Forum

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Join Date
    October 2011
    Posts
    5

    Solved How to set Default Channel in iOS?

    New user on iPad. I don't see how to specify a Default Channel to log into.

    This functionality is important to me as I share server access.

    It is not an obvious feature (like on my desktop version), so I'm hoping there is a workaround.

    Thanks,

    Scott

  2. #2
    Join Date
    January 2003
    Posts
    53
    Hello,

    The option to set a default channel to join will be a available in an upcoming version of the iOS client.

    regards,
    -Ben

  3. #3
    Join Date
    April 2009
    Location
    Australia
    Posts
    75
    Any chance this will be coming soon? The server I connect to is huge and it would make it much easier...

  4. #4
    Join Date
    August 2012
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by Ben View Post
    Hello,

    The option to set a default channel to join will be a available in an upcoming version of the iOS client.

    regards,
    -Ben
    Am I missing the method to do this, or has it not made it into the program yet?

  5. #5
    Join Date
    August 2012
    Posts
    40
    Quote Originally Posted by Ben View Post
    Hello,

    The option to set a default channel to join will be a available in an upcoming version of the iOS client.

    regards,
    -Ben
    When will there be an update for iOS ? Missing that and also miss the File Explorer

  6. #6
    Join Date
    April 2009
    Location
    Australia
    Posts
    75
    Hopefully "soon" means less than a year...

  7. #7
    Join Date
    August 2012
    Posts
    40
    We will hope


    Sent from my iPad using Tapatalk HD

  8. #8
    Join Date
    May 2012
    Posts
    13
    Is this possible yet, or has the year mark come and gone without implementing this?

  9. #9
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,258
    The next client update has such an option direct in the favorite, where you have a slider.
    This slider sets the current channel as your new default channel.
    When sending me private messages: Please make sure to include reference link to your forum thread or post.

    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread?

  10. #10
    Join Date
    April 2009
    Location
    Australia
    Posts
    75
    Can't wait...

  11. #11
    Join Date
    December 2012
    Location
    Bavaria, DE
    Posts
    120
    Spaldo im too

  12. #12
    Join Date
    April 2009
    Location
    Australia
    Posts
    75
    Hi, this feature was in the latest iPhone app change log. However, there is no setting in the app to set the default channel ?

  13. #13
    Join Date
    January 2010
    Location
    El Prat de Llobregat (Barcelona, Spain)
    Posts
    2,698
    Quote Originally Posted by Spaldo View Post
    Hi, this feature was in the latest iPhone app change log. However, there is no setting in the app to set the default channel ?
    Well, I have Android but users with iOS have explained to me how to do it:

    Connect to the server from bookmarks
    Move to the channel
    Scoll the screen to see "Bookmarks" and select the conection again
    Press the button "Default Channel" to memorize the channel in this bookmark
    Save the changes
    Reconnect

  14. #14
    Join Date
    April 2009
    Location
    Australia
    Posts
    75
    Quote Originally Posted by PotaBlava View Post
    Well, I have Android but users with iOS have explained to me how to do it:

    Connect to the server from bookmarks
    Move to the channel
    Scoll the screen to see "Bookmarks" and select the conection again
    Press the button "Default Channel" to memorize the channel in this bookmark
    Save the changes
    Reconnect
    Thanks for the reply PotaBlava. I didn't think of doing it that way...

    You are right, that appears to let me select the default channel that way.

    It is a shame it wasn't more intuitive and either let you select it from the bookmark regardless of connection or have a message saying you need to be connected to use that function.

    Either way, thanks for the post, it helped.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: August 5th, 2013, 01:56 PM
  2. [Resolved] [REQUEST]Find channel in channel tree after connecting to Default Channel
    By Slater in forum Suggestions and Feedback
    Replies: 16
    Last Post: June 3rd, 2011, 03:21 PM
  3. Assign non-default channel group when user joins channel.
    By Morfi in forum Permission System
    Replies: 0
    Last Post: May 15th, 2010, 09:06 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •