Forum


Notice to all users

We are migrating towards a new forum system located at community.teamspeak.com, as such this forum will become read-only on January 29, 2020

Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Join Date
    May 2011
    Posts
    3

    Question TS3_RC1 server stops after a few seconds

    Hello all

    I am trying to upgrade my TS3 server from beta29 to RC1. When I copy the files and folders over and start the service, it stops after a couple seconds. I have now installed a fresh version of it, and started it, everything works. I stop the service and copy over my ts3server.sqlitedb to the working folder, and I get the same results, service stops after a few seconds. Is there something I need to do to my db to get it to work with RC1?
    We are running this on a Windows server 2003 x64 version.

    Thanks in advance.

  2. #2
    Join Date
    May 2010
    Posts
    6,310
    Hello

    Do you get an error or information message in the server log ?
    Please post it here.

    We just can guess without more information...

  3. #3
    Join Date
    December 2010
    Location
    United Kingdom
    Posts
    340

    Exclamation Database is malformed db open()*

    Hello please help me fix this.. issue.

    2011-05-17 17:43:57.754782|ERROR |DatabaseQuery | | db_open() select * from clients where not exists (select id1 from group_server_t error: database disk image is malformed
    2011-05-17 17:43:57.755095|ERROR |DatabaseQuery | | db_open() select * from clients where not exists (select id1 from group_server_t error: database disk image is malformed

    how fix this ?
    http://84.234.23.71/ts3logs/ts3serve..._42.890232.log

  4. #4
    Join Date
    January 2010
    Location
    USA
    Posts
    33
    This means your database is corrupted and you need to restore to a backup database if you don't have backup then you may need to delete your database and start over this means all your groups, channels and users well be deleted without someone looking at your database file no one well know how to fix it so your best bet is to make a copy of the bad database and find a good friend you can trust that knows how to repair the databases. Don't post it here thats just a bad idea lol even everyone well have your server db vary bad idea.

  5. #5
    Join Date
    May 2011
    Posts
    3
    Sorry about that, I though I pasted it in the message... Server log is below

    2011-05-29 00:31:26.581875|INFO |ServerLibPriv | | Server Version: 3.0.0-rc1 [Build: 14468], Windows
    2011-05-29 00:31:26.581875|INFO |DatabaseQuery | | dbPlugin name: SQLite3 plugin, Version 2, (c)TeamSpeak Systems GmbH
    2011-05-29 00:31:26.581875|INFO |DatabaseQuery | | dbPlugin version: 3.7.3
    2011-05-29 00:31:26.581875|INFO |DatabaseQuery | | checking database integrity (may take a while)
    2011-05-29 00:31:29.691250|ERROR |DatabaseQuery | | db_exec failed database disk image is malformed
    2011-05-29 00:31:29.691250|ERROR |DatabaseQuery | | integrity_check faileddatabase disk image is malformed
    2011-05-29 00:31:29.691250|CRITICAL|ServerLibPriv | | Server() DatabaseError database disk image is malformed

  6. #6
    Join Date
    December 2010
    Location
    United Kingdom
    Posts
    340
    my server work properly but if i want change group channel for serveradmin it says invalid client ID or im going to view logs also same invalid client ID why ?? how to fix it i dont want restore my database iv got too many users to lst them and channels too ...

    please just help me how ?

    btw u said every one have my server DB how ? i didint share my server DB only log from server

  7. #7
    Join Date
    January 2010
    Location
    USA
    Posts
    33
    Quote Originally Posted by hunterpl View Post
    btw u said every one have my server DB how ? i didint share my server DB only log from server
    I was sleepy when i posted this i was only asking you not to post your database file on fourms in the back of my mind i was seeing someone doing this lol i was like I better say something .
    As i said before the "database disk image is malformed" is a SQLite corrupted database error.

    I don't think there's going to be a easy fix for you. Your going to need to get someone to look inside your database and fix with a database editor. I am guessing your not a big business and you don't want to pay someone to repair your database, so the easiest thing i can think of is to use something like Webinterface by Psychokiller to backup your channels and users then make new database import all that data to the new database and hope this is the easy fix and hope your not copying bad info on a new database.

  8. #8
    Join Date
    May 2011
    Posts
    3
    So is there any way to fix the database? The really strange thing is the database as is works in beta 29 with out a problem, but gives the error above with RC1.

    Also i wonder why this was moved to the client forum? It's a server problem

  9. #9
    Join Date
    April 2011
    Posts
    15
    PL: Witaj Hunter
    ENG: just make a dump from corrupted DB:
    Code:
    sqlite3 ts3server.slitedb dump > my_base.sql
    and create new:
    Code:
    sqlite3 new_base.sqlitedb < my_base.sql
    and rename a new base to ts3server.sqlitedb

    restart your server

  10. #10
    Join Date
    December 2010
    Location
    United Kingdom
    Posts
    340
    Quote Originally Posted by lord2105 View Post
    PL: Witaj Hunter
    ENG: just make a dump from corrupted DB:
    Code:
    sqlite3 ts3server.slitedb dump > my_base.sql
    and create new:
    Code:
    sqlite3 new_base.sqlitedb < my_base.sql
    and rename a new base to ts3server.sqlitedb

    restart your server

    [email protected]:/home/hunterpl/ts3# sqlite3 ts3server.sqlitedb dump > my_base.sql
    Error: near "dump": syntax error

    i did with ".dump and work"
    Code:
    sqlite3 ts3server.sqlitedb .dump > my_base.sql
    and after:
    Code:
    sqlite3 new_base.sqlitedb < my_base.sql
    and it work thank you so much for this

    some additional info from logs:

    2011-06-07 14:13:22.849963|DEBUG |DatabaseQuery | | lock-counter: 1
    2011-06-07 14:13:24.905683|DEBUG |DatabaseQuery | | lock-counter: 101
    2011-06-07 14:13:26.944379|DEBUG |DatabaseQuery | | lock-counter: 201

    2011-06-07 14:16:51.063593|DEBUG |DatabaseQuery | | lock-counter: 301
    2011-06-07 14:16:53.111249|DEBUG |DatabaseQuery | | lock-counter: 401
    2011-06-07 14:16:55.161331|DEBUG |DatabaseQuery | | lock-counter: 501
    2011-06-07 14:16:57.215841|DEBUG |DatabaseQuery | | lock-counter: 601

    i dont know what is this.
    Last edited by hunterpl; June 7th, 2011 at 04:22 PM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [Resolved] Query Notification stops after 60 seconds inactivity
    By Saelyth in forum Server Support
    Replies: 20
    Last Post: November 21st, 2014, 08:21 AM
  2. Server closes after some seconds
    By CRC Mismatch in forum Windows
    Replies: 9
    Last Post: October 10th, 2010, 08:51 PM
  3. Server disconnects after a few seconds
    By HeWhoGames in forum Windows
    Replies: 3
    Last Post: September 6th, 2010, 09:19 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •