Forum


Notice to all users

We are migrating towards a new forum system located at community.teamspeak.com, as such this forum will become read-only on January 29, 2020

Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Join Date
    January 2013
    Posts
    1

    [BUG?] SRV record ignored at start up connect

    I am having an issue with the SRV record for my server being ignored when the "Connect on Startup" flag is set for a bookmark.

    If I connect to the server by clicking on the book mark or typing it manually then there is no problem but on start up it often wont log in. The URL for the server is the same one as for a website and the IP the client tries to connect to on start up is the web server and not the TeamSpeak server.

    Code:
    17/01/2013 11:21:45 AM	ClientUI	Info	Last update check was: Wed 16. Jan 18:26:54 2013	
    17/01/2013 11:21:45 AM		Info	Checking for updates...	
    17/01/2013 11:21:45 AM	ClientUI	Info	Connect to server: Bxx.x
    17/01/2013 11:21:45 AM	ClientUI	Info	Trying to resolve Bxx.x	
    17/01/2013 11:21:45 AM		Info	DNS resolve successful, "update.teamspeak.com"=176.9.148.78
    17/01/2013 11:21:45 AM		Info	DNS resolve successful, "badatvideogames.net"=67.xxx.xxx.xxx	
    17/01/2013 11:21:45 AM		Info	Update check, my version: 1351504843, latest version: 1351504843	
    17/01/2013 11:21:46 AM	ClientUI	Info	Lookup finished: 67.xxx.xx.xxx 9987 badatvideogames.net 0 0	
    17/01/2013 11:21:46 AM	ClientUI	Info	Resolve successful: 67.xxx.xx.xxx:9987	
    17/01/2013 11:21:46 AM	ClientUI	Info	Blacklist check ok	
    17/01/2013 11:21:46 AM	ClientUI	Info	Initiating connection: 67.xxx.xxx.xxx:9987 Bxx.x
    17/01/2013 11:21:46 AM	Windows Audio Session	Devel	DeviceDeleteList::waitForDeletes - enter	
    17/01/2013 11:21:46 AM	Windows Audio Session	Devel	DeviceDeleteList::waitForDeletes - leave	
    17/01/2013 11:21:46 AM	Windows Audio Session	Debug	WAS::openDevice-enter	
    17/01/2013 11:21:46 AM		Info	SRV DNS resolve successful, "_ts3._udp.bxx.x"=>"Txxx.DARKSTARLLC.COM:10xxx" = 118.xxx.xxx.xxx:10xxx	
    17/01/2013 11:21:46 AM	Windows Audio Session	Debug	WAS Buffer size: 896	
    17/01/2013 11:21:46 AM	Windows Audio Session	Debug	WAS::openDevice-leave	
    17/01/2013 11:21:46 AM	Windows Audio Session	Debug	WAS::startDevice-enter	
    17/01/2013 11:21:46 AM	Windows Audio Session	Debug	WAS::startDevice-leave	
    17/01/2013 11:21:46 AM		Info	DNS resolve successful, "blacklist.teamspeak.com"=176.9.148.78	
    17/01/2013 11:21:46 AM	Windows Audio Session	Devel	DeviceDeleteList::waitForDeletes - enter	
    17/01/2013 11:21:46 AM	Windows Audio Session	Devel	DeviceDeleteList::waitForDeletes - leave	
    17/01/2013 11:21:46 AM	Windows Audio Session	Debug	WAS::openDevice-enter	
    17/01/2013 11:21:46 AM	Windows Audio Session	Debug	WAS Buffer size: 896	
    17/01/2013 11:21:46 AM	Windows Audio Session	Debug	WAS::openDevice-leave	
    17/01/2013 11:21:46 AM	PreProSpeex	Info	Speex version: speex-1.2beta3	
    17/01/2013 11:21:46 AM	Windows Audio Session	Debug	WAS::startDevice-enter	
    17/01/2013 11:21:46 AM	Windows Audio Session	Debug	WAS::startDevice-leave	
    17/01/2013 11:21:46 AM	Windows Audio Session	Debug	Got 2 or more rendering spaces in same loop 448 896 448	
    17/01/2013 11:21:46 AM	ClientUI	Info	Connect status: Connecting	
    17/01/2013 11:21:52 AM	ClientUI	Info	Connect status: Disconnected	
    17/01/2013 11:21:52 AM	ClientUI	Info	Failed to connect to server, want autoreconnect = 0	
    
    //This is where I now click the bookmark to connect manually
    
    17/01/2013 11:23:41 AM	ClientUI	Info	Connect to server: Bxx.x	
    17/01/2013 11:23:41 AM	ClientUI	Info	Trying to resolve Bxx.x	
    17/01/2013 11:23:41 AM		Info	DNS resolve successful, "bxx.x"=67.xxx.xxx.xxx	
    17/01/2013 11:23:41 AM		Info	SRV DNS resolve successful, "_ts3._udp.bxx.x"=>"Txxx.DARKSTARLLC.COM:10xxx" = 118.xxx.xxx.xxx:10xxx	
    17/01/2013 11:23:41 AM	ClientUI	Info	Lookup finished: 118.xxx.xxx.xxx 10xxx bxx.x 0 0	
    17/01/2013 11:23:41 AM	ClientUI	Info	Resolve successful: 118.xxx.xxx.xxx:10xxx	
    17/01/2013 11:23:41 AM	ClientUI	Info	Blacklist check ok	
    17/01/2013 11:23:41 AM	ClientUI	Info	Initiating connection: 118.xxx.xxx.xxx:10xxx Bxx.x	
    17/01/2013 11:23:41 AM		Info	DNS resolve successful, "blacklist.teamspeak.com"=176.9.148.78	
    17/01/2013 11:23:42 AM	ClientUI	Info	Connect status: Connecting	
    17/01/2013 11:23:42 AM	ClientUI	Info	Connect status: Connected	
    17/01/2013 11:23:42 AM	ClientUI	Info	Connect status: Establishing connection	
    17/01/2013 11:23:42 AM	ClientUI	Info	Connect status: Connection established	
    17/01/2013 11:31:12 AM		Info	Checking for updates...	
    17/01/2013 11:31:13 AM		Info	DNS resolve successful, "update.teamspeak.com"=176.9.148.78	
    17/01/2013 11:31:13 AM		Info	Update check, my version: 1351504843, latest version: 1351504843	
    17/01/2013 11:36:44 AM		Info	Memory usage: 22.19 MiB
    I am not sure if I am missing something important here on the client or server side but a large number of clients seem to be having the same problem, and in all cases it is limited to connecting on startup. I don't know if this is a bug or not but I thought some one might be able to help me fix this or if it is a bug bring it to the attention of the Devs.

    I did a few searches for other people posting about this so if there is another thread on this that I missed I would love a link.

    Cheers

  2. #2
    Join Date
    September 2012
    Posts
    6,079
    We could not reproduce this behavior with the latest 3.0.10 client.
    Please see if it still happens with client 3.0.10.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: September 11th, 2013, 09:30 AM
  2. [Resolved] [works already] record stop/start does not tick anti-spam
    By DRUNK_SOB in forum Suggestions and Feedback
    Replies: 7
    Last Post: June 21st, 2012, 08:00 AM
  3. Replies: 2
    Last Post: March 1st, 2010, 09:13 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •