Forum


Notice to all users

We are migrating towards a new forum system located at community.teamspeak.com, as such this forum will become read-only on January 29, 2020

Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Join Date
    December 2011
    Posts
    5

    No sound/ mic doesnt work

    Ok, so whenever i join my clans TS server (we are all using teamspeak 3, and i am running a windows 7 laptop), i cannot hear them and they cannot hear me.. it works perfectly fine on my desktop however. I also cant hear the voice of the console ("user has connected to your channel" and such) I have tried going into the capture settings by doing this -- settings -> options -> capture and have moved the settings off of default with no results. i did the same thing with the playback options as well. i have also tried re-downloading the client with no success, and i have double checked that all of my drivers are up to date (and they are). Any information or ideas is greatly appreciated, thanks much for your time!

  2. #2
    Join Date
    January 2010
    Location
    El Prat de Llobregat (Barcelona, Spain)
    Posts
    2,698
    Hello.

    Please, verify that your connection has profiles assigned.

    If you use "Connections --> Connect"
    or
    If you use "Bookmarks --> Manage Bookmarks"
    then
    --> button 'More' and assign Capture profile, Playback profile, Hotkey profile and Sound Pack

    Greetings.

  3. #3
    Join Date
    December 2011
    Posts
    5
    I have them all set to default, which is the only option for "Capture" and "playback", and i have hotkey set to default, but changing the option to bindings didnt change anything for me. Still not working.
    Thanks!

  4. #4
    Join Date
    January 2010
    Location
    Catalunya
    Posts
    2,350

  5. #5
    Join Date
    December 2011
    Posts
    5
    that thread has been removed. next idea?

  6. #6
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,512
    Quote Originally Posted by h3re4fball View Post
    that thread has been removed. next idea?
    This thread is still availbale.
    When sending me private messages: Please make sure to include reference link to your forum thread or post.

    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread?

  7. #7
    Join Date
    December 2011
    Posts
    5
    ok well i checked the thread again and tried the stuff suggested in it, still with no results. i connected to the test servers, but still can hear absolutely nothing. When i open up my volume mixer on my computer, it shows the "teamspeak" application, and the sound bar is going nuts like people are talking, but i still cannot hear them.

  8. #8
    Join Date
    January 2010
    Location
    El Prat de Llobregat (Barcelona, Spain)
    Posts
    2,698
    Hello.

    Let's go with the Playback options.

    Settings --> Options --> Playback

    a) Verify the "Voice Volume Adjustment" (far from 'Quiet' position and near to 'Loud')
    b) Uncheck "Always set clients 3D positions when available"
    c) Check "Play mono sounds over center speaker when available"
    --> Button "Apply" to test changes without close the options window.

    Greetings.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: April 17th, 2014, 09:51 PM
  2. No sound/mic doesnt work in TS3
    By Johooh in forum Windows
    Replies: 1
    Last Post: November 30th, 2010, 06:08 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •