Forum

Results 1 to 1 of 1

Threaded View

  1. #1
    Join Date
    March 2013
    Posts
    2

    Unhappy Team Speak 3 Locks sound card

    Update:
    I notice that this problem happens when the Creative's console switches from 5.1 channels to headphones (with X-FI CMSS-3D turned on). If I set my speakers to 2.1 and then plug in my headphones so it changes to headphones automatically I have no problem in Team speak. This is the case also when I tell it to no auto change to headphones.

    So it looks like something it mucking up teamspeak to do with multi channel.

    I'm going to contact Creative about this as well because I don't know who's a fault because Teamspeak is the only program I have that has problems going from 5.1 to headphones.


    Update:
    After finding this post http://forum.teamspeak.com/showthrea...hampion+Series

    I have turned off "Enable X-Fi CMSS-3D" in my sound card console. This does fix the problem but by all means is not a fix.
    I have tried the beta36 version of Team Speak like the person says in the post but this doesn't work for me.
    Again this only happens in Team speak.

    Hello

    Team Speak Version: 3.0.10
    Sound Card: Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series

    When I use the FP (Front Ports) of my sound card (Headphone & Mic), when I connect to a server, Team speak locks my sound card so I can only hear the Team Speak channel. What I mean by this is after I connect and then try to use another program that uses the sound card (eg. a game or music like winamp) the program fails to use the sound card. As soon as I disconnect Team Speak from the server it releases my sound card and I get sound back in the game and music player. If I don't use the FP (with my headphones) and route the sound through my speakers, I don't have this problem. Team Speak is the only program that courses this problem, so I don't think it's to do with my sound card or driver. I never use to have this problem. If I start the game or music player so it's using the sound card before I connect Team Speak to a server I don't have this problem until I close the game or music player. If the game or music player is using the sound card before I connect to a Team speak server I might get sound distortion until I disconnect from the team speak server. If I stay connected and restart the game for music player I loose sound except for the Team Speak channel.

    I have tried turning off "Allow applications to take exclusive control of this device" which also turns off "Give exclusive mode applications priority" Under my speaker settings.

    I am running the latest sound card driver.

    I have tried running Team Speak in administrator mode.

    This problem is very annoying. Any help would be appreciated.

    My System specs.
    Computer:
    Operating System Microsoft Windows 7 Ultimate 64-bit
    OS Service Pack Service Pack 1
    DirectX DirectX 11.0

    Motherboard:
    CPU Type OctalCore AMD FX-8350, 4100 MHz (20.5 x 200)
    Motherboard Name Gigabyte GA-990FXA-UD7 (1 PCI, 6 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)
    Motherboard Chipset AMD 990FX, AMD K15
    System Memory 32749 MB (DDR3-1600 DDR3 SDRAM)
    DIMM1: Kingston 8 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM
    DIMM2: Kingston 8 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM
    DIMM3: Kingston 8 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM
    DIMM4: Kingston 8 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM

    Display:
    Video Adapter NVIDIA GeForce GTX 580 (1572544 KB)
    Monitor LG E2750 [27" LCD]
    Monitor LG TV

    Multimedia:
    Audio Adapter Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series

    Storage:
    Disk Drive INTEL SS DSC2CW240A3 SATA Disk Device (240 GB, SATA-III)
    Disk Drive WDC WD20 01FASS-00U0B0 SATA Disk Device (2000 GB, 7200 RPM, SATA-II)
    Disk Drive WDC WD20 EARS-00J2GB0 SATA Disk Device (2000 GB, SATA-II)
    Disk Drive WDC WD20 EARS-00J2GB0 SATA Disk Device (2000 GB, SATA-II)
    Disk Drive WDC WD40 01FAEX-00MJRA0 SATA Disk Device (4000 GB, 7200 RPM, SATA-III)
    Optical Drive HL-DT-ST BD-RE GGW-H20L SATA CdRom Device (6x/2x/6x BD-RE)
    SMART Hard Disks Status OK

    Partitions:
    C: (NTFS) 223.5 GB (152.8 GB free)
    D: (NTFS) 3725.9 GB (2576.9 GB free)
    E: (NTFS) 1863.0 GB (1513.7 GB free)
    F: (NTFS) 1863.0 GB (1785.5 GB free)
    G: (NTFS) 1863.0 GB (633.3 GB free)
    Total Size 9538.4 GB (6662.2 GB free)
    Last edited by icepick1337; March 19th, 2013 at 03:28 PM. Reason: More Info

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. No sound on team speak 3
    By Angiiie in forum Client Support
    Replies: 1
    Last Post: November 29th, 2012, 11:51 AM
  2. I don't hear any team speak sound
    By Silensio1337 in forum Bug Reports [EN/DE]
    Replies: 19
    Last Post: August 15th, 2011, 06:33 PM
  3. Replies: 18
    Last Post: September 21st, 2010, 06:08 PM
  4. [no bug] team speak 3 sound not working ! please help :(
    By vineweb in forum Bug Reports [EN/DE]
    Replies: 18
    Last Post: September 21st, 2010, 06:08 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •