Forum


Notice to all users

We are migrating towards a new forum system located at community.teamspeak.com, as such this forum will become read-only on January 29, 2020

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Join Date
    December 2009
    Location
    Hungary
    Posts
    404

    Exclamation [BUG]Setting permissions causes high packet loss and ping for all users

    Hi,

    I've just noticed that setting a permission's SKIP flag causes high ping and packet loss for all users. If I press the checkboxes repeatedly (2 checkboxes / sec) extreme lag and ping values can be achieved within 20-30 seconds. I tested it with full server (512 users). When I stopped setting the checkboxes, ping and packet loss values decreased. When I started again, our users started to flame the server.
    Last edited by Slater; August 16th, 2010 at 06:58 PM.

  2. #2
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,513
    How big is the group, you are changing?
    You should know, every member of that group get's new permissions send by the server.

  3. #3
    Join Date
    December 2009
    Location
    Hungary
    Posts
    404
    I set SA group (5 member) and the packet loss went up to 15-20% for all users. (normally its 0-0.3%) There is no problem below 300 users.

  4. #4
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,513
    I can't reproduce that on our public server :-/

    I took 6 Normal & 2 Meta Admins and opened their conenction info.
    Then i added and removed and added the permission b_client_skip_channelgroup_permissions and/or just the value.
    All members on server where moving up and down, but ping and packet stayed as before. (my ping was a bit higher as normal but thats all)

    I have to wait for the evening. Only had 200 users here

  5. #5
    Join Date
    December 2009
    Location
    Hungary
    Posts
    404
    Hi,

    Please see this thread: http://forum.teamspeak.com/showthread.php?t=57600

    I set SKIP flag for every permission from top to the bottom and back very fast.
    Last edited by Slater; August 17th, 2010 at 10:03 AM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Low ping high packet loss
    By Madbunny in forum Server Support
    Replies: 6
    Last Post: February 12th, 2015, 10:38 PM
  2. High Packet Loss & Low Ping
    By Hexdragon in forum Linux / FreeBSD
    Replies: 7
    Last Post: February 27th, 2013, 09:02 AM
  3. Teamspeak 3/very high ping and packet loss
    By [LTN]GPR in forum Client Support
    Replies: 7
    Last Post: February 12th, 2011, 06:46 AM
  4. Replies: 1
    Last Post: January 14th, 2011, 10:41 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •