Forum

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 49 of 49
  1. #46
    Join Date
    June 2008
    Posts
    17,714
    What does your client log print when you get that error message?
    When sending me private messages: Please make sure to include reference link to your forum thread or post.

    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread?

  2. #47
    Join Date
    August 2012
    Posts
    4
    In answer to your request for more information on my bug thread

    This is the log entry for the Error, could not open Capture Device message

    14/05/2019 15:31:01 Windows Audio Session Devel DeviceDeleteList::wait_for_deletes - enter - DeviceDeleteList
    14/05/2019 15:31:01 Windows Audio Session Devel DeviceDeleteList::wait_for_deletes - leave - DeviceDeleteList
    14/05/2019 15:31:01 CapSoundSet Error Failed to open capture device when updating capture system: 2321
    14/05/2019 15:31:01 Windows Audio Session Debug WAS:penDevice-enter - {0.0.0.00000000}.{76d3b384-fac4-4eb0-8474-421d585cc721}
    14/05/2019 15:31:01 Windows Audio Session Devel Mix Format: SRate:16000 Bitrate: 32 Channels: 2 - Communication Path (Turtle Beach Z60 Chat Audio)
    14/05/2019 15:31:01 Windows Audio Session Devel Initializing with mix format. - Communication Path (Turtle Beach Z60 Chat Audio)
    14/05/2019 15:31:01 Windows Audio Session Info Initialized with 2 channels in 32bit, 16kHz. - Communication Path (Turtle Beach Z60 Chat Audio)
    14/05/2019 15:31:01 Windows Audio Session Devel WAS Buffer size: 352 - Communication Path (Turtle Beach Z60 Chat Audio)
    14/05/2019 15:31:01 Windows Audio Session Debug WAS:penDevice-leave - {0.0.0.00000000}.{76d3b384-fac4-4eb0-8474-421d585cc721}
    14/05/2019 15:31:01 Windows Audio Session Debug WAS::startDevice-enter - {0.0.0.00000000}.{76d3b384-fac4-4eb0-8474-421d585cc721}
    14/05/2019 15:31:01 Windows Audio Session Debug WAS::startDevice-leave - {0.0.0.00000000}.{76d3b384-fac4-4eb0-8474-421d585cc721}
    14/05/2019 15:31:01 CapSoundSet Error Error setting PreProcessorConfigValues onPTTActivated: 2304
    Which means nothing to me lol

  3. #48
    Join Date
    June 2008
    Posts
    17,714
    I do not have a solution for this.
    Last time i saw these error messages was around 2012 and it was a driver problem.
    Code:
    CapSoundSet Error Failed to open capture device when updating capture system: 2321 
    ....
    CapSoundSet Error Error setting PreProcessorConfigValues onPTTActivated: 2304
    What i can offer are these posts from the past. You can try these things and maybe you can solve it that way.

    Quote Originally Posted by dante696 View Post
    Maybe this helps you:
    - Use another USB Slot
    - Remove your Headset from any usb cable extender or usb hub.
    - Try to setup the device directly under Tools > Options > "Playback" and "Recoding". Also try direct sound and windows audio session.
    Quote Originally Posted by Chris View Post
    Seems to be a driver issue, what driver versions are you using (Both Headset (if any) and sound drivers)?
    You can try and reinstall your sound / headset drivers. Make sure to install the latest version.
    Also try the following:
    If you have echo cancellation enabled - disable it and test it again (Tools -> options -> capture)
    Try setting another capture format in windows (Right click speaker in systray -> Recording -> dbl click microphone -> Advanced)
    Try direct sound (tools -> options -> capture)
    When sending me private messages: Please make sure to include reference link to your forum thread or post.

    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread?

  4. #49
    Join Date
    August 2012
    Posts
    4
    I have tried all of those suggestions with no joy. So I'll have to keep on using the headset directly.

    This problem with TS3 seems to be similar to a problem I am having with DayZ, which is the only other application I have that cannot use the default capture device, but unfortunately DayZ does not offer the option to directly select the capture device, so I have lost voip completely in the game.

    It was working fine up until recent windows updates (not sure which one), so I am helpless to solve the issue Microsoft have created, which is why I hate Windows.

    Thanks for your help.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Error, Could not open Capture device???
    By Alfred_Timperley in forum General Questions
    Replies: 0
    Last Post: December 28th, 2015, 07:03 PM
  2. Error Could Not Open Capture Device
    By |DHC|John in forum Windows
    Replies: 0
    Last Post: March 26th, 2014, 04:06 PM
  3. Error, could not open Capture Device.
    By feral in forum Windows
    Replies: 1
    Last Post: January 5th, 2012, 05:05 PM
  4. Error: Could not open selected capture device. HELP!!!!!
    By CrispyFries in forum Bug Reports [EN/DE]
    Replies: 0
    Last Post: August 19th, 2011, 08:02 PM
  5. Replies: 1
    Last Post: April 19th, 2011, 07:47 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •