Forum


Notice to all users

We are migrating towards a new forum system located at community.teamspeak.com, as such this forum will become read-only on January 29, 2020

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Join Date
    August 2012
    Posts
    6

    Unhappy Server stoped without a reason

    Hey,

    i got 3 virtual servers running on my debian6 machine.
    Since i updated to version amd64-3.0.6.1 server 3/3 stops always after some time ~12h or something.
    I deleted the third one because i don't need it anyway.
    But now the first one stops also after some time and if i try to start it again via telnet it tells me:
    Code:
    serverstart sid=0
    error id=1035 msg=server\sgot\san\sinvalid\sstatus\sfor\sthis\soperation
    Any ideas?

    greetings
    Last edited by haaaftig; August 14th, 2012 at 08:13 PM.

  2. #2
    Join Date
    July 2006
    Posts
    1,600
    What does *_0.log show?

  3. #3
    Join Date
    August 2012
    Posts
    6
    Code:
    2012-08-13 15:20:54.715094|INFO    |ServerLibPriv |   | TeamSpeak 3 Server 3.0.6.1 (2012-06-29 07:59:05)
    2012-08-13 15:20:54.715465|INFO    |DatabaseQuery |   | dbPlugin name:    SQLite3 plugin, Version 2, (c)TeamSpeak Systems GmbH
    2012-08-13 15:20:54.715497|INFO    |DatabaseQuery |   | dbPlugin version: 3.7.3
    2012-08-13 15:20:54.715747|INFO    |DatabaseQuery |   | checking database integrity (may take a while)
    2012-08-13 15:20:54.883124|INFO    |Accounting    |   | Licensing Information
    2012-08-13 15:20:54.883175|INFO    |Accounting    |   | type              : Non-profit
    2012-08-13 15:20:54.883213|INFO    |Accounting    |   | starting date     : #########
    2012-08-13 15:20:54.883230|INFO    |Accounting    |   | ending date       : #########
    2012-08-13 15:20:54.883246|INFO    |Accounting    |   | max virtualservers: 10
    2012-08-13 15:20:54.883259|INFO    |Accounting    |   | max slots         : 512
    2012-08-13 15:20:54.898143|INFO    |FileManager   |   | listening on 0.0.0.0:30033
    2012-08-13 15:20:55.013340|INFO    |CIDRManager   |   | updated query_ip_whitelist ips: 127.0.0.1, #########, #########, 
    2012-08-13 15:20:55.013741|INFO    |Query         |   | listening on 0.0.0.0:10011
    2012-08-13 15:25:50.991477|INFO    |ServerParser  |   | deleted VirtualServer(3)
    2012-08-14 17:26:54.928078|INFO    |ServerMain    |   | Received signal SIGTERM, shutting down.
    
    2012-08-14 17:26:57.013310|INFO    |ServerLibPriv |   | TeamSpeak 3 Server 3.0.6.1 (2012-06-29 07:59:05)
    2012-08-14 17:26:57.024974|INFO    |DatabaseQuery |   | dbPlugin name:    SQLite3 plugin, Version 2, (c)TeamSpeak Systems GmbH
    2012-08-14 17:26:57.025023|INFO    |DatabaseQuery |   | dbPlugin version: 3.7.3
    2012-08-14 17:26:57.026400|INFO    |DatabaseQuery |   | checking database integrity (may take a while)
    2012-08-14 17:26:57.547729|INFO    |Accounting    |   | Licensing Information
    2012-08-14 17:26:57.547786|INFO    |Accounting    |   | type              : Non-profit
    2012-08-14 17:26:57.547843|INFO    |Accounting    |   | starting date     : #########
    2012-08-14 17:26:57.547906|INFO    |Accounting    |   | ending date       : #########
    2012-08-14 17:26:57.547939|INFO    |Accounting    |   | max virtualservers: 10
    2012-08-14 17:26:57.548049|INFO    |Accounting    |   | max slots         : 512
    2012-08-14 17:26:57.573349|INFO    |FileManager   |   | listening on 0.0.0.0:30033
    2012-08-14 17:26:57.737990|INFO    |CIDRManager   |   | updated query_ip_whitelist ips: 127.0.0.1, #########, #########, 
    2012-08-14 17:26:57.738464|INFO    |Query         |   | listening on 0.0.0.0:10011

  4. #4
    Join Date
    January 2010
    Location
    Germany
    Posts
    2,029
    Did you use the startscript.sh to start the server?

  5. #5
    Join Date
    August 2012
    Posts
    6
    Yes, i use the startscript.sh

  6. #6
    Join Date
    July 2006
    Posts
    1,600
    Someone did restart your whole server instance at 17:26.
    The server did not only receive a SIGTERM (for shutdown) but also started again a few seconds later.

    This has to be done by a shell user because "serverprocessstop" only stops but does not restart your instance.

  7. #7
    Join Date
    August 2012
    Posts
    6
    Yes, i restarted the server, because that is the only way to get the virtual server back.
    The other 2 virtual servers are online and working only the first is not responding.

  8. #8
    Join Date
    January 2010
    Location
    Germany
    Posts
    2,029
    the ServerLog of the Virtual Server not responding might be interesting.. (ends with _<ServerID>.log)

  9. #9
    Join Date
    August 2012
    Posts
    6

    Angry

    Code:
    2012-08-13 15:20:54.969306|INFO    |VirtualServer |  1| listening on 0.0.0.0:9987
    2012-08-13 15:37:53.627188|INFO    |VirtualServer |  1| channel ######### created by #########
    2012-08-13 16:11:35.754144|INFO    |VirtualServer |  1| channel ######### created by #########
    2012-08-13 17:53:52.630166|INFO    |VirtualServer |  1| channel ######### created by #########
    2012-08-13 19:04:29.678500|INFO    |VirtualServer |  1| channel ######### created by #########
    2012-08-13 19:28:45.935428|INFO    |VirtualServer |  1| channel ######### deleted by 'server'(id:0)
    2012-08-13 20:30:12.966236|INFO    |VirtualServer |  1| channel ######### deleted by 'server'(id:0)
    2012-08-14 17:26:55.095543|INFO    |VirtualServer |  1| stopped
    Thats all .... there is nothing more
    Last edited by haaaftig; August 15th, 2012 at 07:16 PM.

  10. #10
    Join Date
    July 2006
    Posts
    1,600
    Why did you encrypt the timestamp?
    IF this is a excerpt of the problem-server's log then something is blocking port 9987 after some time.
    Take a look at your firewall and netstat -a

  11. #11
    Join Date
    August 2012
    Posts
    6
    Why did you encrypt the timestamp?
    sry, i edited my post...

    Take a look at your firewall and netstat -a
    hmmm... found nothing ...

  12. #12
    Join Date
    July 2006
    Posts
    1,600
    WHEN exactly did your first server go unreachable?
    The logs show that your virtualserver id 1 was stopped at 2012-08-14 17:26:55 right after the teamspeak3 server instance received SIGTERM to shutdown all servers.
    You told us that it was you who restarted the instance at that time but I presume the server went unreachable at a previous point of time!

    As far as the logs are concerned, nothing unusual happened here.
    But you definitely need to investigate WHY the server has obviously been running although nobody was able to connect.
    This is no teamspeak issue but a issue of your server integrity and firewall/routing/networking settings. Maybe even your provider blocks this port at some point when too many kbytes of traffic went through.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. stoped working
    By holyvanity in forum Off Topic
    Replies: 1
    Last Post: January 25th, 2015, 10:09 PM
  2. my ts3 server stoped working
    By razerbe in forum Windows
    Replies: 16
    Last Post: September 4th, 2014, 09:25 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •