Forum


Notice to all users

We are migrating towards a new forum system located at community.teamspeak.com, as such this forum will become read-only on January 29, 2020

Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Join Date
    May 2013
    Posts
    1

    Odd Teamspeak Error - Could Not Connect To Server

    Hey everyone.


    I've been getting an odd Teamspeak error, which the only thing it tells me is "Failed to connect to server"

    Things I've tried:

    Reinstalling
    Changing servers (It allows me to connect to other servers)
    Checking if the server is up (It is, and has 11 people online)
    Running as an administrator
    Allowing it to bypass the firewall
    Connecting to 2 VPNs (Did not work)
    Edit: Tried restarting computer (Did not work.)


    I'm apparently not banned from the server.
    I would try to connect to another computer, but it's currently not available to me.

    Also: If there are error logs and I'm failing to see them, please inform me.

    Also: Just in case there is an error log, it would be nice if in the next update it would be easier to access, IE: Under the settings tab a button that displays an error log.

    Update: I have now turned back to the old teamspeak 3.0.0 version, it doesn't allow me to join still
    Update: I have port forwarded the default port (9987) Did not work.
    Update: Port forwarded 58200, didn't work.
    Update: Used wireshark in an attempt to see exactly what process is the one that's failing, didn't tell me anything.
    Update: Disabled ping block on my router (Getting really desperate now.)
    Last edited by Chris; May 21st, 2013 at 02:56 PM.

  2. #2
    Join Date
    September 2012
    Posts
    6,079
    Logs are already accessible from the client: Tools > client log

    Log can be found in %AppData%\TS3Client\logs.

    Please upload the latest file or post its content.

  3. #3
    Join Date
    May 2013
    Posts
    1
    I have been having the same issue, it just started today this is the first day i have been on the server also. I think this is what your looking for:
    Code:
    5/22/2013 5:19:59 PM		Info	DNS resolve successful, "blacklist.teamspeak.com"=176.9.148.78	
    5/22/2013 5:19:59 PM	Windows Audio Session	Devel	DeviceDeleteList::waitForDeletes - enter	
    5/22/2013 5:19:59 PM	Windows Audio Session	Devel	DeviceDeleteList::waitForDeletes - leave	
    5/22/2013 5:19:59 PM	Windows Audio Session	Debug	WAS::openDevice-enter	
    5/22/2013 5:19:59 PM	Windows Audio Session	Debug	WAS Buffer size: 882	
    5/22/2013 5:19:59 PM	Windows Audio Session	Debug	WAS::openDevice-leave	
    5/22/2013 5:19:59 PM	PreProSpeex	Info	Speex version: speex-1.2beta3	
    5/22/2013 5:19:59 PM	Windows Audio Session	Debug	WAS::startDevice-enter	
    5/22/2013 5:19:59 PM	Windows Audio Session	Debug	WAS::startDevice-leave	
    5/22/2013 5:19:59 PM	ClientUI	Info	Connect status: Connecting	
    5/22/2013 5:20:05 PM	ClientUI	Info	Connect status: Disconnected	
    5/22/2013 5:20:05 PM	ClientUI	Info	Failed to connect to server, want autoreconnect = 0	
    5/22/2013 5:20:14 PM	ClientUI	Info	Connect to server: 74.91.113.181	
    5/22/2013 5:20:14 PM	ClientUI	Info	Blacklist check ok	
    5/22/2013 5:20:14 PM	ClientUI	Info	Initiating connection: 74.91.113.181:512 74.91.113.181	
    5/22/2013 5:20:14 PM		Info	DNS resolve successful, "blacklist.teamspeak.com"=176.9.148.78	
    5/22/2013 5:20:14 PM	ClientUI	Info	Connect status: Connecting	
    5/22/2013 5:20:20 PM	ClientUI	Info	Connect status: Disconnected	
    5/22/2013 5:20:20 PM	ClientUI	Info	Failed to connect to server, want autoreconnect = 0	
    5/22/2013 5:28:21 PM	ClientUI	Info	Connect to server: 74.91.113.181	
    5/22/2013 5:28:21 PM	ClientUI	Info	Blacklist check ok	
    5/22/2013 5:28:21 PM	ClientUI	Info	Initiating connection: 74.91.113.181:512 74.91.113.181	
    5/22/2013 5:28:21 PM		Info	DNS resolve successful, "blacklist.teamspeak.com"=176.9.148.78	
    5/22/2013 5:28:21 PM	ClientUI	Info	Connect status: Connecting	
    5/22/2013 5:28:21 PM	ClientUI	Info	Connect status: Connected	
    5/22/2013 5:28:21 PM	ClientUI	Info	Connect status: Establishing connection	
    5/22/2013 5:28:22 PM	ClientUI	Info	Connect status: Connection established
    Last edited by Chris; May 23rd, 2013 at 07:39 AM.

  4. #4
    Join Date
    September 2012
    Posts
    6,079
    Quote Originally Posted by Raincrusad View Post
    I have been having the same issue, it just started today this is the first day i have been on the server also. I think this is what your looking for:
    close enough, though that partial log doesn't show much, except that the server is configured badly. The host machine probably has multiple IP addresses without binding TeamSpeak to one of them, or was simply not reachable.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: January 1st, 2014, 10:28 PM
  2. Teamspeak 3 error. Failed to connect to server
    By B10H4Z4RD in forum Windows
    Replies: 0
    Last Post: August 23rd, 2013, 04:47 AM
  3. Replies: 16
    Last Post: October 24th, 2012, 01:58 PM
  4. Teamspeak 3 client Error After Connect
    By shaheer in forum Bug Reports [EN/DE]
    Replies: 1
    Last Post: April 2nd, 2011, 07:50 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •