Forum

Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Join Date
    June 2017
    Posts
    2

    Scaling is broken with a second monitor

    Under Windows 10

    Looks like this (screenshot):
    Click image for larger version. 

Name:	wwkFq.png 
Views:	255 
Size:	83.9 KB 
ID:	15717

    As you can see the chat name shold be "Ragonn's Treff" but it doesn't get fully displayed. Same for "Eingangshalle".

  2. #2
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,012
    This can happen when
    - you use or used more than 1 monitor on Nvidia graphic card. A reboot helps.
    - you use more than 1 monitor and have a different scaling active. Start the client on target monitor and do not move it to the other one.
    When sending me private messages: Please make sure to include reference link to your forum thread or post.

    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread?

  3. #3
    Join Date
    June 2017
    Posts
    2
    thanks, second case was the reason

  4. #4
    Join Date
    December 2015
    Posts
    267
    Quote Originally Posted by dante696 View Post
    - you use more than 1 monitor and have a different scaling active. Start the client on target monitor and do not move it to the other one.
    Shouldn't that be easily fixable? With a resize call after a monitor-number switch of the QT application?

    Or does different scaling mean something else than 2 monitors with different resolutions.

  5. #5
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,012
    I can't say for sure that we can or can't fix or add a workaround.
    Point 2 is under evaluation for our developers and i will add that suggestion into our ticket.
    When sending me private messages: Please make sure to include reference link to your forum thread or post.

    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread?

  6. #6
    Join Date
    December 2015
    Posts
    267
    Quote Originally Posted by dante696 View Post
    Point 2 is under evaluation for our developers and i will add that suggestion into our ticket.
    Dunno if helpful or not..

    http://doc.qt.io/qt-5/qdesktopwidget.html#screenNumber
    https://stackoverflow.com/questions/...cross-monitors

  7. #7
    Join Date
    August 2018
    Posts
    1

    Scaling on high resolution screens

    I can't find any posts regarding this using the search function, thus decided to create a new thread.

    I have both a 4K and a 1440p screen, which are set to different DPI Scaling settings in Windows.

    However, as a result whenever I move teamspeak from one screen to another the scaling gets all messed, making the text and icons way too big. I do not see a setting to disable or alter (text)scaling.

    Am I not seeing it or is this not yet support?
    Are there plans to support or have better support for DPI scaling the future?

    Screenshots below,
    Click image for larger version. 

Name:	gknLj7q.png 
Views:	31 
Size:	27.3 KB 
ID:	17018
    Click image for larger version. 

Name:	bcsQaPl.png 
Views:	29 
Size:	28.8 KB 
ID:	17019

    Thank you!
    Last edited by dante696; August 27th, 2018 at 10:29 AM. Reason: merged

  8. #8
    Join Date
    September 2018
    Posts
    2
    I have the same problem with a 4k and a 1680x1050 monitor.
    My scaling on the 4k monitor is 200% and on the other 100%.

    When TeamSpeak is on the 4k monitor, everything is normally scaled, but on the other screen everything is messed up.

    4k: https://i.imgur.com/mMxviZ7.png
    1680x1050: https://i.imgur.com/rwObFE4.png

    Would be nice if someday it would be fixed...

  9. #9
    Join Date
    January 2017
    Posts
    374
    Does it looks the same if you turn off your designs/icon-packs? (set back to default)

  10. #10
    Join Date
    September 2018
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by MCGamingDE View Post
    Does it looks the same if you turn off your designs/icon-packs? (set back to default)
    Yes, it looks the same.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [no bug?] 2nd monitor
    By tolle wurst in forum Bug Reports [EN/DE]
    Replies: 3
    Last Post: February 21st, 2011, 06:22 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •