Forum

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Join Date
    May 2007
    Location
    Eastern NC
    Posts
    1,800

    Solved [Fixed] "full" server not filtered in web server list

    Web server list not taking into account reserved slots. Take the TS3 public server for example. it has 400 slots with 3 reserved and is almost always at 397 clients. Well it is still shown as not full in web server list, but it should not be.

    I think the logic to determine full should be (server_is_full = server slots - reserved slots <= current clients)

    Anyone that is allowed to use a reserved slot on a server would most likely be using a bookmark to access it anyway.

  2. #2
    Join Date
    May 2010
    Posts
    6,310
    Ha yes good point Screech.

  3. #3
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,396
    Thank you for oyur report!
    This has been added into our bugtracker.

  4. #4
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,396
    This will be fixed with the next server version.

  5. #5
    Join Date
    May 2007
    Location
    Eastern NC
    Posts
    1,800
    Not the best way to fix it: counting reserved slots as clients that is. Now empty servers with reserved slots show as not empty.... making new bug report....
    Last edited by Screech; September 9th, 2010 at 05:40 PM.

  6. #6
    Join Date
    May 2007
    Location
    Eastern NC
    Posts
    1,800

    "empty" server not filtered in web server list

    Web server list is now counting reserved slots as clients. Look up my test server in USA/NC. I have 2 reserved slots and when no one is on and I select to hide empty servers it still shows. Well it is still shown as not empty in web server list, but it should not be.

    I think the logic to determine full should be (server_is_empty = current clients > 0) and reserved slots should not be counted as clients.
    Last edited by dante696; September 9th, 2010 at 05:28 PM. Reason: post has been moved, because it's an update to this bugreport

  7. #7
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,396
    This should be fixed with next server version beta29.
    My server has 2 reserved slots and 2 user on it and in list it shows 2 /10.

    New* when you set Max users to 4 and you already have 2 users on the server and 2 slots are for reserved users, then it will show the server as full.
    I am sure, the users with reserved slots won't use the webslit to connect.

  8. #8
    Join Date
    May 2007
    Location
    Eastern NC
    Posts
    1,800
    Well, as soon as I get a newer build of beta29 I'll retest and verify. (We need a beta channel for server builds)

  9. #9
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,396
    Server will be released tomorrow & those pre-servers are for co workers

  10. #10
    Join Date
    December 2009
    Location
    Germany, Cologne
    Posts
    1,363
    Quote Originally Posted by dante696 View Post
    Server will be released tomorrow
    Nice to read this and hope that all is fixed.

  11. #11
    Join Date
    May 2007
    Location
    Eastern NC
    Posts
    1,800
    Quote Originally Posted by dante696 View Post
    Server will be released tomorrow & those pre-servers are for co workers
    Thank you. Saw that Peter stated that in the beta31 client announcement. Still would be nice for "known testers" to get early access. As you know I run a 32 slot no license server just for pre-release builds so that I can test new builds and be familiar with new settings before updating my live licensed server. You have a volunteer worker form? *holds up my cardboard sign* "Will work for early access to builds".

  12. #12
    Join Date
    May 2007
    Location
    Eastern NC
    Posts
    1,800
    Looks fixed.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [Evaluation] Add: Right-click users from "List All Clients" to view the "Server Groups Dialogue"
    By Morthawt in forum Suggestions and Feedback
    Replies: 1
    Last Post: February 22nd, 2014, 09:18 PM
  2. "empty" server not filtered in web server list
    By Screech in forum Bug Reports [EN/DE]
    Replies: 0
    Last Post: September 9th, 2010, 04:52 PM
  3. [Fixed] "Show Server Query Clients" sometimes not work
    By Stefan1200 in forum Bug Reports [EN/DE]
    Replies: 6
    Last Post: August 27th, 2010, 11:03 AM
  4. [Fixed] Problem with simbol "=" in Web server list
    By Kaosvf in forum Bug Reports [EN/DE]
    Replies: 3
    Last Post: August 5th, 2010, 03:02 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •