Forum

Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Join Date
    March 2012
    Posts
    4

    Solved Server randomly dropping all clients

    Hello!
    I am running a server on debian squeeze. everything is up to date (server version 3.0.3), and everything works fine until a certain point of the, when the server starts randomly disconnecting everyone and rendering itself unavailable for reconnects.

    what ive tried and a bit more details:
    log entries? all say "client disconnected: connection lost". my webinterface and the server query both say that the server is up and running. i am running a bot which is disabled to figure out if it was the reason for the crashs, it was not. i am running other services on the server aswell which are up and running fine if the ts3 is down, so its apparently no connection error. i am also running monit (a tool to observe certain services and check every once in a while if they are up, if not restart them). i disabled that too, the bug still occured. firewall is set up correctly, everything should work fine.

    is this my mistake or is it just a strange bug or .. i dont know?
    what can i try to fix that, cause it is really annoying and of course not the service i want to offer (even if its free for others (i have the non-profit license and am running one single virtual server with 100 slots)).

    any explanations? does anyone experience that too?

    EDIT: bug occured since version 3.0.2!
    Last edited by quenoz; March 22nd, 2012 at 11:17 PM. Reason: added infos

  2. #2
    Join Date
    April 2011
    Location
    Germany
    Posts
    1,266
    Is your a vps or a dedicated server?
    Is it self-hosted on a xdsl line or hosted by a provider?
    Do you use a dynamic or a static IPv4 adress?

  3. #3
    Join Date
    March 2012
    Posts
    4
    hi thanks for your fast answer!

    its a virtual server, using a provider, i have a static ipv4.

    btw: i read about some strange behavior occuring if the server listens on all ips (0.0.0.0), could that be the reason? if so, how can i assign it to my ip? i did not find a working way to create and use the ini file for linux.

    thanks!

    UPDATE: i assigned the server on my ip now, so far no drops. i will see how this works out throughout the day.
    Last edited by quenoz; March 23rd, 2012 at 11:08 AM.

  4. #4
    Join Date
    March 2012
    Posts
    4
    Assigning my ip with the parameters voice_ip=x.x.x.x and query_ip=x.x.x.x (i dont use the file transfer, but it would be filetransfer_ip=x.x.x.x for those of you using it) fixed it.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Virtual Server dropping clients.
    By dbz28 in forum Linux / FreeBSD
    Replies: 4
    Last Post: November 14th, 2014, 11:48 PM
  2. Replies: 4
    Last Post: May 28th, 2013, 03:36 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: October 15th, 2012, 04:49 PM
  4. Replies: 2
    Last Post: September 10th, 2012, 01:09 PM
  5. Server randomly dropping all clients
    By quenoz in forum Bug Reports [EN/DE]
    Replies: 1
    Last Post: March 23rd, 2012, 06:49 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •