Forum


Notice to all users

We are migrating towards a new forum system located at community.teamspeak.com, as such this forum will become read-only on January 29, 2020

Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Join Date
    September 2005
    Location
    Houston
    Posts
    26

    Teamspeak server takes forever to load.

    I am having an issue where TeamSpeak Server is taking forever to load and launch. a few weeks ago, it would launch very quickly, and if it shutdown it would relaunch quickly.

    i updated to beta 28 and it takes forever to load, i even downgraded back to 27 and it loads quicker then 28 but it doesn't load as fast as it used to a week or two ago.

    I can't understand it, I haven't changed anything hardware or software wise on the server computer.

    I'm using Windows XP 32-bit

    Betas 27 and 28.

  2. #2
    Join Date
    May 2010
    Posts
    6,310
    Hello

    Can you show us your server log when your start your beta 28 ?

  3. #3
    Join Date
    September 2005
    Location
    Houston
    Posts
    26
    2010-09-14 22:44:37.937500|INFO |ServerLibPriv | | Server Version: 3.0.0-beta28 [Build: 12264], Windows
    2010-09-14 22:44:37.937500|INFO |DatabaseQuery | | dbPlugin name: SQLite3 plugin, Version 2, (c)TeamSpeak Systems GmbH
    2010-09-14 22:44:37.937500|INFO |DatabaseQuery | | dbPlugin version: 3.6.21
    2010-09-14 22:44:37.937500|INFO |DatabaseQuery | | checking database integrity (may take a while)
    2010-09-14 22:48:40.781250|INFO |SQL | | pruning old database log entries where timestamp is older than 90 days
    2010-09-14 22:48:40.781250|INFO |SQL | | pruning old guest clients where last connected time is older than 30 days, clients to remove: 1
    2010-09-14 22:48:42.515625|INFO |Accounting | | Licensing Information
    2010-09-14 22:48:42.515625|INFO |Accounting | | type : Non-profit
    2010-09-14 22:48:42.515625|INFO |Accounting | | starting date : Fri Aug 06 00:00:00 2010
    2010-09-14 22:48:42.515625|INFO |Accounting | | ending date : Sat Aug 06 00:00:00 2011
    2010-09-14 22:48:42.531250|INFO |Accounting | | max virtualservers: 10
    2010-09-14 22:48:42.531250|INFO |Accounting | | max slots : 512
    2010-09-14 22:48:42.593750|INFO |FileManager | | listening on 0.0.0.0:30033
    2010-09-14 22:48:43.015625|INFO |VirtualServer | 1| listening on 0.0.0.0:51000
    2010-09-14 22:48:43.015625|INFO |CIDRManager | | updated query_ip_whitelist ips: 127.0.0.1,
    2010-09-14 22:48:43.015625|INFO |Query | | listening on 0.0.0.0:10011
    2010-09-14 22:49:16.359375|INFO |VirtualServer | 1| client connected 'Adm-Exeider (CC23rd)'(id:3) from 192.168.1.1:57176

  4. #4
    Join Date
    September 2005
    Location
    Houston
    Posts
    26
    I posted by log, can anyone take a look at it please, and tell me why my TS 3 server takes forever to load. It also uses 99 percent processor for a few minutes when it first boots up, it never used to do that before.
    Last edited by AgentExeider; September 24th, 2010 at 10:35 PM.

  5. #5
    Join Date
    September 2005
    Location
    Houston
    Posts
    26
    I've noticed in alot of other threads that mention high load at start up, all the logs have an entry

    checking database integrity (may take a while)

    could this integrity check, be doing that, maxing our CPUs, and slowing down start up?

    Is there a way to turn this off, or run a simpler check, or run it less often?

  6. #6
    Join Date
    September 2005
    Location
    Houston
    Posts
    26
    can someone help me???

  7. #7
    Join Date
    February 2006
    Location
    Texas, USA
    Posts
    4,143
    Same problem with beta 29?

  8. #8
    Join Date
    September 2005
    Location
    Houston
    Posts
    26
    yes i am having the same issue with beta 29

  9. #9
    Join Date
    June 2002
    Location
    Krün / Germany
    Posts
    1,638
    try to remove all log entries out of database

  10. #10
    Join Date
    September 2005
    Location
    Houston
    Posts
    26
    how do I remove the log entries out of the database?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. TS takes long time to load connection
    By FinalKiller0 in forum Windows
    Replies: 7
    Last Post: October 7th, 2011, 02:07 PM
  2. Link wont load or takes forever
    By EvanM07 in forum Bug Reports [EN/DE]
    Replies: 5
    Last Post: November 25th, 2010, 04:31 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •