Forum

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17

Thread: Help please

  1. #1
    Join Date
    February 2010
    Location
    United Kingdom
    Posts
    13

    Help please

    Edit by mod
    Please don't use this outdated script anymore! The script got an overhaul long time ago.
    Please use the minimal or startscript instead


    So heres what ive done:

    Obtained a licence.
    Downloaded the tar to /home/voicecom/
    untared the files
    cd'd into teamspeak3-server_linux-86
    copied the licence and ts3server.ini into that directory

    ts3server.ini
    Code:
    machine_id=
    default_voice_port=9987
    voice_ip=67.222.137.90
    licencepath=
    filetransfer_port=30033
    filetransfer_ip=67.222.137.90
    query_port=10011
    query_ip=67.222.137.90
    dbplugin=ts3db_sqllite3
    dbpluginperameter=
    dbsqlpath=sql/
    dbsqlcreatepath=create_sqlite/
    logpath=logs
    logquerycommands=1

    then i typed: screen
    then ./ts3server_linux_x86 inifile=ts3server.ini

    to which i got the following error:

    Code:
    [[email protected] ~/teamspeak3-server_linux-x86]$ ./ts3server_linux_x86 inifile=ts3server.ini
    TeamSpeak Server 3.0.0-beta18 [Build: 10190]
    (c)TeamSpeak Systems GmbH
    
    Logging started
    2010-02-17 01:31:22.999782|INFO    |ServerLibPriv |   | Server Version: 3.0.0-beta18 [Build: 10190]
    2010-02-17 01:31:23.000026|INFO    |DatabaseQuery |   | Please make sure you use the supplied ts3server_minimal_runscript.sh to run the server, or set LD_LIBRARY_PATH yourself
    .so", halting!31:23.000125|CRITICAL|DatabaseQuery |   | unable to load database plugin library "libts3db_sqllite3
    any help please... did i miss something...
    Last edited by florian_fr40; November 15th, 2011 at 10:59 AM.

  2. #2
    Join Date
    February 2010
    Location
    United Kingdom
    Posts
    13
    also because im figuring the video tutorial i watched from the sticky is outdatad...

    On a FRESH INSALL i ran ./ts3server_startscript.sh start

    This displayed:

    Code:
    [[email protected] ~/teamspeak3-server_linux-x86]$
    ------------------------------------------------------------------
                          I M P O R T A N T
    ------------------------------------------------------------------
                  Server Query Admin Acccount created
             loginname= "serveradmin", password= "9gNioIPV"
    ------------------------------------------------------------------

    Then hung on that screen

  3. #3
    Join Date
    December 2009
    Location
    Good old Germany
    Posts
    222
    Hi ,

    1st delete everthing becaue everyone here now know your serveradmin password ^^

    2nd Start the server the 1st time with ./ts3server_minimal_runscript.sh inifile=ts3server.ini

    After you have this done you have to stop the server with STRG+C

    Then you can edit your ts3server_startscript.sh

    change the line 5 from COMMANDLINE_PARAMETERS="" #add any command line parameters you want to pass here

    to

    COMMANDLINE_PARAMETERS="inifile=ts3server.ini" #add any command line parameters you want to pass here

    Then save the file and start the server with ./ts3server_startscript.sh start

    And if everything is fine your server will work without issues.

    make sure that you never run a server a root!

    cheech

  4. #4
    Join Date
    February 2010
    Location
    United Kingdom
    Posts
    13
    thankyou very much ill give it a try.

    1. i dont run it as root
    2. i would never use any of the files or anything that i copy and paste code from... ill get it working then ill redo everything to make sure i understand how it works

    thankyou...

  5. #5
    Join Date
    February 2010
    Location
    United Kingdom
    Posts
    13
    when running: ./ts3server_minimal_runscript.sh inifile=ts3server.ini

    Code:
    [[email protected] ~/ts3client]$ ./ts3server_minimal_runscript.sh inifile=ts3serverini
    TeamSpeak Server 3.0.0-beta18 [Build: 10190]
    (c)TeamSpeak Systems GmbH
    
    Logging started
    2010-02-17 16:07:34.653271|INFO    |ServerLibPriv |   | Server Version: 3.0.0-bta18 [Build: 10190]
    2010-02-17 16:07:34.671192|INFO    |DatabaseQuery |   | Please make sure you us the supplied ts3server_minimal_runscript.sh to run the server, or set LD_LIBRAY_PATH yourself
    2010-02-17 16:07:34.671297|CRITICAL|DatabaseQuery |   | unable to load database.so", halting! "libts3db_sqllite3
    then i edited the file as you said and ran :
    ./ts3server_startscript.sh start
    Code:
    [[email protected] ~/ts3client]$ ./ts3server_startscript.sh start
    ./ts3server_startscript.sh: line 6: parameters: command not found
    ./ts3server_startscript.sh: line 7: to: command not found
    Starting the TeamSpeak 3 server
    2010-02-17 16:08:51.832797|CRITICAL|DatabaseQuery |   | unable to load database.so", halting! "libts3db_sqllite3
    TeamSpeak 3 server started, for details please view the log file
    so still not working

  6. #6
    Join Date
    January 2010
    Location
    Germany
    Posts
    2,029
    The User you are trying to start the server with doesn't appear to have sufficient rights to access the files. Make sure you transfer ownership of all Teamspeak Files to the user that you intend to run the server with.

  7. #7
    Join Date
    February 2010
    Location
    United Kingdom
    Posts
    13
    the file permissions are setup correctly... proof:

    Code:
    [[email protected] /home/voicecom/ts3client]# ls -la
    total 6524
    drwxr-xr-x 6 voicecom voicecom    4096 Feb 17 16:08 .
    drwx--x--x 9 voicecom voicecom    4096 Feb 17 16:06 ..
    -rw-r--r-- 1 voicecom voicecom   14710 Feb  8 09:54 CHANGELOG
    -rw-r--r-- 1 voicecom voicecom   24099 Feb  8 09:54 LICENSE
    drwxr-xr-x 2 voicecom voicecom    4096 Feb  8 09:54 doc
    -rwxr-xr-x 1 voicecom voicecom  195133 Feb  8 09:54 libts3db_mysql.so
    -rwxr-xr-x 1 voicecom voicecom  827457 Feb  8 09:54 libts3db_sqlite3.so
    -rw-r--r-- 1 voicecom voicecom     912 Feb 17 16:06 licensekey.dat
    drwx------ 2 voicecom voicecom    4096 Feb 17 16:08 logs?
    drwxr-xr-x 2 voicecom voicecom    4096 Feb  8 09:54 serverquerydocs
    drwxr-xr-x 4 voicecom voicecom    4096 Feb  8 09:54 sql
    -rw-r--r-- 1 voicecom voicecom     299 Feb 17 16:06 ts3server.ini
    -rw-r--r-- 1 voicecom voicecom       4 Feb 17 16:08 ts3server.pid
    -rwxr-xr-x 1 voicecom voicecom 5544508 Feb  8 09:54 ts3server_linux_x86
    -rwxr-xr-x 1 voicecom voicecom     157 Feb  8 09:54 ts3server_minimal_runscript.sh
    -rwxr-xr-x 1 voicecom voicecom    2524 Feb 17 16:08 ts3server_startscript.sh

  8. #8
    Join Date
    December 2009
    Location
    Good old Germany
    Posts
    222
    hm,

    ts3server.pid <- I think you have already a TS3 server running, please check with ps x

    If not delete the .pid any try it again.

    Cheech

  9. #9
    Join Date
    February 2010
    Location
    United Kingdom
    Posts
    13
    Code:
    [[email protected] ~/ts3client]$ ps x
      PID TTY      STAT   TIME COMMAND
    19154 ?        S      0:00 sshd: [email protected]/0
    19155 pts/0    Ss     0:00 -bash
    19203 pts/0    R+     0:00 ps x
    24706 ?        Ss     0:00 SCREEN
    24707 pts/2    Ss+    0:00 /bin/bash

    sorry for the slow reply been a little busy...

  10. #10
    Join Date
    February 2010
    Location
    United Kingdom
    Posts
    13
    that Screen was the server running but it was frozen after outputting the password... (like it says above).

    Thats been running for 3 days now with it not continuing

    displayed:

    Code:
    ------------------------------------------------------------------
                          I M P O R T A N T
    ------------------------------------------------------------------
                  Server Query Admin Acccount created
             loginname= "serveradmin", password= "****"
    ------------------------------------------------------------------
    and thats all

  11. #11
    Join Date
    February 2010
    Location
    United Kingdom
    Posts
    13
    From what i can tell the server isnt able to connect to the licence checking site... could this be the issue?

  12. #12
    Join Date
    February 2010
    Location
    United Kingdom
    Posts
    13
    bump - still un-resolved

  13. #13
    Join Date
    February 2010
    Location
    United Kingdom
    Posts
    13
    bump.......

  14. #14
    Join Date
    February 2010
    Location
    netherlands
    Posts
    8
    If you screen is hanging there, then this is what you have to do:

    1. login on putty or whatever.
    2. typ:
    Code:
    cd teamspeak3-server_linux-x86
    3. typ:
    Code:
    bash ts3server_startscript.sh start
    Now the server is working for sure.
    ( works for me )

  15. #15
    Join Date
    December 2009
    Location
    Good old Germany
    Posts
    222
    Hi,

    2 things.

    delete -rw-r--r-- 1 voicecom voicecom 4 Feb 17 16:08 ts3server.pid


    And please start the server again and report the full log file!

    cheech

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •