Forum

Page 1 of 7 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 99
  1. #1
    Join Date
    November 2006
    Location
    UK
    Posts
    8

    Feedback about the "TeamSpeak 3 Package Installer"

    i have looked at the addons pages, but i cant find the package installer.
    can you help me please?

  2. #2
    Join Date
    December 2009
    Location
    Germany, Cologne
    Posts
    1,353
    This is a TS-Client integrated Feature.

    If you create a Pack you only have to do what you see at the Code from Peter.

  3. #3
    Join Date
    January 2010
    Location
    Catalunya
    Posts
    2,350
    Well, we decided to use the package installer for our translations.
    No problem with Firefox and Chrome. But Explorer-9 says it's a file.zip.
    Last edited by Jordi; January 30th, 2012 at 10:50 PM.

  4. #4
    Join Date
    January 2010
    Location
    El Prat de Llobregat (Barcelona, Spain)
    Posts
    2,698
    Hello.

    How to include accents in the description field? is it possible?

    Greetings.

  5. #5
    Join Date
    June 2008
    Posts
    17,479
    Save the package.ini as a UTF8 file
    (Yes i have tesed that with russian language.)
    When sending me private messages: Please make sure to include reference link to your forum thread or post.

    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread?

  6. #6
    Join Date
    January 2010
    Location
    Catalunya
    Posts
    2,350
    Quote Originally Posted by dante696 View Post
    Save the package.ini as a UTF8 file
    (Yes i have tesed that with russian language.)
    A little problem, in UTF8, don't show the box Name content.


    edit
    There are any possibility to translate the installer's labels?.
    Last edited by Jordi; December 5th, 2011 at 11:32 AM.

  7. #7
    Join Date
    June 2008
    Posts
    17,479
    As said i have tested the installer with russian letters.

    And not you can't translate the package installer.
    Attached Images Attached Images  
    When sending me private messages: Please make sure to include reference link to your forum thread or post.

    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread?

  8. #8
    Join Date
    June 2008
    Location
    Krün, Germany
    Posts
    510
    Quote Originally Posted by Jordi View Post
    There are any possibility to translate the installer's labels?.
    Well, currently that would be only possible if you a) get an empty translation file to start with (I can provide that) and if b) the exe would load the translation dynamically from the <TS3>\translations\ directory (I'd need to do some minor code changes for that). Right now English is the standard language and a German translation is built into the exe. If there is demand for user-added translation, I could make those changes and provide the TS files. Adding user-generated content to the exe is probably no good idea, because that could only be updated with a new TeamSpeak client version, so dynamically loading like the main client sounds much better to me.

  9. #9
    Join Date
    January 2010
    Location
    Catalunya
    Posts
    2,350
    Quote Originally Posted by PeterS View Post
    Well, currently that would be only possible if you a) get an empty translation file to start with (I can provide that) and if b) the exe would load the translation dynamically from the <TS3>\translations\ directory (I'd need to do some minor code changes for that). Right now English is the standard language and a German translation is built into the exe. If there is demand for user-added translation, I could make those changes and provide the TS files. Adding user-generated content to the exe is probably no good idea, because that could only be updated with a new TeamSpeak client version, so dynamically loading like the main client sounds much better to me.
    The installer's translation isn't really something vital, but helps to improve the Multilingual image.
    For our part we are open to collaborate with 2 languages​​, Spanish(_es) and Catalan(_ca).

  10. #10
    Join Date
    January 2010
    Location
    Catalunya
    Posts
    2,350
    Quote Originally Posted by dante696 View Post
    Quote Originally Posted by Jordi View Post
    A little problem, in UTF8, don't show the box Name content.
    As said i have tested the installer with russian letters.
    Solved
    With Notepad ++ is required to encode: UTF-8 without BOM
    With PSPad any problem with UTF-8
    Last edited by Jordi; December 6th, 2011 at 10:13 AM. Reason: typo

  11. #11
    Join Date
    June 2008
    Location
    Krün, Germany
    Posts
    510
    Quote Originally Posted by Jordi View Post
    The installer's translation isn't really something vital, but helps to improve the Multilingual image.
    I agree and created a ticket for that as new feature. I cannot promise it will be ready for 3.0.3.

    As a note, the NSIS installer is also translateable, but in this case the translation must be included at compilation time (NSIS uses an own translation mechanism, not Qt ts files). For all others (updater, package installer, error report) dynamically loading *.ts files from <install_root>/translations/ should be possible.

  12. #12
    Join Date
    January 2010
    Location
    El Prat de Llobregat (Barcelona, Spain)
    Posts
    2,698
    Hello.

    An issue with the add-on website: not all the suffixes related with the Package files are identified. Some (.ts3_addon, .ts3_style) appear with a button that says "Install Now" and others, case of ".ts3_translation", the button shows "Download".

    Greetings.

  13. #13
    Join Date
    June 2008
    Posts
    17,479
    I have sent that problem to one of our guys
    When sending me private messages: Please make sure to include reference link to your forum thread or post.

    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread?

  14. #14
    Join Date
    January 2010
    Location
    El Prat de Llobregat (Barcelona, Spain)
    Posts
    2,698
    Hello.

    I work in windows and everything is ok with the package installer. I've asked a colleague that works in Mac to use the translation package and it failed, he couldn't launch the .ts3_translation package. After, I asked a friend that works in Linux and it failed too, he couldn't use the .ts3_translation package.

    Is the package only for windows?

    Greetings.

  15. #15
    Join Date
    June 2008
    Location
    Krün, Germany
    Posts
    510
    Mac: Seems I forgot the file associations for *.ts3_xxx on Mac. Will fix that.
    Linux: Due to various window managers with their own handling of file associations this is difficult. However, Linux users can start the package_installer binary directly and give the *.ts3_xxx file as parameter.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: July 8th, 2015, 11:39 AM
  2. "Installer Integrity Error" during install
    By CloudGT4 in forum Windows
    Replies: 1
    Last Post: August 3rd, 2012, 08:51 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •