Forum

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 57
  1. #1
    Join Date
    December 2009
    Location
    Perth, Australia
    Posts
    9

    Solved [Fixed] Winamp plugin not doing anything.

    Hi all.

    Been trying to get this winamp plugin working, but am having absolutely no luck. I enable it, change settings, start up TS and winamp in different orders, still can't get the volume to dim. I'm using 3.0.0beta2 and the very latest winamp. Has anyone else managed to get this to work? Or are there a ton of you who are in the same boat as I?

  2. #2
    Join Date
    December 2009
    Location
    Sweden
    Posts
    1
    Sitting in the same boat as you :/

  3. #3
    Join Date
    December 2009
    Location
    Germany
    Posts
    3
    Do you have Windows 7? For me it only works with Windows 7 when i run it in compatibility mode for Windows Vista.

  4. #4
    Join Date
    December 2009
    Location
    il, usa
    Posts
    3
    hmm.. im on windows xp and it works fine for me..

    i know this sounds like a kinda dumb question but did you click settings then check the enable box in the settings?

    maybe your winamp version?? idk hmm...

  5. #5
    Join Date
    December 2009
    Location
    Virginia
    Posts
    2
    Im on windows7 64 bit and it works just fine but I had to cut up the volume ammount to turn winamp down because it only turns down a little.

  6. #6
    Join Date
    December 2009
    Location
    Perth, Australia
    Posts
    9
    Alright, thanks for all the advice all. For windows 7 users (at least on x64) just run TS3 in vista compatability, fixes all the issues with winamp plugin. And for those who were having problems with the volume, could just be the settings. The suppression rate actually sets the volume in winamp to whatever it is set at. So the lower the bar, the lower the volume. A little misleading. Thanks all.

  7. #7
    Join Date
    December 2009
    Location
    nunya
    Posts
    3

    Winamp Plugin not working

    I turned on the Winamp plug-in and it decreased the volume but did not turn it back up,

    I have turned off the settings and it did not correct winamp, now I can barely hear winamp, the plug-in is turned off I have restarted winamp my PC and Teamspeak, is there somewhere in Winamp that I can reverse the changes?

    or in windows maybe?

    I'm using windows 7 64bit

    I have also updated winamp to the latest version

    I have also ran Teamspeak in Vista compatibility mode, ran as Administrator as well, now I'm out of options, and I'm pissed, I don't want to use iTunes.

  8. #8
    Join Date
    December 2009
    Location
    Perth, Australia
    Posts
    9
    The winamp plugin simply changes the volume output of winamp, then reverts it back up when teamspeak tells it to. Open up winamp and check to see if the volume is down. (winamp has its own volume control separate to that of windows). If it's down, put it back up. If you can't find the volume control, try clicking on any area around the play/pause buttons (just on blank space to select winamp) and scroll wheel up, this adjusts winamp volume normally. Hope this helps you out.

  9. #9
    Join Date
    December 2009
    Location
    E US
    Posts
    12
    Couldnt get it working at all, accualy crashed my client when I activated it. Havent tried in beta2

  10. #10
    Join Date
    December 2009
    Location
    nunya
    Posts
    3
    @DjOli

    yes I've checked the volume in winamp, it as well as my windows system volume are at 100%

    I've exhausted everything that I know of, side from a setting in Winamp to revert output volume? or something, I don't know ......

    I guess I have to just wait till the Teamspeak Dev team fix it

  11. #11
    Join Date
    December 2009
    Location
    nunya
    Posts
    3
    Well I fixed it , Kinda, I think......... I deleted the "disc Writer" plugin in preferences in the "Plugin" section not sure what Disc writing had to do witht he volume but W/E. Anyone have any other ideas as to why?

  12. #12
    Join Date
    December 2009
    Location
    Germany
    Posts
    2
    I do have the same problem with winamp. I looked through configurations for winamp and my soundcard but both are set to 100% volume. I reinstalled winamp and uninstalled TS3 but the problem remains. I also noticed the same issue with other applications I had running simultanously with winamp when this problem first occurred. So its not only winamp that is effected by this "low volume" issue.

    Is there anyone who knows how to solve this? I'm using Windows 7 32 Bit and Teamspeak 3 Beta1 (now Beta2, but this happened with Beta1)

  13. #13
    Join Date
    December 2009
    Location
    E US
    Posts
    12
    Still crashes me in Beta 5, generated a .dmp

  14. #14
    Join Date
    December 2009
    Location
    Weimar/GER
    Posts
    3
    Well i fixed it for Winamp....

    Just go to your Winamp install destination and backup "out_ds.dll" located in the Plugins folder (I copied it to Winamp root folder). Then deinstall the DirectSound Plugin in the Winamp Plugin Settings Menu (Winamp restarts in this moment). After that, close winamp, copy your backuped file back to the Plugins folder, restart Winamp and activate the DirectSound Plugin.

    Then Winamp works for me fine again!

  15. #15
    Join Date
    December 2009
    Location
    Germany
    Posts
    2
    Brilliant. I can approve this works for winamp. Thanks very much for this.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Winamp Radio Plugin
    By DeathAngel1479 in forum Client Plugins / Lua Scripts
    Replies: 34
    Last Post: February 11th, 2015, 04:54 AM
  2. [On Todo] Winamp plugin not doing anything.
    By DjOli in forum Client Plugins / Lua Scripts
    Replies: 53
    Last Post: November 9th, 2010, 03:18 PM
  3. Winamp reducing plugin do not work
    By DJ_Casper in forum Client Plugins / Lua Scripts
    Replies: 1
    Last Post: September 10th, 2010, 12:49 PM
  4. Winamp Plugin bug?
    By LordBony in forum Client Plugins / Lua Scripts
    Replies: 3
    Last Post: January 6th, 2010, 09:22 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •