Forum


Notice to all users

We are migrating towards a new forum system located at community.teamspeak.com, as such this forum will become read-only on January 29, 2020

Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Join Date
    May 2009
    Location
    Canada
    Posts
    17

    Weird problem with multiple interfaces/different ip addresses

    Alright,

    I have come across some absolutely bonkers behaviour on my private server.

    I have 1 physical nic with 4 alias's. 3 of the Alias'd nics are on the same subnet, but I have added a second alias with a different subnet(router is on the same router as the other subnet with just a secondary address).

    Here is the weird behaviour.

    With no default route on the new subnet, I cannot connect to the TS server, but I CAN connect to the query port
    With a secondary route table(properly routing I might add) I still cannot connect to the TS server, but again the query port work
    With a default route on the main route table with a higher metric, I cannot connect to the TS server but the query port works
    With 2 the default gateways of equal value in the main routing table, I can connect to the TS server and the query port

    Edit:
    I have confirmed by performing traceroutes that traffic is taking the appropriate routes when using the first two options.

    Any thoughts?

    Thanks,

    Dan

  2. #2
    Join Date
    May 2009
    Location
    Canada
    Posts
    17
    I found the answer, but I would like to understand why the application doesn't properly specify the source address

  3. #3
    Join Date
    June 2008
    Posts
    18,513
    I only can tell you, that we support ip bindings in case, that your server does have more than one IP.

    Please use the parameter voice_ip=123.123.123.123 to bind the voice part to your IP.
    Replace 123 with your Ip
    When sending me private messages: Please make sure to include reference link to your forum thread or post.

    TeamSpeak FAQ || What should i report, when i open a client thread?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Multiple Network Interfaces NEEDS FIXING ASAP
    By kiwidog in forum Windows
    Replies: 18
    Last Post: January 26th, 2014, 07:45 PM
  2. Really weird issues, some addresses connect, some don't
    By TelFiRE in forum Linux / FreeBSD
    Replies: 2
    Last Post: April 23rd, 2013, 07:36 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •