Forum

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 91
  1. #31
    Join Date
    October 2010
    Location
    Warsaw / Poland
    Posts
    296
    Yeah, but I can't find any other possible solution of being unable to connect to the teamspeak if machine and server run fine and this thing happens after some sort of time. It's definitely network problem.

  2. #32
    Join Date
    December 2009
    Location
    UK
    Posts
    768
    Quote Originally Posted by PhilWhite View Post
    The logs don't show anything interesting
    Just taken another look at those screenshots & IMO they show something very interesting. Seems to me that Teamspeak can't connect to the accounting server to verify your license (what sort of license do you have?). Since it can't connect to the accounting server and verify your license it shuts your Teamspeak server down.

    Not sure of the hostname / IP address of the accounting server, you can probably find that information on these forums. If it is a hostname it's looking for do you have DNS available to the VPS so it can resolve that hostname?

    Edit: Not awake yet, I think normal behaviour when a license can't be verified is to fall back on the non-licensed 32 slot mode

  3. #33
    Join Date
    December 2009
    Location
    UK
    Posts
    768
    Take a look at this thread for accounting server / shutdown issues, might answer your problem

  4. #34
    Join Date
    July 2012
    Posts
    20
    I'm using NPO License, Static IP (Obviously. I don't think I've ever seen a VPS with a dynamic ip D, nMap scans normally show any ports that are open on the VPS (Whether or not it's running anything). nMap is a security scanner in my opinion, but it's normally used to exploit open ports and gain access to remote PC's without permission. I normally get very accurate results from nMap. I've scanned before and after I've launched the TS server. I'd rather not do it again, because when I scan with nMap, all of the ports close up again.

    I'm checking out the thread that someone linked me to. I really appreciate the responses. My VPS provider wouldn't help me.

    Quote Originally Posted by Air SeaTac View Post
    I think you may be misinterpreting what nMap is telling you, when TS3 is running the ports will show as being open because TS3 is able to respond. When TS3 shuts down there's nothing to respond on those ports so they're shown as closed.

    Out of curiosity, how are you running TS3 on the server? I also run a Windows Server 2003 VPS & set the TS3 server up as a service using srvany & instsrv, it's probably because of this I don't see the icon you mention.
    How exactly do you go about doing that? I was looking in that area, but this is the first time I've had a Windows VPS.


    ~~EDIT~~

    Did the suggestion on this thread:
    I had this result: http://vvcap.net/db/GRP0-cGhI-NCn4kQEcea.htp
    The console on the left is the server, the console on the right is my personal PC.

    So the issue seems to be the connection to the accounting servers.
    Last edited by PhilWhite; July 11th, 2012 at 06:33 PM.

  5. #35
    Join Date
    December 2009
    Location
    UK
    Posts
    768
    I'll repeat my question about DNS, does your VPS have DNS services available, either self hosted or provided by your host? Seems to me from your last screenshot that your VPS just can't resolve accounting.teamspeak.com, try doing a ping or tracert to any other hosts & see if the results are the same

  6. #36
    Join Date
    January 2010
    Location
    Germany
    Posts
    2,029
    Check the DNS Settings on your Server and change the DNS Server to some proper Server like 8.8.8.8 for example, since obviously the one you are currently using on the server sucks.

  7. #37
    Join Date
    July 2012
    Posts
    20
    The only DNS that's ever been used is ts3dns.com

    Screenshots in my post above show results from ping attempts.

  8. #38
    Join Date
    December 2009
    Location
    UK
    Posts
    768
    ts3dns.com will only help people connect to your Teamspeak server, it won't help your Teamspeak server connect to external services like the Teamspeak accounting server, you need to point your VPS to some DNS servers such as those at OpenDNS (208.67.222.222 & 208.67.220.220) so Teamspeak (amongst other things) know how to get to other hosts on the internet.

    To prove if it really is a DNS issue, try again pinging accounting.teamspeak.com, then try pinging 62.146.63.84, let me know the results.

  9. #39
    Join Date
    July 2012
    Posts
    20
    The first time I did this(a few days ago), it failed.

    ping accounting.teamspeak.com
    http://vvcap.net/db/WgIzTC0X3LDS0nO8roNx.htp

    ping 62.146.63.84
    http://vvcap.net/db/I1vyjSGqJ3z0DmKClkYI.htp

  10. #40
    Join Date
    December 2009
    Location
    UK
    Posts
    768
    Well that's one problem solved (hopefully), what do the Teamspeak logs now say when you try to start it?

  11. #41
    Join Date
    July 2012
    Posts
    20
    http://vvcap.net/db/A0mdaD2YKyNrGn4arBF2.htp

    That was right after the TS3 server crashed

  12. #42
    Join Date
    December 2009
    Location
    UK
    Posts
    768
    I would suggest getting someone to look at your VPS, I think it's the server that's the problem, not Teamspeak

  13. #43
    Join Date
    March 2013
    Posts
    2
    same problem here, windows server 08 r2,
    worked for month - now since ~ 2 weeks i cant resolv external ip.
    no settings were changed since a long time ago.

    i deactivated upnp on my router since this big wound has been found in intelupnp library - changed back, but doenst work too.

  14. #44
    Join Date
    March 2013
    Posts
    2
    ah lol....
    got it

    vm adapter was activated...

  15. #45
    Join Date
    June 2014
    Posts
    2

    Server failed to retrieve WAN ip

    Hey guys,
    I have recently hosted my own TS server for a week now. So far, I haven't had any problems until now.
    The problem is the fact that my server cannot retrieve the WAN ip. Usually when you right-click the TS3 server icon, it shows 3 things: "About; Wan IP; Exit". Then if you click on Wan IP, usually it shows: "Request; (your Wan IP)". In my case, when I click on Wan IP it shows: "Request; Needs to be requested".

    I have portforwarded the ports: 9987, 10011, 30033. I have checked them and they're OPEN.
    I have a DYNAMIC IP (yes, I know that I should use a STATIC IP...), but the thing is I can't figure out how to setup a static IP. I have tried using "Portforward Setup Static IP Address", but no results. Also, my ISP has stopped giving out static IP to regular customers.
    Also, I'm hosting the server on my own computer so no VPS.
    My firewall allows "ts3server_win64.exe" to communicate through Windows Firewall.
    I have tried to set up a new server from scratch, I still have the same problem.

    Here's the last log:
    2014-06-12 19:37:21.149278|INFO |ServerLibPriv | | TeamSpeak 3 Server 3.0.10.3 (2014-01-01 16:28:39)
    2014-06-12 19:37:21.149278|INFO |ServerLibPriv | | SystemInformation: Windows 7 SP1 (7601) x64 (AMD or Intel) Binary: 64bit
    2014-06-12 19:37:21.150278|INFO |DatabaseQuery | | dbPlugin name: SQLite3 plugin, Version 2, (c)TeamSpeak Systems GmbH
    2014-06-12 19:37:21.150278|INFO |DatabaseQuery | | dbPlugin version: 3.7.3
    2014-06-12 19:37:21.150278|INFO |DatabaseQuery | | checking database integrity (may take a while)
    2014-06-12 19:37:21.182279|WARNING |Accounting | | Unable to find valid license key, falling back to limited functionality
    2014-06-12 19:37:23.664421|INFO | | | Puzzle precompute time: 2471
    2014-06-12 19:37:23.665421|INFO |FileManager | | listening on 0.0.0.0:30033
    2014-06-12 19:37:23.726425|INFO |CIDRManager | | updated query_ip_whitelist ips: 127.0.0.1,
    2014-06-12 19:37:23.727425|INFO |Query | | listening on 0.0.0.0:10011
    2014-06-12 19:37:31.237855|ERROR |GetWanIP | | failed to retrieve WAN ip
    If anyone can help me please, it will be really appreciated.

    Thanks in advance!
    Last edited by iPhoKing; June 12th, 2014 at 08:45 PM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: July 8th, 2015, 10:39 AM
  2. [Resolved] Add "Channel" Text Location to "Sent poke" and back to "Received poke"
    By PatPeter in forum Suggestions and Feedback
    Replies: 2
    Last Post: May 9th, 2013, 06:09 AM
  3. Can I use "whisper" to enable a "Public" and "Private" channel?
    By DadisAjax in forum General Questions
    Replies: 2
    Last Post: June 28th, 2012, 11:59 PM
  4. Replies: 0
    Last Post: February 12th, 2011, 11:32 AM
  5. [Already Requested] Suggestion"Open in new tab" in bookmarks
    By IKShadow in forum Suggestions and Feedback
    Replies: 6
    Last Post: March 12th, 2010, 01:38 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •