Forum


Notice to all users

We are migrating towards a new forum system located at community.teamspeak.com, as such this forum will become read-only on January 29, 2020

Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Join Date
    May 2007
    Location
    Eastern NC
    Posts
    1,801

    one click addon install file structure and requirements

    Need to know how to fill the one click addons install (compressed) files: .ts3_addon, .ts3_iconpack, .ts3_plugin, .ts3_soundpack, .ts3_style and ts3_translation.

    Guess there will need to be a config/script in the root area of the compressed file, will need structure of that also.

  2. #2
    Join Date
    December 2009
    Location
    Germany
    Posts
    38
    yeah, this would be nice

  3. #3
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,513
    Just create a normal folder with your content.
    Now compress it into the zip format.
    Remove .zip from filename and add on of our file endings.
    The ending has nothing to do with the content. These file relations where added to show the user, what kind of addon it is.

    You only can use these addons for the root folder.
    plugins , sound , gfx , styles , translations

    Code:
    How to build your Addon.
    Example for overlay. It needs to be stored in..
    ... C:\Program Files\TeamSpeak 3 Client\plugins\ts3overlay and in
    ... C:\Program Files\TeamSpeak 3 Client\plugins
    
    1. Start with a new directory called "plugins" and put the sub folder called "ts3overlay"
    
    How it looks now
    plugins
       |--ts3overlay
    
    2. The file "dx_overlay_plugin.dll" has to be moved into the folder plugins.
    Now copy the rest into folder "ts3overlay"
    
    How it looks now (with folder content)
    plugins (dx_overlay_plugin.dll)
       |--ts3overlay (3rd party; styles; config_default.ini ....) 
    
    
    3. Now create a file called "package.ini" and write your text in it
    Name        = TS3 Overlay
    Type        = Plugin
    Author      = TeamSpeak Systems GmbH
    Version     = 1.0
    Description = "This is the Ts3 Overlay\nThis Plugin does work under windows only)"
    
    /n < for new line and please dont use any special character, they won't work.
    
    4. Move package.ini into the root folder of your addon
    
    How it looks now (with folder content)
    
    package.ini
    plugins (dx_overlay_plugin.dll)
       |--ts3overlay (3rd party; styles; config_default.ini ....) 
    
    5. Compress your files into the .zip format and rename it to .ts3_xxxxx
    
    You can decide to choose any of these endings for yur file.
    Last edited by dante696; May 30th, 2011 at 12:50 PM. Reason: type of typo
    When sending me private messages: Please make sure to include reference link to your forum thread or post.

    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread?

  4. #4
    Join Date
    May 2007
    Location
    Eastern NC
    Posts
    1,801
    So if I have a plugin that is written for all of Win32, Win64, Linux-x86, Linux-amd64 and Mac OS X can you put all of them in the plugins folder and only the proper one for the system running package_inst get extracted? Since the add-ons web site currently only supports one download file per plugin it would make sense to have package_inst support this. Or the add-ons site should be updated to allow five downloads per add-on, one for each supported OS/arch. Then the users would just from a dropdown select the OS/arch they want to download on the add-ons site.
    Last edited by Screech; May 30th, 2011 at 12:34 PM.

  5. #5
    Join Date
    May 2007
    Location
    Eastern NC
    Posts
    1,801
    Oh and thank you for the info.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: April 1st, 2014, 03:43 AM
  2. [Suggestion] a few UI and file structure ideas
    By Fates in forum Suggestions and Feedback
    Replies: 5
    Last Post: February 5th, 2013, 09:23 PM
  3. [Problem] One Click Install (package_inst.exe On Vista does not work
    By sgtrwe in forum Suggestions and Feedback
    Replies: 10
    Last Post: June 14th, 2011, 03:28 PM
  4. Replies: 0
    Last Post: April 26th, 2010, 10:32 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •