Forum


Notice to all users

We are migrating towards a new forum system located at community.teamspeak.com, as such this forum will become read-only on January 29, 2020

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Join Date
    March 2010
    Location
    Germany
    Posts
    5

    Unhappy Sound/Mic disabled on TSł

    Hello,

    yesterday I Installed Tsł. (TeamSpeak3-Client-win64-3.0.0-beta17.exe)
    My OS is Windows XP x64 Bit Edition.

    Installation worked without any Problems.

    I run TS-client -> BAM! 2 Errors
    http://img176.imageshack.us/img176/6...rmeldungen.jpg

    My Voice and Sound is Disabled. (Not muted!)

    In Options I cant activate ist.
    http://img59.imageshack.us/img59/5616/aufnahme.jpg
    http://img716.imageshack.us/img716/9048/wiedergabe.jpg
    I tried push-to-talk (don't work!)
    I checked the web für New audiodriver (still got the newest one)
    MB:
    ASUS M2N-SLI DELUXE
    Driver:
    SoundMAX Integrated Digital HD Audio (Version 5.10.2.6110)
    My Sound and Voice worked fine in every other Programms and Games.
    (Steamgames, Ts˛, Skype, Ventrilo, ICQ-Chat,...)

    I tried the 32Bit Driver. --> Don't work!
    I tried 32Bit TS-Client. --> Don't work!

    Pls help me fixing this Problem! -.-

    LOG:
    2010-03-22 23:16:06.687500 Info Logging started, clientlib version: 3.0.0-beta17 [Build: 10406]
    2010-03-22 23:16:10.453125 ClientUI Info TeamSpeak 3 client version: 3.0.0-beta17 [Build: 10406]
    2010-03-22 23:16:10.453125 ClientUI Info Qt version: 4.5.3
    2010-03-22 23:16:10.453125 ClientUI Info Using configuration location: C:/Program Files (x86)/Ts3/config/ts3clientui_qt.conf
    2010-03-22 23:16:10.890625 ClientUI Info Last update check was:
    2010-03-22 23:16:10.890625 Info Checking for updates...
    2010-03-22 23:16:21.250000 Error Error setting PreProcessorConfigValues when updating capture system: 2304
    2010-03-22 23:16:21.328125 PreProSpeex Info Speex version: speex-1.2beta3
    2010-03-22 23:16:21.609375 CapFMOD Error init: Error initializing output device.
    2010-03-22 23:16:21.609375 Error Failed to open capture device when updating capture system: 2310
    2010-03-22 23:16:21.609375 FMODPlayback Error getDriverCaps: Error initializing output device.
    2010-03-22 23:16:21.609375 Error Error opening playback device when activating local test mode 2311
    2010-03-22 23:16:59.250000 CapFMOD Error init: Error initializing output device.
    2010-03-22 23:16:59.250000 ClientUI Warning Error opening capture device: could not open capture device
    2010-03-22 23:16:59.265625 FMODPlayback Error getDriverCaps: Error initializing output device.
    2010-03-22 23:16:59.265625 ClientUI Warning Error opening playback device: could not open playback device
    2010-03-22 23:16:59.531250 ClientUI Info getServerHostPort result: 193.192.58.86 5455


    There ae many errors. but I don't found something about them.
    Ofcourse I tried different Servers.

    What schould I do?

    PS: Sorry for my bad englisch. -.-

  2. #2
    Join Date
    March 2010
    Location
    Germany
    Posts
    5
    I'm not using an USB-headset.
    and it doesn't work with another headset.

    I installed an Drivermanager today.
    It only says that de driver is an old one. Release Jan. 2006.
    But on Asushomepage there is no new one for my mb and os. :/

  3. #3
    Join Date
    March 2010
    Location
    Germany
    Posts
    5
    Is there anyboby out there?

  4. #4
    Join Date
    January 2009
    Location
    US
    Posts
    46
    looks like a hardware issue. But i know people who use Soundmax and it is working fine for them.
    For CAPTURE, Capture Mode should be set to Automatically use best device selected, and select either Soundmax or Microphone for the Capture Device
    For PLAYBACK, Playback Mode should be set to Automatically use best device, and for Playback Device, set it to Speakers or Soundmax.

  5. #5
    Join Date
    March 2010
    Location
    Germany
    Posts
    5
    Hey bigbadjames,
    thank you for the answer.

    My Settings:

    PLAYBACK

    Playback Mode: Automatically use best mode

    Playback Device: SoundMAX HD Audio / (tried ATI HD Audio rear output, but non effect)

    CAPTURE

    Capture Mode: Automatically use best mode

    Capture Device: !Ungültiges Gerät (invalid) <--- I can't change it!

    Snapshot: http://img145.imageshack.us/img145/6087/capturerp.jpg
    There is just an invalid message.

    Still no sound and no voice.

  6. #6
    Join Date
    January 2009
    Location
    US
    Posts
    46
    yeah the capture device is not being recognized. are you drivers up to date? double check your device manager, make sure there is no red x or yellow ! (exclamation mark) next to your sound card. if there is, try reinstalling the drivers.

  7. #7
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,512
    Try this >> choose another capture and playback mode or get the latest driver from reltek and not from asus.

  8. #8
    Join Date
    March 2010
    Location
    Germany
    Posts
    5
    Quote Originally Posted by bigbadjames View Post
    yeah the capture device is not being recognized. are you drivers up to date? double check your device manager, make sure there is no red x or yellow ! (exclamation mark) next to your sound card. if there is, try reinstalling the drivers.
    Checked device manager.
    All drivers are fine.
    http://img402.imageshack.us/img402/7...cemanagerv.jpg


    Quote Originally Posted by dante696 View Post
    Try this >> choose another capture and playback mode or get the latest driver from reltek and not from asus.
    I can't choose another capture and playback mode.

    M2N SLI DELUXE Soundchip is from Adi and not Realtek.

    Crap!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [Resolved] Max 10 clients in one room and sound gets disabled
    By beereed in forum Server Support
    Replies: 3
    Last Post: June 25th, 2017, 03:57 AM
  2. All sound gets disabled on some game luanchs
    By Jonny4789 in forum Windows
    Replies: 0
    Last Post: March 8th, 2015, 04:16 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: June 24th, 2012, 08:50 PM
  4. Sound gets disabled when TS3
    By BeamI in forum Windows
    Replies: 7
    Last Post: August 28th, 2010, 08:50 PM
  5. [Fixed] Sound option mikrofon disabled bug
    By TSPB | Striker in forum Bug Reports [EN/DE]
    Replies: 2
    Last Post: July 9th, 2010, 06:59 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •