Forum


Notice to all users

We are migrating towards a new forum system located at community.teamspeak.com, as such this forum will become read-only on January 29, 2020

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    February 2006
    Location
    Cyprus
    Posts
    8

    Server running client unable to connect

    Edit by mod
    Please don't use this outdated script anymore! The script got an overhaul long time ago.
    Please use the minimal or startscript instead


    Again appologies for my lack of knowledge as to what I am doing.

    I have a server running.

    I can connect via telent to the query server, but am unable to connect with the client to the server and am not sure why.

    This is what I get when I start the server up

    [email protected]:~/ts3/teamspeak3-server_linux-x86$ ./ts3server_linux_x86
    Logging started
    2010-01-14 20:51:59.050256|INFO |ServerLibPriv | | Server Version: 3.0.0-beta12 [Build: 9596]
    2010-01-14 20:51:59.050677|INFO |DatabaseQuery | | dbPlugin name: SQLite3 plugin, (c)TeamSpeak Systems GmbH
    2010-01-14 20:51:59.050764|INFO |DatabaseQuery | | dbPlugin version: 3.6.21
    2010-01-14 20:51:59.345163|INFO |Accounting | | Licensing Information
    2010-01-14 20:51:59.346090|INFO |Accounting | | type : Non-profit
    2010-01-14 20:51:59.346733|INFO |Accounting | | starting date : Tue Jan 12 23:00:00 2010
    2010-01-14 20:51:59.347382|INFO |Accounting | | ending date : Wed Jan 12 23:00:00 2011
    2010-01-14 20:51:59.348009|INFO |Accounting | | max virtualservers: 10
    2010-01-14 20:51:59.348512|INFO |Accounting | | max slots : 512
    2010-01-14 20:51:59.371709|INFO |FileManager | | listening on 0.0.0.0:30033
    2010-01-14 20:51:59.414718|INFO |VirtualServer | 1| listening on 0.0.0.0:9987
    2010-01-14 20:51:59.415823|INFO |Query | | listening on 0.0.0.0:10011

    and this is what I get from the client when I try and connect

    <22:47:42> Connecting to server 80.87.134.99:9987
    <22:47:48> Failed to connect to server

    port 9987 is definately open on the server. Teamspeak3 client is not being firewall blocked from client machine at it connects to other servers ok.

    As far as I can tell the server is running correctly and listenting on port 9987, but the client does not seem able to connect

    If anyone has any ideas as to what I can try / check or test to get this sorted it would be most appreciated.

    Thanks
    Last edited by florian_fr40; October 22nd, 2011 at 11:47 AM.

  2. #2
    Join Date
    December 2009
    Location
    Good old Germany
    Posts
    222
    hi,

    please try to connect to your domain on this server (which is added to the ip)

    Or edit your ts3server.ini with a ip address.

    cheech

  3. #3
    Join Date
    November 2008
    Location
    Germany
    Posts
    5
    I can approve this. It seems that the Server must be bind to a specific ipaddress. Maybe this problem only occurs if the are more than one networkinterfaces configured on the server which runs ts3.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. New Server - Client unable to connect
    By Mhaley45 in forum Server Support
    Replies: 3
    Last Post: February 18th, 2014, 06:03 PM
  2. CentOS: Server running but unable to connect
    By Glotty in forum Server Support
    Replies: 14
    Last Post: October 13th, 2013, 06:11 PM
  3. Client unable to connect to server
    By ShiningSquirrel in forum Client Support
    Replies: 1
    Last Post: January 17th, 2010, 12:14 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •