Forum


Notice to all users

We are migrating towards a new forum system located at community.teamspeak.com, as such this forum will become read-only on January 29, 2020

Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Join Date
    April 2010
    Location
    Germany
    Posts
    7

    Solved [Fixed] TS3 is randomly muting some few clients (users)

    Hi, i'm using Windows7 64 & Windows XP 32 and TS3 is randomly muting some few clients (users).
    Sometimes a user is allready muted when he enters the server, others get muted exact at the time when another user joins the server.

    The icon is the same like "rightclick on user -> mute client".

    But i didn't mute anything.
    "Rightclick on user -> UNmute client" doesn't work.

    The only workaround is to reconnect to the teamspeak-server.
    After the reconnect all muted users are unmuted, at last for the next 10 or 20 minutes...

    This malfunction occures with the 32bit and 64bit client under Windows7 64 and with the 32bit client under Windows XP32.


    PC:
    TS3 (32 & 64) beta 20
    Windows7 64
    Q6600
    8800GTX
    X-Fi Titanium
    8Gig DDR2 800

    Laptop:
    TS3 32bit beta 20
    Windows XP 32
    Celeron 540
    Intel GMA X3100
    Realtek ALC286
    2Gig DDR2 667

    Sorry for my funny english, i'm german :-)
    Last edited by Strassenkater; May 12th, 2010 at 11:36 AM. Reason: typing error: I meant beta20, NOT beta 22

  2. #2
    Join Date
    January 2010
    Location
    Germany
    Posts
    16
    Same here, and sometimes it even dont show the mute symbol.
    But not as often as u.
    Last edited by marvin; May 10th, 2010 at 02:13 PM.

  3. #3
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,513
    What client version do you both use? I only see Server Beta22.
    How many Friends | Blocked | Neutrals do you have in your Contact List?
    Can you both send me a screenshot of contact default settings?

  4. #4
    Join Date
    April 2010
    Location
    Germany
    Posts
    7
    Quote Originally Posted by dante696 View Post
    What client version do you both use? I only see Server Beta22.
    How many Friends | Blocked | Neutrals do you have in your Contact List?
    Can you both send me a screenshot of contact default settings?
    Sorry, my mistake, it was a typing error.
    Though i have my own server running at "www.lan4play.de", i meant the client beta 20.
    The described malefunktion occures on every server i join.

    There are 7 contacts in my contact list.
    6 are set "neutral".
    1 is blocked. It's the "teamspeakviewer"
    I did this, because i wanted to get rid off the "user joined your channel message" caused by the "teamspeakviewer" in the default-channel.
    Meanwhile i know, it doesn't work this way, but the ts-viewer is still set "blocked".
    Attachment 3390

    To make it clear, here is an example of the malefunction:
    There are me and 7 other user on a random server, no one is muted.
    User 9 joins the server and exactly at this moment user 5 gets muted, as if i had done "rightclick on user 5 -> mute client".
    But i didn't click anything.
    The next 4 users join without any problems and then, when another user joins, user 3 gets muted.
    This recures randomly and after a while 5 or more users are muted.
    There is no way to "unmute" them.
    Only if i reconnect the server all users are unmuted again.

    Another example:
    There are 12 users on a random server, user 13 joins and is allready muted, as if i had done "rightclick on user 5 -> mute client".
    Only after i reconnect he is unmuted again.

    As i said, this happens randomly, but roughly 5 times or more per hour on a server with 10 or more users.


    But i will try one thing as a possible workaround:
    As blocking the "ts-viewer" is useless and i have no other blocked contacts, i will uncheck all checkboxes under "contacts -> set default -> blocked".
    Especially the checkbox "mute".
    Let's see if it makes a difference.
    Last edited by Strassenkater; May 12th, 2010 at 03:35 PM.

  5. #5
    Join Date
    April 2010
    Location
    Germany
    Posts
    7
    Quote Originally Posted by Strassenkater View Post
    But i will try one thing as a possible workaround:
    As blocking the "ts-viewer" is useless and i have no other blocked contacts, i will uncheck all checkboxes under "contacts -> set default -> blocked".
    Especially the checkbox "mute".
    Let's see if it makes a difference.
    It does make a difference.
    I have set the blocked contact to "neutral" and unchecked all checkboxes under "contacts -> set default -> blocked.
    Since then the malefunction didn't occure again.
    When i changed the settings back, the malefunction occured again.

    This seems to be the bug:
    If you have a blocked contact (and "mute blocked contacts" as default), that still joins the server very often,
    at some time the client doesn't only mute the blocked user, but also starts randomly muting neutral contacts.


    I can use TS with this workaround, but as a resault it is now impossible to block contacts. ;-)

  6. #6
    Join Date
    November 2008
    Location
    United States
    Posts
    1,718
    Hmm. I tried to do this but to no avail. Will test more to see if i can get exact steps to reproduce. I will block someone on a server i go to often and see if i can get this to happen.

  7. #7
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,513
    We tryed to reproduce it somehow on our public server, but we had no succes.
    We played with default settings from contacts and we also tryed to add or remove people.

  8. #8
    Join Date
    February 2010
    Location
    Berlin, Germany
    Posts
    12
    When you said you blocked the "ts viewer", do you mean a query contact to the server?
    What kind of ts viewer do you use and what kind of connection does he establish to the server?

    By the way, I think you have to change the serversettings if you do not want to see queries logging in. I remember it was bothering me too as our page hase quite some traffic and with each click on the homesite (that's where the ts viewer is) there was a query login at the server. I got rid of it, but don't ask me how. Must have been some months ago.
    /edit: ok thats a local setting by your client: settings -> options -> (first tab, applications? I'm using the German client) -> uncheck "show serverquery clients"
    (in German / auf deutsch: Einstellungen -> Optionen -> Anwendungen -> Haken bei "ServerQuery Clients anzeigen" entfernen)

    And to the problem: might this error happen because there's a query contact in your contact list (query -> no "identity" like other users -> client jumps to the next identity)?

  9. #9
    Join Date
    April 2010
    Location
    Germany
    Posts
    7
    Quote Originally Posted by Caip86 View Post
    When you said you blocked the "ts viewer", do you mean a query contact to the server?
    What kind of ts viewer do you use and what kind of connection does he establish to the server?
    This one: http://www.tsviewer.com/index.php?pa...ewer&ID=918565

    By the way, I think you have to change the serversettings if you do not want to see queries logging in. I remember it was bothering me too as our page hase quite some traffic and with each click on the homesite (that's where the ts viewer is) there was a query login at the server. I got rid of it, but don't ask me how. Must have been some months ago.
    /edit: ok thats a local setting by your client: settings -> options -> (first tab, applications? I'm using the German client) -> uncheck "show serverquery clients"
    (in German / auf deutsch: Einstellungen -> Optionen -> Anwendungen -> Haken bei "ServerQuery Clients anzeigen" entfernen)
    Cooool!
    You're absolutly right, that was the function i was looking for.
    I think it was just TOO simple.
    And to the problem: might this error happen because there's a query contact in your contact list (query -> no "identity" like other users -> client jumps to the next identity)?
    Yes, it seems so.

    And again, thanks for your help.

  10. #10
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,513
    We investigated some time for testing.
    We added the query as blocked into contacts, but nobody else was muted. :-(
    Last edited by dante696; June 4th, 2010 at 03:09 PM.

  11. #11
    Join Date
    April 2010
    Location
    Germany
    Posts
    7
    Quote Originally Posted by dante696 View Post
    We investigated some time for testing.
    We added the queryasblockedinto contacts, but nobody else was muted. :-(
    Is it possible, that i answer in german?
    I'm afraid that my english ist not good enough to make myself clear.

  12. #12
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,513
    Quote Originally Posted by Strassenkater View Post
    Is it possible, that i answer in german?
    I'm afraid that my english ist not good enough to make myself clear.
    Sorry, but this forum is english only atm.

  13. #13
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,513
    This bug should be fixed withg beta 23.
    It is not longer possible to mute an ServerQuery with the toolbar.
    When sending me private messages: Please make sure to include reference link to your forum thread or post.

    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: May 12th, 2017, 04:07 AM
  2. Muting Clients | 2 tabs, same server
    By Webfighter in forum Windows
    Replies: 7
    Last Post: February 25th, 2016, 03:19 PM
  3. Replies: 2
    Last Post: August 25th, 2014, 11:26 AM
  4. Replies: 1
    Last Post: October 15th, 2012, 04:49 PM
  5. [Resolved] TS3 Muting Browser clients, known issue?
    By Cafem in forum Client Support
    Replies: 2
    Last Post: July 1st, 2011, 11:36 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •