Forum


Notice to all users

We are migrating towards a new forum system located at community.teamspeak.com, as such this forum will become read-only on January 29, 2020

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Join Date
    December 2009
    Location
    Eastern Us
    Posts
    68

    Cant Start Server with Licence [Firewall]

    My server just hangs when trying to start server with the license key added
    If I turn off the firewall the server will start
    Is there an IP of the licensing server i can allow in firewall

    FIXED
    Open Port 2008 TCP Out to access licensing server
    Last edited by DonkeyP; December 22nd, 2009 at 12:33 AM. Reason: added solution

  2. #2
    Join Date
    June 2009
    Location
    Wuppertal
    Posts
    46
    hi
    give the main ports free
    file 30033
    ts 9987 - x server +1

  3. #3
    Join Date
    December 2009
    Location
    Eastern Us
    Posts
    68
    No those ports have been opened adding the new license key causes the firewall not to be able to contact the licensing server

  4. #4
    Join Date
    December 2009
    Location
    Finland
    Posts
    4
    Quote Originally Posted by DonkeyP View Post
    My server just hangs when trying to start server with the license key added
    If I turn off the firewall the server will start
    Is there an IP of the licensing server i can allow in firewall

    FIXED
    I fixed by adding an allow exception for IP=62.146.63.84
    which resolves to accounting.teamspeak.com
    what is license key to increase?

  5. #5
    Join Date
    December 2009
    Location
    Eastern Us
    Posts
    68
    Up to 10 virtual server 500+slots

  6. #6
    Join Date
    December 2009
    Location
    Finland
    Posts
    4
    Quote Originally Posted by DonkeyP View Post
    My server just hangs when trying to start server with the license key added
    If I turn off the firewall the server will start
    Is there an IP of the licensing server i can allow in firewall

    FIXED
    Open Port 2008 TCP Out to access licensing server
    Quote Originally Posted by DonkeyP View Post
    Up to 10 virtual server 500+slots
    help me.

    screenshot plz

  7. #7
    Join Date
    December 2009
    Location
    Australia
    Posts
    14
    I allowed it but it still hangs after this:

    2009-12-22 07:49:08.040889|INFO |DatabaseQuery | | dbPlugin version: 3.6.4

  8. #8
    Join Date
    December 2009
    Location
    Bergen, Norway
    Posts
    119
    Port 2008 is the hot theme when it comes to starting server with licence.dat file in server root directory! Not sure if it is UDP or TCP though

  9. #9
    Join Date
    December 2009
    Location
    Germany
    Posts
    1
    Code:
    # netstat -ntup
    Aktive Internetverbindungen (ohne Server) 
    tcp        0      0 x.x.x.x:50044   62.146.63.84:2008       TIME_WAIT   -
    it looks like a tcp port

  10. #10
    Join Date
    December 2009
    Location
    Nevada
    Posts
    12
    okay I opened port but when I go to run the server I get

    2009-12-23 15:31:18.509346|WARNING |Accounting | | Unable to find valid license key, falling back to limited functionality



    Before anyone asks yes I got the license key file uploaded

  11. #11
    Join Date
    August 2005
    Location
    Nederland
    Posts
    56
    Quote Originally Posted by SteveLV702 View Post
    okay I opened port but when I go to run the server I get

    2009-12-23 15:31:18.509346|WARNING |Accounting | | Unable to find valid license key, falling back to limited functionality



    Before anyone asks yes I got the license key file uploaded
    Did you open up 2008 UDP ?

  12. #12
    Join Date
    December 2009
    Location
    Nevada
    Posts
    12
    Quote Originally Posted by Hollanda View Post
    Did you open up 2008 UDP ?
    Yes.... dont know maybe cause I am using a older beta build... waiting for one of my friends to get online cause I can't download the current version as son reason when I click the download link on teamspeak.com I get "Site blocked. ftp.4players.de is not allowed on this network."

  13. #13
    Join Date
    December 2009
    Location
    Nevada
    Posts
    12
    well just installed Beta 5 and still doing that so its not cause I was running a older beta...

  14. #14
    Join Date
    December 2009
    Location
    Nevada
    Posts
    12
    just installed on my Mac and same problem "unable to find valid license key" even the key is there...

  15. #15
    Join Date
    August 2005
    Location
    Nederland
    Posts
    56
    Make sure UDP 2008 is open...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [Resolved] Cant start server with my NPL licence
    By fireplayer in forum Windows
    Replies: 4
    Last Post: May 8th, 2014, 09:17 PM
  2. [Resolved] Server licence
    By Comendatore in forum Server Support
    Replies: 1
    Last Post: January 9th, 2013, 03:29 PM
  3. TS3 doesn't start with firewall
    By Extrazzer in forum Linux / FreeBSD
    Replies: 6
    Last Post: December 13th, 2011, 11:10 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •