Forum


Notice to all users

We are migrating towards a new forum system located at community.teamspeak.com, as such this forum will become read-only on January 29, 2020

Page 1 of 8 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 134

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    December 2009
    Location
    England
    Posts
    6

    TeamSpeak 3 Referral Error

    Quote Originally Posted by dante696 View Post
    For anyone who want's to report
    Client 3.0.19 (or newer) does not start anymore after update because the error "A referral was returned from the server" appears.

    For Vista users
    The support for Vista was dropped
    - Install all updates and Service Pack 2
    - And try this fix from Microsoft https://support.microsoft.com/en-us/kb/2763674

    For all User

    - Install all updates and restart
    - Change UAC settings for testing (please revert the change after testing for your own security!)
    - Try to deactivate firewall/antivirus tools or anything else that could block programs (if this works tell us which program caused the problem)
    - Install the client again via installer from http://www.teamspeak.com/downloads

    Additional to this topic
    http://forum.teamspeak.com/threads/5...913#post332913

    Running windows vista on the computer with this issue, had ts2 running fine on it before but after downloading ts3 realised that when opening it it gives the message: A referral was returned from the server. (the program does not open at all)

    Anyone have any ideas what this means or how to fix?
    Last edited by dante696; April 27th, 2018 at 02:44 PM.

  2. #2
    Join Date
    August 2009
    Location
    Across the street
    Posts
    216
    Are you running it as Administrator?

  3. #3
    Join Date
    December 2009
    Location
    England
    Posts
    6
    Same issue, still won't open as admin.

  4. #4
    Join Date
    August 2009
    Location
    Across the street
    Posts
    216
    Can you load up Event Viewer after trying to launch the server to see if you have something going on with Windows internally? This is very odd to me, hehe. I am sure the devs would have more information, though. Hopefully one will look here.

  5. #5
    Join Date
    January 2010
    Location
    North Carolina
    Posts
    1

    Problem Running Ts3

    I Have just dl ts3 and when i try to run it a message pops saying
    "A Referral Was Sent from the server"
    Help....

  6. #6
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,513
    More information / screenshots please

  7. #7
    Join Date
    February 2010
    Location
    U.S.A
    Posts
    1

    Referral Error

    When i try to start up TS3 i get the error message:

    "A Referral was returned from the server".

    I have Windows Vista (If that makes a difference).

    I dont have the slightest clue on how to fix it.

    Any ideas?

    All i tried was reinstalling it seeing if it downloaded wrong

  8. #8
    Join Date
    February 2010
    Location
    UK
    Posts
    1

    A referral was returned from the server"

    Im getting the same re installed several times

    running Vista also

    please help

  9. #9
    Join Date
    March 2010
    Location
    Texas
    Posts
    2
    http://i214.photobucket.com/albums/c...t8o8o8/TS3.jpg

    i have windows vista aswell, that is the screen picture of the error.

  10. #10
    Join Date
    March 2010
    Location
    Texas
    Posts
    2
    thanks for the service....

  11. #11
    Join Date
    June 2010
    Location
    IL, USA
    Posts
    2

    Re:

    I just closed out of my teamspeak 3 and havn't had any problems and now only 5 minutes later when I try to relaunch it this referral error shows up. I was just on it today with all updates and everything then out of no where it pops this up next time I launch it.

  12. #12
    Join Date
    June 2010
    Location
    IL, USA
    Posts
    2

    fixed for me

    Just restart your computer and it should run fine. I don't know why or how this fixes it, but it starts right up.

  13. #13
    Join Date
    June 2011
    Posts
    1
    i've got a strange error...
    when i start TS3 with the updater with administrative privileges in my winvistax86 and it runs well, but anyother combination it doesn't work whith the known error in this theme... :S
    so strange, doesn't you think?

  14. #14
    Join Date
    January 2012
    Posts
    1
    you need to disable User Account Control . this should solve this problem

    1. In windows taskbar click Start to open start menu.
    2. In start menu select and click Control Panel to open.
    3. In Control Panel click "User Account and Family Safety".
    4. In "User Account and Family Safety" click "User Accounts".
    5. In "User Accounts" select and click "Turn User Account Control on or off".
    6. Uncheck "User Account Control (UAC) to help protect your computer" then click O.K button.
    7. Windows will prompt you to restart your computer, click "Restart Now

  15. #15
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,513
    Quote Originally Posted by bossws View Post
    you need to disable User Account Control . this should solve this problem

    1. In windows taskbar click Start to open start menu.
    2. In start menu select and click Control Panel to open.
    3. In Control Panel click "User Account and Family Safety".
    4. In "User Account and Family Safety" click "User Accounts".
    5. In "User Accounts" select and click "Turn User Account Control on or off".
    6. Uncheck "User Account Control (UAC) to help protect your computer" then click O.K button.
    7. Windows will prompt you to restart your computer, click "Restart Now
    I don't think, that an admin problem will solve the problem. This way can cause trouble for users without enough computer experince!
    When sending me private messages: Please make sure to include reference link to your forum thread or post.

    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. A referral was returned from the server
    By teamspeakfan5 in forum Windows
    Replies: 9
    Last Post: September 25th, 2011, 03:56 AM
  2. TS3 Referral from server!
    By James3127 in forum Windows
    Replies: 1
    Last Post: April 9th, 2011, 11:44 PM
  3. A referral was returned from Server Error
    By PWebber in forum Windows
    Replies: 0
    Last Post: July 17th, 2010, 01:35 AM
  4. Referral Error
    By AllTheRage in forum Windows
    Replies: 0
    Last Post: February 2nd, 2010, 10:36 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •