    Whisper Communication within Channels not functioning properly

    I work with a gaming community, in which we use Teamspeak as a form of communication for our FiveM server allowing for radio traffic through channels using whispers. Now everything usually works okay and the LEOs can hear everyone and whisper back and forth for radio.

    The main issue that we keep running into recently is that some people can't hear whispers from select people, in which others could, or no one could completely. This has only started to happen recently and has become a major issue for us, as for testing purposes I've gone through and reassigned the role to allow for whispers. Which we did that and everything was still barely working; after some users disconnected from the server, or restarted their teamspeak it would start to work for them.

    Restarting or reconnecting to the server has been our main way of troubleshooting this issue, it has reach the point where it starts to happen randomly and a lot more frequent; in-which I am making this thread in hopes that it can be looked at or we can do some troubleshooting that you think would help all together.
    Last edited by dante696; December 27th, 2019 at 03:19 PM. Reason: merged

  4. #4
    Join Date
    February 2016
    Posts
    4
    Dear TeamSpeak team,
    Bump to this thread, we've got same situation. Sometimes whisper is working correctly but sometimes some of users doesnt hear whisper.
    All problems are dissapeared after restart of TS server. Thats strange. Maybe we can get some logs from TS3 clients or server to make research into this behaviour?

  5. #5
    Join Date
    December 2019
    Posts
    5
    What OS is your TS Server Running on? ours is on Linux and am wondering if it has something to do with that maybe.

  6. #6
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,507
    Which server version are we talking about? Nobody in here mentioned the version he used.

    Update
    Quote Originally Posted by dante696 View Post
    Thanks for all the feedback. We are currently evaluating this issue and may fix this in server 3.12.0 (there is not enough time left to get this 100% solved in 3.11.0)
    Last edited by dante696; January 14th, 2020 at 12:18 PM.
    When sending me private messages: Please make sure to include reference link to your forum thread or post.

    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread?

  7. #7
    Join Date
    December 2019
    Posts
    5
    Server is 3.10.2 Linux and client is 3.3.2 Does this answer your question?

  8. #8
    Join Date
    February 2016
    Posts
    4
    3.10.2, Linux - server
    3.3.2, Windows 64 bit - client

  9. #9
    Join Date
    December 2019
    Posts
    3

    Confirmed

    Quote Originally Posted by Doctor Hammer View Post
    Server is 3.10.2 Linux and client is 3.3.2 Does this answer your question?

    Yes this is what we are using

  10. #10
    Join Date
    January 2020
    Posts
    1
    Can confirm that this is still happening with server build - 3.11.0-beta.1 Linux As a temp fix we have to reboot the server after 24 hours.

  11. #11
    Join Date
    February 2013
    Posts
    12
    I'd like to add our settings here.
    Server is 3.10.2 on Linux (Fedora 31).
    Clients people use are mostly 3.3.2. I have 3.5.0 beta.

    We are using channel commander whisper to the complete channel family. I could hear other commanders but noone could hear me. Permissions are set correctly everwhere, i also do have the highest possible rights on our server.

    Quick server restart fixed my problem it seems (thanks @Scullllly for the workaround).

  12. #12
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,507
    Thanks for all the feedback. We are currently evaluating this issue and may fix this in server 3.12.0 (there is not enough time left to get this 100% solved in 3.11.0)

    Is anyone in here having issues with groups or single user or channels as whisper target or is it only happening for channel commander?
    When sending me private messages: Please make sure to include reference link to your forum thread or post.

    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread?

  13. #13
    Join Date
    December 2019
    Posts
    5
    Dante, can I get a bug splatter badge?

  14. #14
    Join Date
    January 2020
    Posts
    1
    Quote Originally Posted by dante696 View Post
    Thanks for all the feedback. We are currently evaluating this issue and may fix this in server 3.12.0 (there is not enough time left to get this 100% solved in 3.11.0)

    Is anyone in here having issues with groups or single user or channels as whisper target or is it only happening for channel commander?
    Yes, I am having similar issues with groups. Restarting the server helps and fixes it temporarily, however the issue comes back when, I think and I am not sure about this, someone disconnects and joins back the server. For example, one time I had a friend that whispered to a group role (indicating that he was whispering with the red color), however no one in that server group would hear him speak. I also had an incident where I disconnected and reconnected to the server and then no one could hear my whispers (yes, I had my whisper list configured correctly.) But when someone else disconnected and reconnected, they could hear me, but I could not hear him.
    This situation is very complex and I am sure it is a TeamSpeak bug. Any fixes and advice would be much appreciated, hence our gaming community really depends on server role whispers.

    Thanks

  15. #15
    Join Date
    February 2013
    Posts
    12
    We are heavily using commander whisper on our server as well. Currently the best you can probably do is to just schedule daily restart into crontab. That's what i did and so far there are no problems (except that during very low peak hours server blips for clients, but that's small price to pay).

    Quote Originally Posted by dante696 View Post
    Thanks for all the feedback. We are currently evaluating this issue and may fix this in server 3.12.0 (there is not enough time left to get this 100% solved in 3.11.0)

    Is anyone in here having issues with groups or single user or channels as whisper target or is it only happening for channel commander?
    When i encountered the bug, i did set my whispers from channel commander to specific people but it still didn't work and only server restart fixed it.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Whisper list issues
    By armyfreak in forum Client Support
    Replies: 1
    Last Post: June 18th, 2018, 08:38 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: October 30th, 2014, 10:11 PM
  3. Whisper issues
    By nuffworld in forum Windows
    Replies: 4
    Last Post: February 11th, 2012, 12:17 AM
  4. Getting Started...
    By Spencer E in forum Client Plugins / Lua Scripts
    Replies: 0
    Last Post: November 7th, 2011, 08:01 PM
  5. Whisper issues
    By AceMcGirk in forum General Questions
    Replies: 1
    Last Post: August 8th, 2011, 01:24 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •