Forum


Notice to all users

We are migrating towards a new forum system located at community.teamspeak.com, as such this forum will become read-only on January 29, 2020

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Join Date
    May 2007
    Location
    Eastern NC
    Posts
    1,801

    Solved noparse BBCode support for text chat.

    Sometimes I want to type in something like "(build 1.15.2018)" and it will show a smiley in the client like "(build 1.15.201" If I could use "[noparse](build 1.15.2018)[/noparse]" it would display right. Often things like this are caused by the plugin and I would like to be able to use [noparse] so that the display is shown as indented.

  2. #2
    Join Date
    June 2008
    Location
    -
    Posts
    252
    Sounds not bad

    I wrote a feature request into our bugtracker.

    InternalTicketID: TS-890

  3. #3
    Join Date
    June 2008
    Location
    Krün, Germany
    Posts
    510
    Sounds good, we can do that.
    But just a question: Is "noparse" anything standard bbCode? Otherwise you and we know about this but nobody else. :-) If this is standard bbCode, fine. If not, any alternative? Quote and Code are quite popular I believe, though it doesn't really fit for this.

  4. #4
    Join Date
    October 2003
    Location
    Germany
    Posts
    2,527
    [NOPARSE] is a standard BBCode tag:

    http://forum.teamspeak.com/misc.php?do=bbcode


  5. #5
    Join Date
    January 2010
    Location
    El Prat de Llobregat (Barcelona, Spain)
    Posts
    2,698
    Hello.

    In any case, it could be useful having an entry in the TS3 tutorial webpage, for example, with the list of bbcodes used by the client.

    Greetings.
    Last edited by PotaBlava; March 1st, 2012 at 07:27 PM.

  6. #6
    Join Date
    May 2007
    Location
    Eastern NC
    Posts
    1,801
    Cool. And as ScP points out it is standard, in fact because this forum supports it I needed to use it to show it in the first post.

    I think it would be great if the channel description editor supported all the same ones as the forums. I know [quote] and [attach] would not work the exact same and excluding [video].

    Maybe could update the page ScP linked with a grid for "Forum" and "Client" supported check marks.
    Last edited by Screech; March 1st, 2012 at 08:20 PM.

  7. #7
    Join Date
    June 2008
    Location
    Krün, Germany
    Posts
    510
    Thanks. Then it will be noparse. :-)

  8. #8
    Join Date
    June 2008
    Location
    -
    Posts
    252
    [noparse] will be available with clientversion 3.0.7

  9. #9
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,513
    Note for the first beta client

    The whole text will be shown for users, with emoticons disbaled
    :-) < as an example

    This is not the final version, for client 3.0.7. We need to discuss this
    When sending me private messages: Please make sure to include reference link to your forum thread or post.

    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread?

  10. #10
    Join Date
    May 2007
    Location
    Eastern NC
    Posts
    1,801
    Can we reopen this and update [noparse /] to also prevent other tags from getting processed, not just emoticons? I was attempting to show someone how to do "[url=somesite.his/blahblah]display text[/url]" by typing in "[noparse][url=somesite.his/blahblah]display text[/url][/noparse]" but all he would see was "display text"

  11. #11
    Join Date
    January 2010
    Location
    El Prat de Llobregat (Barcelona, Spain)
    Posts
    2,698
    Quote Originally Posted by Screech View Post
    Can we reopen this and update [noparse /] to also prevent other tags from getting processed, not just emoticons? I was attempting to show someone how to do "[url=somesite.his/blahblah]display text[/url]" by typing in "[noparse][url=somesite.his/blahblah]display text[/url][/noparse]" but all he would see was "display text"
    Not only in chats... also in the channel information pannel. Useful when you document how to do things.

    Meanwhile... if you left a blank after [, it works... only you have to remove it after copy/paste.
    The "blank" works in chat and pannel.
    [ url=somesite.his/blahblah]display text[ /url]

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Text support
    By Jordi in forum General Questions
    Replies: 0
    Last Post: August 18th, 2011, 05:36 PM
  2. [#1 implemented] BBCode Support
    By T.S. Excreta in forum Suggestions and Feedback
    Replies: 8
    Last Post: December 13th, 2010, 08:12 AM
  3. BBCode/HTML List support in Channel Descriptions
    By JohnnyT in forum General Questions
    Replies: 0
    Last Post: June 17th, 2010, 09:28 PM
  4. Use BBCode in Text Chat
    By Netram in forum Suggestions and Feedback
    Replies: 1
    Last Post: May 28th, 2010, 07:24 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •