Forum


Notice to all users

We are migrating towards a new forum system located at community.teamspeak.com, as such this forum will become read-only on January 29, 2020

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    Join Date
    July 2010
    Location
    Georgia
    Posts
    5

    Problem with license key?

    Server works fine until I add license key file, after file is entered the server will start, but no connections are allowed. Server was just deleted and reinstalled today using the newest available download.

    Error log is:

    2010-08-28 02:08:10.309459|INFO |ServerLibPriv | | Server Version: 3.0.0-beta27 [Build: 12002], Windows
    2010-08-28 02:08:10.310436|INFO |DatabaseQuery | | dbPlugin name: SQLite3 plugin, Version 2, (c)TeamSpeak Systems GmbH
    2010-08-28 02:08:10.310436|INFO |DatabaseQuery | | dbPlugin version: 3.6.10
    2010-08-28 02:08:10.310436|INFO |DatabaseQuery | | checking database integrity (may take a while)
    2010-08-28 02:08:10.328989|INFO |SQL | | pruning old database log entries where timestamp is older than 90 days
    2010-08-28 02:08:11.119954|INFO |Accounting | | Licensing Information
    2010-08-28 02:08:11.121907|INFO |Accounting | | type : Non-profit
    2010-08-28 02:08:11.122884|INFO |Accounting | | starting date : Thu Jun 03 00:00:00 2010
    2010-08-28 02:08:11.124837|INFO |Accounting | | ending date : Fri Jun 03 00:00:00 2011
    2010-08-28 02:08:11.125813|INFO |Accounting | | max virtualservers: 10
    2010-08-28 02:08:11.127766|INFO |Accounting | | max slots : 512
    2010-08-28 02:08:11.169756|INFO |FileManager | | listening on 0.0.0.0:30033
    2010-08-28 02:08:11.293771|ERROR |VirtualServer | 1| bind failed on 0.0.0.0:9987
    2010-08-28 02:08:11.295724|ERROR |VirtualSvrMgr | | loading VirtualServer(1) failed to start, error: unable to bind network port
    2010-08-28 02:08:11.337714|INFO |VirtualServer | 1| stopped
    2010-08-28 02:08:11.340643|INFO |CIDRManager | | updated query_ip_whitelist ips: 127.0.0.1,
    2010-08-28 02:08:11.342596|INFO |Query | | listening on 0.0.0.0:10011

    Anyone solved this yet?

    If it helps, server wasn't restarted after old teamspeak was removed. Thinking about trying that next.

    Here's the functioning log without the key:

    2010-08-28 02:08:37.463971|INFO |ServerLibPriv | | Server Version: 3.0.0-beta27 [Build: 12002], Windows
    2010-08-28 02:08:37.464948|INFO |DatabaseQuery | | dbPlugin name: SQLite3 plugin, Version 2, (c)TeamSpeak Systems GmbH
    2010-08-28 02:08:37.464948|INFO |DatabaseQuery | | dbPlugin version: 3.6.10
    2010-08-28 02:08:37.465924|INFO |DatabaseQuery | | checking database integrity (may take a while)
    2010-08-28 02:08:37.483501|INFO |SQL | | pruning old database log entries where timestamp is older than 90 days
    2010-08-28 02:08:37.513773|WARNING |Accounting | | Unable to find valid license key, falling back to limited functionality
    2010-08-28 02:08:37.567480|INFO |FileManager | | listening on 0.0.0.0:30033
    2010-08-28 02:08:37.678801|INFO |VirtualServer | 1| listening on 0.0.0.0:9987
    2010-08-28 02:08:37.681731|INFO |CIDRManager | | updated query_ip_whitelist ips: 127.0.0.1,
    2010-08-28 02:08:37.684660|INFO |Query | | listening on 0.0.0.0:10011
    Last edited by Sorris; August 28th, 2010 at 04:47 AM. Reason: more info

  2. #2
    Join Date
    May 2010
    Posts
    6,310
    Hello

    Have you stopped your server before add the licence file ?

    Quote Originally Posted by TheMinz
    Hi, looks like your system cannot bind the ports to Teamspeak because they are already in use.
    Did you shut down the previous instance of the server before starting this one?

  3. #3
    Join Date
    July 2010
    Location
    Georgia
    Posts
    5
    We closed it before adding the license, if that's what your asking

  4. #4
    Join Date
    May 2010
    Posts
    6,310
    what is your start command line ?
    Have set an ts3server.ini file ?

  5. #5
    Join Date
    July 2010
    Location
    Georgia
    Posts
    5
    Just using the defaults, so no ini file made.
    Start the sever with the standard executable in the folder.

    We did the same with the older version, and it worked fine.

  6. #6
    Join Date
    September 2010
    Location
    UK
    Posts
    1
    i just got my license key
    Followed the instructions
    TS works fine and allows people to join, but still only get max 32 clients
    error log in logs

    2010-09-27 21:35:22.506835|INFO |ServerLibPriv | | Server Version: 3.0.0-beta28 [Build: 12264], Windows
    2010-09-27 21:35:22.508789|INFO |DatabaseQuery | | dbPlugin name: SQLite3 plugin, Version 2, (c)TeamSpeak Systems GmbH
    2010-09-27 21:35:22.509765|INFO |DatabaseQuery | | dbPlugin version: 3.6.21
    2010-09-27 21:35:22.510742|INFO |DatabaseQuery | | checking database integrity (may take a while)
    2010-09-27 21:35:22.542968|INFO |SQL | | pruning old database log entries where timestamp is older than 90 days
    2010-09-27 21:35:22.685546|WARNING |Accounting | | Unable to find valid license key, falling back to limited functionality
    2010-09-27 21:35:22.863281|INFO |FileManager | | listening on 0.0.0.0:30033
    2010-09-27 21:35:23.429687|INFO |VirtualServer | 1| listening on 0.0.0.0:9987
    2010-09-27 21:35:23.437500|INFO |CIDRManager | | updated query_ip_whitelist ips: 127.0.0.1,
    2010-09-27 21:35:23.449218|INFO |Query | | listening on 0.0.0.0:10011

    have restarted pc running windows 7 32bit
    have rolled windows back 5 days reinstalled and input the .dat file in again still only get max 32 slots

    have tried using putty and deleting server and recreating server get the error client slots exceeded

    spent 5 hours on this and still no luck

  7. #7
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,513
    This was a linux forum!

    Wehre did you place the license.dat? You have to put that file into the main folder of your server.

  8. #8
    Join Date
    November 2010
    Location
    CZE
    Posts
    3

    Licensekey.dat Problem

    Good morning,
    Have TS3 server runing under Debian stable x86
    Server works fine until I add Licnesekey.dat file in to root folder of "instalation" (is in same directory like ts3server_startscript.sh)

    this is log entry WITH licensekey file (doesnt work)

    [email protected] ~ $ cat /home/ts/teamspeak3-server_linux-x86/logs/ts3server_2010-
    11-29__06_03_06.469087.log
    2010-11-29 06:03:06.469594|INFO |ServerLibPriv | | Server Version: 3.0.0-be
    ta30 [Build: 12998], Linux
    2010-11-29 06:03:06.470332|INFO |DatabaseQuery | | dbPlugin name: SQLite
    3 plugin, Version 2, (c)TeamSpeak Systems GmbH
    2010-11-29 06:03:06.470514|INFO |DatabaseQuery | | dbPlugin version: 3.7.3
    2010-11-29 06:03:06.471142|INFO |DatabaseQuery | | checking database integr
    ity (may take a while)
    2010-11-29 06:03:06.504776|INFO |SQL | | pruning old database log
    entries where timestamp is older than 90 days

    log entry WITHOUT licensekey file (does work)

    [email protected] ~ $ cat /home/ts/teamspeak3-server_linux-x86/logs/ts3server_2010-
    11-29__06_04_32.447596.log
    2010-11-29 06:04:32.448096|INFO |ServerLibPriv | | Server Version: 3.0.0-be
    ta30 [Build: 12998], Linux
    2010-11-29 06:04:32.448904|INFO |DatabaseQuery | | dbPlugin name: SQLite
    3 plugin, Version 2, (c)TeamSpeak Systems GmbH
    2010-11-29 06:04:32.449084|INFO |DatabaseQuery | | dbPlugin version: 3.7.3
    2010-11-29 06:04:32.449702|INFO |DatabaseQuery | | checking database integr
    ity (may take a while)
    2010-11-29 06:04:32.481153|INFO |SQL | | pruning old database log
    entries where timestamp is older than 90 days
    2010-11-29 06:04:32.489539|WARNING |Accounting | | Unable to find valid lic
    ense key, falling back to limited functionality

    2010-11-29 06:04:32.541570|INFO |FileManager | | listening on 0.0.0.0:300
    33
    2010-11-29 06:04:32.702494|INFO |VirtualServer | 1| listening on 0.0.0.0:998
    7
    2010-11-29 06:04:32.704185|INFO |CIDRManager | | updated query_ip_whiteli
    st ips: 127.0.0.1,
    2010-11-29 06:04:32.705635|INFO |Query | | listening on 0.0.0.0:100
    11

    So 1st thing is that with licensekey file log is not complete and I think starting procedure just crash and server doesnt start at all even when status command says that "server is running"
    2nd Without licensekey it work but with only 32slots

    I will be glad for any help that you may offer thank you
    PS: I did stop server b4 adding licensekey file

  9. #9
    Join Date
    December 2009
    Posts
    237
    Hi vodouch,
    Your problem is probably related to the read-write permissions.
    Make sure your licensefile has at least CHMOD 644

    (this error has also been covered a few times already in other threads, your error is another one as the one in Sorris´s post)

    Also :
    Quote Originally Posted by dante696
    This was a linux forum!
    Meaning the thread is now in a Windows forum and does not match your OS.

  10. #10
    Join Date
    November 2010
    Location
    CZE
    Posts
    3

    Still nothing

    I changed rights to 644 and still smae problem nothink changed

  11. #11
    Join Date
    November 2010
    Location
    CZE
    Posts
    3
    Quote Originally Posted by TheMinz View Post
    Hi vodouch,
    Your problem is probably related to the read-write permissions.
    Make sure your licensefile has at least CHMOD 644

    (this error has also been covered a few times already in other threads, your error is another one as the one in Sorris´s post)

    Also :


    Meaning the thread is now in a Windows forum and does not match your OS.
    May be if you can tell me where problem was soved I will it will be faster :-)

  12. #12
    Join Date
    November 2010
    Location
    Arizona
    Posts
    21

    Exclamation

    Quote Originally Posted by dante696 View Post
    This was a linux forum!

    Wehre did you place the license.dat? You have to put that file into the main folder of your server.
    Lic. Key for the non profit for my family and friends TS3 server im running

    Server Windows 2008 Enterprise R2 on a home network with Bandwith of

    http://www.pingtest.net/result/29195673.png

    http://www.speedtest.net/result/1051430590.png

    to my farthest Family Member

    I got the Lic. added it to the root file and it is stating that i have 512 on the server log, but the server still says 32 ?? is this right or is there something else i need to do??

    2010-11-23 22:30:51.146000|INFO |ServerLibPriv | | Server Version: 3.0.0-beta30 [Build: 12998], Windows
    2010-11-23 22:30:51.161600|INFO |DatabaseQuery | | dbPlugin name: SQLite3 plugin, Version 2, (c)TeamSpeak Systems GmbH
    2010-11-23 22:30:51.161600|INFO |DatabaseQuery | | dbPlugin version: 3.7.3
    2010-11-23 22:30:51.192800|INFO |DatabaseQuery | | checking database integrity (may take a while)
    2010-11-23 22:30:51.598400|INFO |SQL | | pruning old database log entries where timestamp is older than 90 days
    2010-11-23 22:30:52.908800|INFO |Accounting | | Licensing Information
    2010-11-23 22:30:52.908800|INFO |Accounting | | type : Non-profit
    2010-11-23 22:30:52.908800|INFO |Accounting | | starting date : Tue Nov 23 00:00:00 2010
    2010-11-23 22:30:52.908800|INFO |Accounting | | ending date : Wed Nov 23 00:00:00 2011
    2010-11-23 22:30:52.908800|INFO |Accounting | | max virtualservers: 10
    2010-11-23 22:30:52.908800|INFO |Accounting | | max slots : 512
    2010-11-23 22:30:52.955600|INFO |FileManager | | listening on 0.0.0.0:30033
    2010-11-23 22:30:53.439200|INFO |VirtualServer | 1| listening on 0.0.0.0:9987
    2010-11-23 22:30:53.439200|INFO |CIDRManager | | updated query_ip_whitelist ips: 127.0.0.1,
    2010-11-23 22:30:53.439200|INFO |Query | | listening on 0.0.0.0:10011

    this is JIC to see what I'm doing to the other side of the world
    http://www.pingtest.net/result/29195852.png
    http://www.speedtest.net/result/1051455796.png
    Last edited by Lowded; November 30th, 2010 at 05:14 PM. Reason: adding pingtest all from my home Server

  13. #13
    Join Date
    February 2006
    Location
    Texas, USA
    Posts
    4,143
    @Lowded

    Your log shows the server recognizes your license. Now you need to edit your server and change the max users You can go as high as 512.

  14. #14
    Join Date
    November 2010
    Location
    Arizona
    Posts
    21

    Red face

    Quote Originally Posted by poisonpanik View Post
    @Lowded

    Your log shows the server recognizes your license. Now you need to edit your server and change the max users You can go as high as 512.
    ok ok then sorry for the DUMB ?? LOL AGAIN

    i was in a Head Trama crash 10-24-09 and , im still relearning all this , where and how do i edit that ???

  15. #15
    Join Date
    February 2006
    Location
    Texas, USA
    Posts
    4,143
    No worries Go to TOOLS->EDIT VIRTUAL SERVER

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Just got my NPL license...but there is one problem...
    By Lazerus in forum General Questions
    Replies: 4
    Last Post: May 9th, 2014, 06:47 PM
  2. License Key Problem
    By Di0g0 in forum Server Support
    Replies: 1
    Last Post: May 22nd, 2013, 12:21 PM
  3. License problem
    By SirRoyce in forum Server Support
    Replies: 4
    Last Post: March 16th, 2011, 12:01 AM
  4. License problem
    By nsateam in forum Server Support
    Replies: 0
    Last Post: January 4th, 2010, 09:11 PM
  5. Problem with the License
    By Phillip)oO) in forum Server Support
    Replies: 3
    Last Post: December 21st, 2009, 08:59 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •