Forum

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Join Date
    April 2010
    Location
    Toronto
    Posts
    2

    Address already in use

    The server will not start for me... What is the problem here?

    Code:
    2010-05-30 11:33:50.247135|INFO    |ServerLibPriv |   | Server Version: 3.0.0-beta22 [Build: 10723], MacOSX
    2010-05-30 11:33:50.247584|INFO    |DatabaseQuery |   | dbPlugin name:    SQLite3 plugin, (c)TeamSpeak Systems GmbH
    2010-05-30 11:33:50.247632|INFO    |DatabaseQuery |   | dbPlugin version: 3.6.21
    2010-05-30 11:33:50.247931|INFO    |DatabaseQuery |   | checking database integrity (may take a while)
    2010-05-30 11:33:50.270244|INFO    |SQL           |   | pruning old database log entries where timestamp is older than 90 days
    2010-05-30 11:33:51.066998|INFO    |Accounting    |   | Licensing Information
    2010-05-30 11:33:51.068417|INFO    |Accounting    |   | type              : Non-profit
    2010-05-30 11:33:51.069569|INFO    |Accounting    |   | starting date     : Sat May 15 00:00:00 2010
    2010-05-30 11:33:51.070622|INFO    |Accounting    |   | ending date       : Sun May 15 00:00:00 2011
    2010-05-30 11:33:51.071671|INFO    |Accounting    |   | max virtualservers: 10
    2010-05-30 11:33:51.089190|INFO    |Accounting    |   | max slots         : 512
    2010-05-30 11:33:51.156976|ERROR   |FileManager   |   | bind() failed: 48
    2010-05-30 11:33:51.179532|ERROR   |FileManager   |   | bind failed on 0.0.0.0:30033
    2010-05-30 11:33:51.375238|ERROR   |VirtualServer |  1| bind failed on 0.0.0.0:9987
    2010-05-30 11:33:51.376573|ERROR   |VirtualSvrMgr |   | loading VirtualServer(1) failed to start, error: unable to bind network port
    2010-05-30 11:33:51.380678|INFO    |VirtualServer |  1| stopped
    2010-05-30 11:33:51.382173|ERROR   |Query         |   | 0.0.0.0:10011 unable to bind error: 48:Address already in use
    2010-05-30 11:33:51.383203|ERROR   |Query         |   | bind failed on 0.0.0.0:10011
    Thanks,

    Nick

  2. #2
    Join Date
    December 2009
    Location
    The Game!
    Posts
    236
    Hi,
    it seems that you already have another TS3 instance (or some other service) running that occupies the ports 30033, 9987 and 10011.

    Terminate/Shutdown the old instance first and then try starting the TS server again.

  3. #3
    Join Date
    October 2010
    Location
    Spain
    Posts
    6
    Same problem here. Only one instance of the TS3 running...
    Trying to change the ports via inifile doesn't seems to work in this case neither.
    The only solution that worked for me was to restart the system. And never occur again. Weird...
    Too bad for a server to have to restart it...

  4. #4
    Join Date
    January 2019
    Posts
    1

    Another issue in the books.

    Hey guys. This issue may be solved already, but I could not find it so please do not rip to shreds. I'm new in the forum. Anywho here it goes:

    Code:
    2019-01-07 02:28:58.256659|INFO    |ServerLibPriv |   |TeamSpeak 3 Server 3.5.1 (2018-12-17 20:00:55)
    2019-01-07 02:28:58.256850|INFO    |ServerLibPriv |   |SystemInformation: Linux 4.18.0-12-generic #13-Ubuntu SMP Wed Nov 14 15:17:05 UTC 2018 x86_64 Binary: 64bit
    2019-01-07 02:28:58.256863|INFO    |ServerLibPriv |   |Using hardware aes
    2019-01-07 02:28:58.257232|INFO    |DatabaseQuery |   |dbPlugin name:    SQLite3 plugin, Version 3, (c)TeamSpeak Systems GmbH
    2019-01-07 02:28:58.257253|INFO    |DatabaseQuery |   |dbPlugin version: 3.11.1
    2019-01-07 02:28:58.257370|INFO    |DatabaseQuery |   |checking database integrity (may take a while)
    2019-01-07 02:28:58.266682|WARNING |Accounting    |   |Unable to open licensekey.dat, falling back to limited functionality
    2019-01-07 02:28:58.266759|INFO    |Accounting    |   |Licensing Information
    2019-01-07 02:28:58.266771|INFO    |Accounting    |   |licensed to       : Anonymous
    2019-01-07 02:28:58.266779|INFO    |Accounting    |   |type              : No License
    2019-01-07 02:28:58.266788|INFO    |Accounting    |   |starting date     : Sun Jul  1 00:00:00 2018
    2019-01-07 02:28:58.266795|INFO    |Accounting    |   |ending date       : Wed Jul 31 00:00:00 2019
    2019-01-07 02:28:58.266803|INFO    |Accounting    |   |max virtualservers: 1
    2019-01-07 02:28:58.266810|INFO    |Accounting    |   |max slots         : 32
    2019-01-07 02:28:58.351512|INFO    |              |   |myTeamSpeak identifier revocation list was downloaded successfully - all related features are activated
    2019-01-07 02:28:58.594139|INFO    |              |   |Puzzle precompute time: 317
    2019-01-07 02:28:58.594331|ERROR   |FileManager   |   |bind failed on 0.0.0.0:30033; reason: Address already in use
    2019-01-07 02:28:58.594371|ERROR   |FileManager   |   |bind failed on [::]:30033; reason: Address already in use
    2019-01-07 02:28:58.594400|ERROR   |FileManager   |   |Could not bind filetransfer listen port on default addresses
    2019-01-07 02:28:58.594428|CRITICAL|VirtualSvrMgr |   |Could not start file manager 258 no network port available
    Any ideas. It's probably super simple and I've overlooked it. But let me know.

    Cheers
    Mubs
    Last edited by dante696; January 7th, 2019 at 08:01 AM. Reason: merged

  5. #5
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,151
    As the message says the port 30033 is already is use or blocked in your system.
    Possibly another server is already running.
    When sending me private messages: Please make sure to include reference link to your forum thread or post.

    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •