Forum


Notice to all users

We are migrating towards a new forum system located at community.teamspeak.com, as such this forum will become read-only on January 29, 2020

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Join Date
    June 2013
    Posts
    2

    Solved Is it possible to assign a hotkey to switch voice capture modes?

    For instant switching between, say PTT and voice activation? I know it's a bit of a random question but it would be really great if possible.

    Cheers!

  2. #2
    Join Date
    September 2012
    Posts
    6,079
    Just create multiple capture profiles and then just assign a hotkey to activate that profile.

    Settings > options > capture > +

    Settings > options > hotkeys > add > advanced > capture profile > activate capture profile

  3. #3
    Join Date
    June 2013
    Posts
    2
    Excellent! Thank you very much

  4. #4
    Join Date
    February 2013
    Location
    Area 51
    Posts
    57

    Question

    Quote Originally Posted by Chris View Post
    Just create multiple capture profiles and then just assign a hotkey to activate that profile.Settings > options > capture > +Settings > options > hotkeys > add > advanced > capture profile > activate capture profile
    I tryed That Becuase I Wanted To Beable To Switch Voice Capture Modes. What I Want To Do Is Switch My Mic That I Talk Into To VAC Line 1, And Back With a Hotkey.... But I Neverd Worked And I Evan Tryed Restarting Teamspeak After I Set Up Hot Keys, And Had Teamspeak Runing As Admin Becuase Of a Plugin I Have (ACRE). I Even Tryed The Toggle Option Under The Activate Option And That Did Not Work. Can Anyone Help With Geting it To Work For Me? (I Am Useing 64bit Teamspeak)

  5. #5
    Join Date
    May 2007
    Location
    Eastern NC
    Posts
    1,801
    Make sure the hotkey profile you assign the hotkey to is the one used in the server tab you are wanting it used in.

  6. #6
    Join Date
    September 2012
    Posts
    7

    From microphone to Stereo Mix

    Is there a way to create a script that makes it one press button to switch from microphone to Stereo mix, and when pressed again it goes back to microphone?

  7. #7
    Join Date
    February 2013
    Location
    Area 51
    Posts
    57
    I Did But, It Did Not Work... I Cant Find a Way To Get it to work...
    Here The Setup I Tryed
    -----------------------------------------
    F9(KeyDown) - Disable Capture Profile #2
    F9(KeyRelease) - Enable Capture Profile #1
    -----------------------------------------
    F10(KeyDown) - Disable Capture Profile #1
    F10(KeyRelease) - Enable Capture Profile #2
    -----------------------------------------
    Capture Profile #1 - Is The Defult One I Talk Into
    Capture Profile #2 - Is The One Set Upto VAC
    Can Anyone Help Me to Get It To Work? Also A Video Whould Be Helpfull.

  8. #8
    Join Date
    September 2012
    Posts
    6,079
    Try without the disabled part, only one capture profile can be active at a time and thus it will be disabled automatically.
    When sending PMs please make sure to include a reference link to the thread in question in the body of your message.

  9. #9
    Join Date
    February 2013
    Location
    Area 51
    Posts
    57
    Quote Originally Posted by Chris View Post
    Try without the disabled part, only one capture profile can be active at a time and thus it will be disabled automatically.
    Ok I Will Try That When I get Home... And If I Dont Get It To Work I Will Start a New Post Unless You Say Not To...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. How to switch between capture profiles?
    By bryangregory in forum Windows
    Replies: 1
    Last Post: August 3rd, 2013, 09:00 PM
  2. Can't assign hotkey
    By Scott311b in forum Windows
    Replies: 1
    Last Post: December 27th, 2012, 02:34 PM
  3. Not able to assign hotkey
    By JimRazz in forum Client Support
    Replies: 1
    Last Post: March 30th, 2010, 02:05 AM
  4. Hotkey for switch "push to talk" and "voice activated"
    By eternal-blue in forum General Questions
    Replies: 1
    Last Post: January 8th, 2010, 09:08 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •