Forum


Notice to all users

We are migrating towards a new forum system located at community.teamspeak.com, as such this forum will become read-only on January 29, 2020

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Join Date
    December 2009
    Location
    Hungary
    Posts
    404

    [BUG]Client crash immediatelly after connecting to a server

    Hi,

    Sometimes my client immediately closes when I connect to a server during loading the channel list. Our users have similar problems too. We have 800+ channels. Here is the log:

    Code:
    2010-08-17 13:13:57.562500|INFO    |              |   | Logging started, clientlib version: 3.0.0-beta26 [Build: 12040]
    2010-08-17 13:13:57.750000|INFO    |ClientUI      |   | TeamSpeak 3 client version: 3.0.0-beta26 [Build: 12040]
    2010-08-17 13:13:57.750000|INFO    |ClientUI      |   | Qt version: 4.6.2
    2010-08-17 13:13:57.750000|INFO    |ClientUI      |   | Using configuration location: C:/Documents and Settings/Valer/Application Data/TS3Client/ts3clientui_qt.conf
    2010-08-17 13:13:58.250000|INFO    |ClientUI      |   | Last update check was: K aug. 17 10:00:40 2010
    2010-08-17 13:14:03.046875|INFO    |PreProSpeex   |  1| Speex version: speex-1.2beta3
    2010-08-17 13:14:04.375000|CRITICAL|TreeModel     |  1| Already in use clID in addItem, clID was: 391

  2. #2
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,513
    What server are you connecting to? Is it the latest version?

  3. #3
    Join Date
    December 2009
    Location
    Hungary
    Posts
    404
    Its beta 28-pre (12027)

  4. #4
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,513
    Please tell me your Server IP and what channel are you connecting?
    Are you allowed to see server queries?

    Please give me an invite, we wan't to have a look at it tomorrow
    Last edited by dante696; August 17th, 2010 at 03:16 PM.

  5. #5
    Join Date
    January 2010
    Location
    Catalunya
    Posts
    2,350
    Swear that he had already published a reply, but now I can't see

    "Check whether the number of connected users, has reached the total of slots granted "

  6. #6
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,513
    Quote Originally Posted by Jordi View Post
    Swear that he had already published a reply, but now I can't see

    "Check whether the number of connected users, has reached the total of slots granted "
    What are you telling us? We think, that has somethign to do with querrys. We already had such a bug an older client.

  7. #7
    Join Date
    January 2010
    Location
    Catalunya
    Posts
    2,350
    Quote Originally Posted by dante696 View Post
    What are you telling us? We think, that has somethign to do with querrys. We already had such a bug an older client.
    When customers fall to connect, for large servers, it can be for that reason
    It was an idea, but it seems that was a bad idea.

  8. #8
    Join Date
    December 2009
    Location
    Hungary
    Posts
    404
    I have sent you a PM. If its necessary I can give phpMyAdmin and AdminQuery access too.

    (we have a BOT inside top channel, I don't know if its the problem)

  9. #9
    Join Date
    December 2009
    Location
    Hungary
    Posts
    404
    I saw PeterS on our server. Did you find anything that can be related to this crash?

  10. #10
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,513
    Nope :-/
    Can you send me all configs of your client (excluding ts3clientui_qt.secrets.conf)?
    Please don't delete the account.

  11. #11
    Join Date
    June 2008
    Location
    Krün, Germany
    Posts
    510
    Quote Originally Posted by Slater View Post
    I saw PeterS on our server. Did you find anything that can be related to this crash?
    Unfortunately I didn't get that assertion. I took the freedom to grant myself serverquery view power to be able to see the bot, as in a previous similar issue the serverquery bot was the reason for that specific assertion. So far nothing bad happened with several combinations of autosubscribe. The previous issue happened if you switched to the channel with the bot before all channels had arrived after login, but that seems fixed.

    Perhaps we can nail it down how to reproduce the assertion. What are your autosubscribe settings? Which channel do you connect to, the one with the bot? Do users who cannot see the bot due to lack of view power get the assertion with beta-26? Any reliable way to trigger the crash by telling me what exactly to do (autosubscribe/default channel etc)?
    I need a way to get that crash myself, as staring at the code didn't provide any useful insight...

  12. #12
    Join Date
    December 2009
    Location
    Hungary
    Posts
    404
    I always autosubscribe to all channels (-1). Language is english. No plugin or skin or sound installed just defaults. I don't have speciall settings in my client, everything is default (I connect to default channel, not to the bot)

    "Do users who cannot see the bot due to lack of view power get the assertion with beta-26?"

    I don't know about it, so no. Only Server Admins reported immediate crash.

    Any reliable way to trigger the crash by telling me what exactly to do (autosubscribe/default channel etc)?

    Sorry but I can't reproduce it. It just happens randomly after a normal launch and connection. (there was no promlems today though)

    I've sent to Dante my config.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. iOS Crash when connecting to a server
    By Roxasvin28 in forum Bug Reports [EN/DE]
    Replies: 0
    Last Post: July 19th, 2015, 02:45 AM
  2. Connecting to server from client
    By JSpring in forum Linux / FreeBSD
    Replies: 15
    Last Post: May 10th, 2011, 03:58 PM
  3. Client not connecting to my server
    By DragoPanzer in forum Windows
    Replies: 2
    Last Post: December 14th, 2010, 06:07 AM
  4. Replies: 7
    Last Post: July 14th, 2010, 08:55 AM
  5. [DUMP] Crash when Connecting on a Server
    By Linux1990 in forum Windows
    Replies: 0
    Last Post: December 20th, 2009, 02:34 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •