Forum


Notice to all users

We are migrating towards a new forum system located at community.teamspeak.com, as such this forum will become read-only on January 29, 2020

Results 1 to 5 of 5

Thread: Host button

  1. #1
    Join Date
    April 2008
    Location
    USA
    Posts
    17

    Host button

    Does anyone have any tips on how ot use the host button? and how to set it so it automatically is setup on each server when they are created.

  2. #2
    Join Date
    December 2009
    Posts
    44
    the host button will appear in the upper right corner of the client. its a house icon. you are able customize the tooltip and the URL.

    you can add/edit the hostbutton if you rightclick on your servername and choose edit server -> more



    dont know how to add it automatically

  3. #3
    Join Date
    April 2008
    Location
    USA
    Posts
    17
    Does anyone know how to modify the DB so that all servers have the host button and so that all new servers that are created have it?

  4. #4
    Join Date
    January 2010
    Location
    Spain
    Posts
    1
    MMM, My only problem here is,... What is the host button, whats the tooltip and what are they used for? Thanks

  5. #5
    Join Date
    January 2010
    Location
    Germany
    Posts
    2,029
    Quote Originally Posted by Gatsu000 View Post
    how to set it so it automatically is setup on each server when they are created.
    If you create your VirtualServers with an automated QueryScript then you could just add virtualserver_hostbutton_url and virtualserver_hostbutton_tooltip to the createserver command. Like
    Code:
    createserver virtualserver_name=Some\sTest\sServer virtualserver_max_clients=128 virtualserver_hostbutton_url=http:\/\/example.com virtualserver_hostbutton_tooltip=My\sCool\sCompany
    Quote Originally Posted by Gatsu000 View Post
    Does anyone know how to modify the DB so that all servers have the host button and so that all new servers that are created have it?
    Edit by mod
    Make a changes directly in the database for this, is absolutely not recommended. Use the query method


    Code:
    INSERT INTO `server_properties` (`server_id`, `id`, `ident`, `value`) VALUES (0, 0, 'virtualserver_hostbutton_tooltip', 'Your Hostbutton Tooltip Text here');
    INSERT INTO `server_properties` (`server_id`, `id`, `ident`, `value`) VALUES (0, 0, 'virtualserver_hostbutton_url', 'http://example.com');
    This should do the trick.

    Quote Originally Posted by myrhawk View Post
    MMM, My only problem here is,... What is the host button, whats the tooltip and what are they used for? Thanks
    The Hostbutton is a little House Icon at the top right corner of the TS3 Window (at least its there with default settings) and is intended as a way for Teamspeak Hosters to show the Users of said Teamspeak Server who is hosting this TS Server and providing a link to their homepage, so satisfied ppl would prolly rent a Server from them aswell. As opposed to the Image that Hosters used in TS2 Servers and which now should be available to those renting the server... though from what I heard quite a few Hosters don't care and still use the image and block it from use by the Customers.
    Last edited by florian_fr40; October 24th, 2011 at 04:09 PM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Host button ATHP
    By kjetilpp in forum General Questions
    Replies: 1
    Last Post: May 4th, 2015, 07:41 AM
  2. [Resolved] TS Host company says Host button affects all severs in cluster???
    By phittles in forum General Questions
    Replies: 11
    Last Post: June 25th, 2012, 09:43 PM
  3. Host Button Help
    By BrianB2012 in forum Windows
    Replies: 2
    Last Post: June 21st, 2012, 12:56 PM
  4. Host Button Icon
    By Audiobuzz in forum Server Support
    Replies: 6
    Last Post: February 10th, 2010, 05:44 AM
  5. Default Host Button
    By ChrisNix in forum Windows
    Replies: 1
    Last Post: February 5th, 2010, 02:02 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •